kolombaja » Pon Nov 18, 2019 11:01 pm[/url]":1esea2yp]
MiraC":1esea2yp je napisao(la):
Pantograf ,mislim da je glupo javno obznaniti " toletisace se do 150". Oni unutar sektora treba da imaju propise i neke dogovore, ni do sad niko nije kaznjavan za 131km. Doduse ,mimo AP se itekako pisu kazne za 1km/h prekoracenja, radar snimi i stigne " čestitka " na kucnu adresu.
Ali ovo je moje misljenje,pa ne zameri. Za AP je dovoljno i 130 sta i treba brze. Nakon Ibarske je i 90km/h ekstra.
Kažnjavaju i za 131 kmh, i na autoputu. Bio sam putnik u kolima pre oko mesec dana, gde je slina od pandura naplatila vozaču kaznu upravo za ovo prekoračenje.
Razne su situacije kada može biti potrebno da se ubrza malo više od tih famoznih 130kmh. Recimo, radi preticanja, izbegavanja raznih potencijalno opasnih situacija (na primer nabijanja u branik) i slično.
Sasvim je razumno da postoji nekakva tolerancija (koja ne mora biti 150kmh). Međutim po komentarima rekao bih da dosta ljudi koristi AP par puta godišnje (recimo na more i u povratku) pa ne uzima u obzir sve okolnosti koje mogu da se dese (i dešavaju se).
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk