Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Šta mislite, da li je realno da se završi do jeseni 2024? Pretpostavljam da će ove dve "deonice" ići u paketu.
Da moram da se kladim, pre bih pucao na termin tamo negde u januaru, februaru 2025. (pre svega zbog opremanja tunela koji su veliki).
Inace, da prokomentarisem snimke, odlicni su zaista, nova perspektiva i ugao snimanja. Radovi su slabi, dobra strana price sto je ona zuta kuca konacno srusena. Deo do tunela Laz je oko 90% gotov, nema tu puno posla.
Pa i na delu do Lucana, dobar deo deonice je pod nasipom i veci deo betonskih elemenata je uradjen.
E sto se tice dela od tunela Munjino Brdo do Prilipca, tu me najvise zabrinjava ovaj prvi deo, otprilike kilometar kada se izadje iz tunela, vidi se da tu rade samo na ovim betonskim stubovima i tu radovi ocigledno fino kasne. Srecom sto ta deonica nije dugacka ali zabrinjava to sto nisu takli zemlju, fakticki zemljani radovi kao da ne postoje... Tu su i oni strujni kablovi i bandere koje treba prebaciti. Vidi se par masina koje nesto kopaju ali generalno sam utiska da se raducka :)
Videcemo kojim tempom ce raditi narednih 6 meseci od toga ce zavisiti sve kao i od tunela Munjino Brdo.
 
A izgleda nema ništa od pristupnog puta od Prilipca do petlje u Požegi od koje se odvaja magistralni put za Užice. Tih par kilometara od Prilipca do Požege će biti pakao, biće to novi čep u saobraćaju.
 
Evo sada ja vas da pitam... Kakav stav mi, kao deo zainteresovane javnosti, koji treba i MORA da kontroliše javne funkcionere, treba da zauzmemo? Da je dobro što se radi, završiće se, bla ovo, truć ono... ili da je svesno izrečena laž oko rokova neprihvatljiv način komunikacije sa javnošću? Time nas u osnovi potcenjuju, a sebi stvaraju okruženje u kome nema bilo kakve odgovornosti za delovanje. Narodski rečeno, rade šta hoće, pričaju šta hoće.

Morate da razumete da i vi ovde, verovalai ili ne, imate odgovornost za kreiranje javnog mnjenja. Ne možemo amnestirati za svesno izrečeno laž u cilju sticanja političke koristi, kao da je to ok i nema veze.

Da bi se javni funkcioneri doveli u red, najpre javnost treba da se dovede u red. A njen zainteresovani deo (po svakom pitanju) ima naročitu odgovornost za to.
 
Niko od nas nije duzan da kontrolise radove, zna se ko to radi po zakonu. Ne mozemo ti ili ja, da pricamo napamet da li su rokovi nerealni, da li je neko tamo pokrao milione evra ili da li je projekat dobar. To je u startu pogresna premisa.
Kakav stav mi, kao deo zainteresovane javnosti, koji treba i MORA da kontroliše javne funkcionere, treba da zauzmemo?
Svako zauzima stav po svom nahodjenju i misljenju, koje je licno obojeno stavovima i preferencijama. I svako verovatno misli da je njegovo misljenje jedino ispravno.
Morate da razumete da i vi ovde, verovalai ili ne, imate odgovornost za kreiranje javnog mnjenja. Ne možemo amnestirati za svesno izrečeno laž u cilju sticanja političke koristi, kao da je to ok i nema veze.
Ne znam u kom svetu zivis @sev, ali nazalost ako nisi primetio svuda su lazi i neistine, preko javnog prostora i medija, pa do marketa i prodavnica gde ili podvaljuju gramazu ili cene, pa do banaka itd itd. Zivimo u takvom sistemu vrednosti nazalost. Tako nije bilo nekad cini mi se, mozda gresim.

