Pošto je, naravno, na forumu dobro došlo mišljenje svakoga

voleo bih da podelim i moje, u vezi nastavka autoputa ka primorju. Naravno da svi s radošću iščekujemo otvaranje deonice do Požege, ali isto tako smo nestrpljivi i u vezi nastavka.
Ne znam kako su zamislili izgradnju nastavka, jer konstantno pominju 1. i 10. deonicu. Znam da će se posle Ivanjice graditi dva tunela od 3+ km i da će za to trebati mnogo vremena, ali mislim da bi na prvom mestu gradnju deonica trebalo uskladiti sa Crnom Gorom.
Verovatno će se prvih nekoliko kilometara do petlje Arilje (famozna 1. deonica) izgraditi u rekordnom roku, da bi koliko toliko rasteretili petlju Požega. Takođe se uskoro očekuje nastavak gradnje ka Andrijevici, tako bi paralelno sa izgradnjom Mateševo-Andrijevica, trebalo graditi i Arilje-Prilike(Ivanjica).
Završetkom do Andrijevica, ibarska magistrala bi generisala veliki deo saobraćaja.
Moje mišljenje je, da zavrestkom do Ivanjice sa jedne i Andrijevice sa druge, treba početi sa graničnim prelazom i deonicom, u Crnoj Gori, od mesta Poda, koje se nalazi na magistralnom putu B. Polje-Berane, pa do granice i u Srbiji od graničnog prelaza, do prve petlje, Karajukića Bunari. Tako bi saobraćaj prešao sa ibarske, na magistralni put Ivanjica-Sjenica-Karajukića Bunari, a u Crnoj Gori, Poda-Berane-Andrijevica.
Zatim graditi sledeću deonicu od 50ak kilometara od Ivanjice do Duge Poljane, gde bi završetkom iste, saobraćaj u nastavku prešao na i danas dobru magistralu, Duga Poljana-Karajukiću Bunari. I na kraju poslednji deo DP-KB.
Ako se bude radilo do Duge Poljane, bez graničnog prelaza, autoput će postati slepo crevo i kao takav ostati nekoliko godina.