Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 271 95,1%
  • BMC

    Glasovi: 14 4,9%

  • Ukupno glasača
    285
Goreli su oni i jako mladi, a ako se dobro sećam, problem je bio u instalacijama i kod 103-jki, a i 201-ica iz 2001/2 godine. Nedostatak otklonjen na serijama od 2002 na ovamo, počev od onih 80 i kusur sa Karaburme.
 
Koliko znam problem je bio sa hidro pogonom visko ventilatora, pucala su creva pod pritiskom i ulje je kapalo po turbini.
 
На IK103F 78 уграђено је стакло од IK112M између степеница и предња два седишта. Код средњих врата варена је каросерија. Крш.
 
Нажалост неће ни многи други, старији и бољи аутобуси. Бар ће овакви завршити с радом. На IK103F 86 је заглављено десно крило средњих врата дрвеном мотком.
 
SBG":22thjcx7 je napisao(la):
На IK103F 78 уграђено је стакло од IK112M између степеница и предња два седишта. Код средњих врата варена је каросерија. Крш.
Verovatno je skinuto od 3230 kod nema jedno 7 meseci sigurno

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Ima li kineza? Oni možda stvarno nemaju grejanje, pa ćemo čekati da prođe zima, a onda će moći i bez grejanja? Vozila za letnji red vožnje. Zato su solo.
 
Vinča307":2dmbscv0 je napisao(la):
SBG":2dmbscv0 je napisao(la):
На IK103F 78 уграђено је стакло од IK112M између степеница и предња два седишта. Код средњих врата варена је каросерија. Крш.
Verovatno je skinuto od 3230 kod nema jedno 7 meseci sigurno

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
Не знам зашто је уграђено возилу коме не припада. Знају радници који возила поправљају селотејпом, новинама, флашама, картонима, даскама, циглама и другим неоригиналним деловима.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=667164#p667164:1bqaui2t je napisao(la):
Žika » Ned Okt 06, 2019 7:01 pm[/url]":1bqaui2t]Koliko znam problem je bio sa hidro pogonom visko ventilatora, pucala su creva pod pritiskom i ulje je kapalo po turbini.

Moguće i da je to bio problem. Sećam se šta su mi ljudi iz održavanja pričali, a takav problem nisu mislim pominjali. U tom slučaju je to i bio rešiv problem. Instalacije su, ako se ne varam, veći problem, jer se creva ipak mogu lako zameniti ako se zna da je do njih.

Vidim da nam Higeri ne stižu na svojim točkovima. Ne znam dal je isplativije i jednostavnije staviti ih na kamion. No, bitno je da stižu.
 
E, pa neka je sa srećom!
Zanimljivo da nisu samohodno došli.
Sad ostaje da vidimo kako će se pokazati. Rekao bih po ovim slikama da je tabla i unutrašnjost po evropskim estetskim standardima. Videćemo da li su im takvi i tehnički i kvalitativni.
 
Lepo izgledaju iznutra po meni. E sad čekamo da dobiju registraciju i da izađu u saobraćaj

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Vrhunski izgledaju unutra, fala k na ovakvim šipkama i što ih konačno ima dosta i lepo su pozicionirane. Mene dizajn malo podseća i na Solarisa, pogotovo ova unutrašnja stakla sa belim vertikalnim linijama. Znači vozači su vraćeni jer nisu uopšte ni trebali oni da ih voze.
 
I na kraju je ipak ispoštovan deo tendera za kilometražu

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Tu epizodu sa vozačima i dalje ne mogu da shvatim.
Mada, kad se sabere gorivo, putarina, privremena registracija, dnevnice vozaču, prenoćište i prevoz vozača u jednom smeru, možda je ovako sporije, ali isplativije, ili bar sa manje peripetija. Neki bi na sve možda imali i problema na putu... Ovako će trajati, do duše.
 
Ko bi vozio po Breogradu kada bi vozači otišli na par dana?
GSP žestoko kuburi sa manjkom vozača i samo fali ta epizoda od 4 dana.
 
Убавиње! :)
Допада ми се што су ставили ретровизор код средњих врата (а могли су и код задњих). Јако битна ствар за прегледност (и детаљ који у неку руку говори о савремености аутобуса), у неким земљама аутобус без тога не може да прође хомологацију...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=667510#p667510:1vwnsbma je napisao(la):
Laki404 » Pon Okt 07, 2019 3:04 pm[/url]":1vwnsbma]Ripanj ce procvetati kada ih stave na ripanjske linije, pogotovo na 405
Samo da ne bude da ne mogu iz nekog razloga da idu za Ripanj. Čvrsto se nadam da će i Ripanj videti ovde prinove.
 
Ima li grejanje? :D
Сигурно да имају, и у Кини зна да загуди... :wink:
Искрено, ја више волим аутобусе са умеренијим грејањем, а не оне микроталасне пећнице у МАЗ-овима и БКМ тролама, у петак умало да се онесвестим јер је било претопло у троли.
 
Vrh