Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Most može da tone samo ako stope stubova tonu. To je malo verovatno jer se stope rade na šipovima koji su uglavnom 10-20m. Ovaj detalj koji je zumiran je po sred grede gde ne može da se manifestuje to eventualno ulegnuće. Tu može jedino da se vidi naprslina, a to se ne vidi.
Kad vidiš ko je objavio post sve ti je jasno...

Evo novosti, izgleda ipak neće biti Vidovdan

Ako neko prolazi danas da zna....

Prilozi

• IMG-429c54c6c96d1212e2036cd8430bd56a-V.jpg
    IMG-429c54c6c96d1212e2036cd8430bd56a-V.jpg
    91,8 KB · Pregleda: 433
Izgradnja trotoara oko kružnog toka je počela, tj. nasut je neki tucanik sa desne strane KT iz pravca Požege, pretpostavljam da je to budući trotoar. Za ostale uslove ne znam, valjda će nas izvestiti neko od Gorobiljaca na forumu. U svakom slučaju tužno je što ljudi moraju da blokiraju put da bi neko uopšte uzeo u obzir njihove potpuno opravdane i legitimne zahteve.

Вероватно на ону за Експо. Да може објекат да се користи без употребне дозволе.
Мислим да се између редова та уредба овако тумачи:
Ако неко овлашћено лице дежура на објекту испред фирме која је вршила грађевинске радове сваки дан, то је као довољно за безбедност.
Или ако неко дежура испред фирме која је радила противпожарни систем, иако он није стигао до техничког пријема, он ће знати да реагује и реши неки проблем који је настао, итд.
Исправите ме ако грешим.

Na to se vadi i dezurno obraćalo.....ali, eto desilo se da je jedna nadstresnica pala i ubila 16 ljudi, a jednu zenu prepolovila jer nesto nije bilo u redu.

Tvrdim da je osnovni uzrok svega to sto se ne slusa struka, a korupcija pride uz to.
Razmisljam, u Titovo vreme isto je bilo da je on glavni, vrhovni, jos i veca zemlja, pare za razvoj itd....ali ne znam da je puno toga palo?
Stari put za UE je 3x bolji u odnosu na magistralu koja je skoro rekonstruisana, brojni putevi, pruge.
Naravno, bilo je svega, ali mi roditelji pricaju da je bilo ogromna sramota da nesto fušeriš, radilo se po standardima, svi su postovali propise.

Uslovibza korupciju su bili fantasticni i bilo je, ali objekti su pravljeni da traju. E sada to fali.

Nisam znala da je usvojena ta odredba da moze bez upotrebne dozvole jer imam utisak da ceo sistem kontrole i nadzora lose funkcionise i sve je upitno.
Nadam se i verujem da je tunel bezbedan, ali da nije po prvoj proceduri ako puste jednu cev, nije, a nas drzavni vrh vise radi mimo propisa nego u skladu sa njima kako mi se cini

Problem je sto imamo solidne, cak i vrlo dobre, odlicne zakone ali se ne primenjuju nikako ili selektivno sto je jos gore. Po mom misljenju, bolje da ide i probna dozvola za neki objekat ali da se oroci njeno trajanje (da ne moze da bude 8 ili 10 godina da je probna dozvola).
Ovako smo do sada imali dosta objekata koji su otvoreni bez upotrebne dozvole (Most na Adi nije jedini primer).

Elem, pogledao sam sinoc oba klipa i gospodju Vasic, dosta ima tu korisnih informacija i realnih problema koje treba resavati. Ne svidja mi se sto je pred kraj klipa krenula vise da prica o politici nego o gradjevini ali dobro...

Vrh