Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Zaboravih i ove tri slike, tunel kod Lucana, ono sto je dosta nas videlo neke radove pre tunela ka Beogradu, samo su oradili ovaj put koji se bukvalno zavrsava nekih 20 metara posle poslednje slike i ne vodi nigde, nikakve vise mehanizacije nema.

Na ovoj prvoj slici ovaj decno put bi izasao ispred samog tunela, a levo su bili ti radovi.
IMG_4747.jpg


IMG_4748.jpg
IMG_4746.jpg
 

Prilozi

 • IMG_4745.jpg
  IMG_4745.jpg
  473,2 KB · Pregleda: 227
Pozdrav svima,
Ovo mi je prvi post, iako forum pratim verovatno preko 15 godina, mozda i duze. Tema mi je narocito interesantna posto jako cesto boravim u kraju koji je sledeci predvidjen za izgradnju - Pozega, Arilje, Ivanjica, i relativno solidno poznajem taj kraj. Pogledao sam detaljno Nacrt prostornog plana i posto poznajem teren, a nisam bas strucan, zamolio bih ako neko zna da mi kaze sta predstavlja ovaj krak? U Nacrtu pise da je to lokalni put (P1.14), medjutim nekako mi nema logike jer pocinje ispod mostovske konstrukcije auto-puta i zavrsava se u reci Moravici. Proverio sam prostorne planove Opstine Arilje, ali tamo nema ni naznaka ovog puta, pa mi je jos nelogicnije da se gradi lokalni put od nigde do nigde i to u okviru glavnog projekta izgradnje autoputa. Jedino sto mi pada na pamet je da je taj put potreban radi izgradnje mostovskih konstrukcija i kretanja masina, ali zasto bi isao do Moravice, dovoljno je da se ukrsti sa lokalnim putem (vidljiv je na ovoj slici).


sektor 1_List-03_2500.jpg
 
Видео јесте за уживање! Што се тиче радова има напретка, то је очигледно али није претерано брз! Стање ствари у Муњином брду није добро, то показују радови на остатку трасе! Цела деоница како ствари стоје на јесен/зиму следеће године!
 
Hvala Srki!
Sjajan snimak, odličan ugao snimanja, trasa se vidi kao na dlanu.
Raduje što ima napretka i što je konačno viđen finišer na trasi posle tunela Laz, biće ovde tek asfaltiranja narednih meseci.
A petlja u Požegi, ima još doooosta posla
 
.. tj. petlja Gorobilje.

I kakav će biti haos u najavi kroz Gorobilje ?
Ne mogu da zamislim (dobro mi je poznata lokacija).
Pa prikljućenje u Požegi na magistralu (podvožnjak sa malim radijusima krivine).
Rešenje koje vidim je izlaz sa a-puta u Papučama pa starom magistralom.
Da daljeg, barem u špicevima.
 
Da li ovde ide neki manji nadvožnjak, denivelacija ?
 

Prilozi

 • Screenshot_20240618_114411_Samsung Internet.jpg
  Screenshot_20240618_114411_Samsung Internet.jpg
  189,5 KB · Pregleda: 140
Problem će biti u Gorobilju, ali moje mišljenje je, da će veći problem biti kod Smiljanić Komerca. Vozila iz pravca UE, silaze sa nadvožnjaka i ulaze u raskrsnicu pod 90, a sa leve strane im dolaze vozila sa MV iz Gorobilja. Jedino rešenje, ako ima prostora na toj poziciji je kružni tok. Problem je pruga Pž-Ča.
 
.. tj. petlja Gorobilje.

I kakav će biti haos u najavi kroz Gorobilje ?
Ne mogu da zamislim (dobro mi je poznata lokacija).
Pa prikljućenje u Požegi na magistralu (podvožnjak sa malim radijusima krivine).
Rešenje koje vidim je izlaz sa a-puta u Papučama pa starom magistralom.
Da daljeg, barem u špicevima.

Tu ce biti bas velikih problema dok se ne zavrsi deo do Zlatibora. Plasim se da ce guzva na naplatnoj rampi biti kao nekada u Preljini. Veci deo puta od Gorobilja do ukljucenja na magistralu ka Uzicu prolazi kroz naseljeno mesto, dakle ogranicenje 50, a policija zna da snima bas na tim delovima. Lokalci jure po 80-100 i nije mi jasno kako ih kazne ne uspore, traktori nisu retki narocito u ovo doba godine kad krenu kosidbe, maline, pa kupine, itd, dakle 20-30 na sat... Za nazad ka Beogradu, ne znam da li je planirana denivelisana raskrsnica za skretanje na naplatnu rampu, a verujem da nije, pravice se kolone za skretanje levo...
 
Malo mi je nejasna ova situacija trase ka Arilju i ove rampe tj kraka od Požege ka Čačku.Trasa bi valjda trebala ići ispod kraka ili grešim.Nasip mi baš deluje visoko.
 

Prilozi

 • Screenshot_2024-06-18-12-18-46-727_com.google.android.youtube.jpg
  Screenshot_2024-06-18-12-18-46-727_com.google.android.youtube.jpg
  185,5 KB · Pregleda: 304
Не капирам баш најбоље последњу фотографију, јел то наплатна рампа између две петље?
 
Vrh