Navedi mi jednog uspesnog politicara ili vladu koji je tokom cele svoje karijere govorio samo istinu? Verovatno ga neces naci.
Stvarno mislim da je ovo politicarenje i skretanje teme u OFF i ako zaista zelis da pricas o ovome, da otvoris posebnu temu pa da tamo razglabamo i da izmisljamo rupu na saksiji.
P.S. Nijednog momenta nisam rekao da gresis, samo mislim da skreces fokus na neke stvari koje su ocigledne i koje ne smetaju samo tebi. Ali samo o njima pises. I ni o cemu drugom.
 
Da moram da se kladim, pre bih pucao na termin tamo negde u januaru, februaru 2025. (pre svega zbog opremanja tunela koji su veliki).
Желим да се кладим са тобом.
Ја кажем да неће пре априла 2025 године. Значи први април и после су моји, све пре тога је твоје.
Улажем 200 евра!
Може?
 
Eto, @boocky a meni deluje da uz još jednog ili dva korisnika političaris uglavnom ti. Tu si uvek i isključivo kada treba relativizovati svaku odgovornost, a to je politicarenje par ekselans.

Što se druge teze tiče, nemam nameru tebi da se pravdam o čemu pišem. Svakako ti nisi adresa za to, jednako tačno kao što si u krivu.
 
NIsam uopste ni trazio da se meni ili bilo kome drugom pravdas. Samo je glupo pausalno ocenjivati nekoga bez trunke dokaza ili generalizovati.
Sustinski sve ono o cemu pises nema direktne veze sa putevima i izgradnjom, nego sa stanjem u drustvu generalno.
Eto, @boocky a meni deluje da uz još jednog ili dva korisnika političaris uglavnom ti. Tu si uvek i isključivo kada treba relativizovati svaku odgovornost, a to je politicarenje par ekselans.
Naravno da ti deluje, jer posmatras stvari iz svoje perspektive. Ne aboliram nikoga, ne stitim nikoga od odgovornosti.

Zaista mislim, ako imas toliko potrebu da pricas o odgovornosti i da kritikujes, svakako to mozes na temi koju otvoris pa cu ti se rado pridruziti sa svojim misljenjem. Ako dozvolis da ga iznesem naravno bez osude :)
 
Желим да се кладим са тобом.
Ја кажем да неће пре априла 2025 године. Значи први април и после су моји, све пре тога је твоје.
Улажем 200 евра!
Може?
Ne treba mi tvoj novac niti bilo ciji :cool:
A i ne kladim se iskreno, niti idem u kladionicu ili slicno.
Imam bolji predlog, ko izgubi opkladu, neka uplati neku donaciju za nase snimatelje tipa Srdjana, Radeta, Krcana itd...
Mislim da su ljudi zasluzili da im se barem malo oduzimo i da su najvise doprineli temi.
 
Dok sam ja editovao i uplodovao snimak Rade me pretekao, al vec kad sam ga i editovao i uplodovao steta da se baci :)
Od 04.02.2023 od tunela Laz do tunela Munjino brdo

Мајсторски снимак! Има и овде још доста посла, Оно брдо са кућама да се скине, једна страна моста, две косине! Ово би се свакако могло завршити до краја године ако реше проблеме око експропријације и повећају радну снагу и механизацију неколико десетина пута! Тунел Муњино брдо и даље ка Пожеги је баш тужна прича за нас којима овај пут баш треба!
 
Pali i prvi km asfalta u tunelu ako je verovati opisu snimka. (Izvinjavam se nisam mogao da nadjem yt link)
Свака част оператеру дрона! Е сад Лаз је пробијен пре скоро годину дана, и као што видимо није још све готово, посебно електро-машинско опремање. Када једног дана пробију Муњино брдо рецимо негде у јулу. Муњино брдо не може бити готово ни на који начин у 2024-ој. Реалност је да ако успеју решити експропријацију може бити пролеће-лето 25-е.
 
Овде није ни почет мост преко Моравице....експропријација у Прилипцу очигледно стоји...све до Муњиног брда има посла колико нећеш! Што више гледам све ово на целој траси све је извесније да се можда на лето 25-е провозамо овуда. Наравно ако се неколико десетина пута повећа људство и механизација, све осим Муњиног брда може и много брже!
 
Vrh