Šta je novo?

Autobuska Stanica BAS(trenutna i novoplanirana na NBG)

Чули да се одлаже изградња аутобуске станице.
Јутрос никло ново здање на утрини између Белвил Бизнис Центра и Бувљачког паркинга.

Покушаћу сутра да сликам са фото-апаратом, моја телефонска камера није баш за хваљење.
 
Bitno je da su odavno ukinuli naplatu parkinga, a stanica neće skoro. Koji pucanj u nogu (finansijski).

Hoće li neko odgovarati zbog propusta? Hahahaha

Poslato sa telefona
 
Већ дуже има кампера ту у блоку 42, увече се често види логорска ватра.
 
Trebalo bi neko od nadležnih hitno da reaguje. U ovoj fazi se to lako rešava, ali ako se tu opet napravi divlje naselje, biće mnogo teže iseliti ih odatle.
 
Проблем је што нису цео 42 блок оградили. Дивљи бувљак-депонија је исељен са бившие реплике Теразија, али се само преселио испод изграђеног дела УМПа. По високом растињу око бившег паркинга већ има подоста смећа, а испод УМПа у некој скелпотини ала-картон сити има неколико људи који ноћу пале ватру. Слажем се да треба реаговати на време.
 
Pa zar nije prošle godine bila javna nabavka za ograđivanje bloka 42?

Drugo što mi nikako ne ide u glavu je kojom dinamikom i po kojim fazama se zapravo planira ta autobuska stanica u bloku 42. Ovih dana bila je vest da se rok za projektovanje pomera na maj mesec. Imali smo prilike da čujemo da se projektuje manje-više trajno rešenje (200 podzemnih parking mesta, pokretne trake iliti people moveri za vezu stanične zgrade i perona...)
Ali da li se odjednom ide u izgradnju ovog trajnog rešenja, ili se ide fazno npr. da se najpre podignu samo autobuski peroni sa montažnim objektima?
 
Nek vide sa Lidlom da im napravi stanicu kao što je u Tivtu rađeno kad već nisu sposobni :D
 
Pa navodno je cela ideja izgradnje bloka 42 od početka bila javno-privatno partnerstvo, pa neka se pokažu sad. Ako sam dobro razumeo, ono što bi do maja trebalo da se projektuje su osnovni objekti infrastrukture autobuske stanice, a na to privatni investitori mogu da se nadovežu maloprodajnim kvadratima?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=438388#p438388:3bwohebh je napisao(la):
stanislaw » Wed Mar 08, 2017 11:48 am[/url]":3bwohebh]Pa zar nije prošle godine bila javna nabavka za ograđivanje bloka 42?

Drugo što mi nikako ne ide u glavu je kojom dinamikom i po kojim fazama se zapravo planira ta autobuska stanica u bloku 42. Ovih dana bila je vest da se rok za projektovanje pomera na maj mesec. Imali smo prilike da čujemo da se projektuje manje-više trajno rešenje (200 podzemnih parking mesta, pokretne trake iliti people moveri za vezu stanične zgrade i perona...)
Ali da li se odjednom ide u izgradnju ovog trajnog rešenja, ili se ide fazno npr. da se najpre podignu samo autobuski peroni sa montažnim objektima?
Planirano je da se radi fazno s tim što se rokovi pomeraju:
 
Samo da naglasim da je konkursna dokumentacija sa gornjeg linka, za javnu nabavku ograđivanja bloka 42, izašla sa DANAŠNJIM datumom (9. mart). Ako sada tek kreće postupak javne nabavke za ograđivanje, sami procenite koliko ćemo radova videti u bloku 42 ove godine.

EDIT: Da li ja to dobro vidim da je nasred bloka 42 upravo pokrenut i neki postupak restitucije? Sve lepše do lepšeg.

EDIT2: Mali kuriozitet za one koji ne iščitavaju tendersku dokumentaciju: da biste mogli da se prijavite da razvučete montažnu ogradu oko bloka 42, potrebno je da ste do sada postavljali ukupno 2km metalne ograde, da imate kamion i dostavno vozilo, inženjera tehničkog fakulteta i tri radnika sa srednjom stručnom spremom.
 
Баш сам загледао јуче, ограда постоји од железничке станице (она стара плава) па са на њу наставља монтажна која иде целом дужином Mиланковићевог булевара, и делом уз Ђорђа Станојевића где се затим прекида на неких 10 метара пре железничке станице и туда је могућ улаз на плац. Део блока са друге стране УМПа нисам обишао.
 
Sada već ni Direkcija za GGZ ne krije. Autobuske stanice ne mogu tako brzo na Novi Beograd. Izvor: B92.
Neka je stanarima BW Residences srećna stara autobuska stanica, sa migrantima :)

"Lasta" ne stiže na Novi Beograd pre 2019. godine
Završetak prve faze izgradnje nove autobuske stanice u Bloku 42 kasniće najmanje četiri meseca. Prva faza znači i izmeštanje samo Lastine autobuske stanice iz starog dela grada na Novi Beograd. Čitav projekat, kako saznajemo, neće biti završen pre 2019.
 
Interesantno je da u Hercegovačkoj stoji alu-kontejnerski objekat "Lasta Shop" koji je iseljen već godinu ipo dana, ali nikad nije uklonjen.
Moćda čekaju kad će da ga nose na Novi Beograd i, zašto da ne, da ga unaprede u glavnu staničnu zgradu...
Progres je nezaustavljiv...
 
Ako stara stanica još uvijek nije smetnja za izgradnju bnv ne vidim razlog za izmeštanje.
 
Oni samo ograđuju, podižu skele koje stoje bez radnika, raskopavaju ulice koje stoje raskopane mesecima.
 
Изгледа да ће БАС да сачека неку нову кампању и изборе :)

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439171#p439171:296dye2p je napisao(la):
RioBL » 11 Mar 2017 06:53 pm[/url]":296dye2p]Ako stara stanica još uvijek nije smetnja za izgradnju bnv ne vidim razlog za izmeštanje.

Ne da nije smetnja, nego su autobuske stanice razdvojene od dela BNV koji se razvija železničkom prugom i još par minuta hoda!
A uprkos svom trudu u prethodne dve godine da se barake brzo ruše da se ne pretvaraju u romsko naselje, na prostoru neposredno iza autobuske stanice rušenje starih magacina je zastalo jer su se pretvorili u izbegličko naselje za hiljade migranata.
A ono što su hajduci u fantomkama silom rušili u Hercegovačkoj, džabe im je i to, deo tih baraka je uknjižen i knjigovodstveno one stoje iako ih nema, na njihovom mestu se jednostavno ne može graditi, hajduci su noću srušili ali nema načina da noću eksproprišu ono što je neko privatizovao.

Imaju dakle developeri BNV mnogo prečih briga od autobuskih stanica, baš zato i jesam skeptičan da će se brzo na Novom Beogradu graditi svi ti novi terminali iz ničega.
 
Napravljena nova ulica pored zaricevog mosta svjeze asfaltirana
 
To je devijacija koja služi da autobusi koji idu sa parkinga što manje kruže po BNV-u dok ne uđu na BAS.
Deo stare ulice koja je na ovaj način kraćena biće pripojen gradilištu novih saobračajnica...
 
20170315_161850.jpg


20170315_161858.jpg


Juzna autobuska stanica autokomanda
 
Po meni najbolja lokacija za novu glavnu autobusku stanicu bi bila kod železničke stanice Prokop na prostoru između železničke stanice i autoputa.
Autobuska stanica na NBG će prouzrokovati više saobraćajnih problema nego koristi.
 
Vrh