Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 338 94,9%
  • BMC

Glasovi: 18 5,1%

• Ukupno glasača
    356
Još smešnije je da ne stojiš na vratima, a ti jedva ušao u autobus.​
Stoje na vratima konstantno. To je i mn islo na k dok sam vozio. 6 putnika u autobusu neko obavezno stane na vrata. Zar nije bolje i putnicima da brže stignemo? U Neđačkoj ako ti ne mahne ne staješ na stanicu ili ako ne stisne stop. Onda je brži prevoz.

Uglavnom klinci i klinke stoje na vratima. Nekad su bar izlazili kad drugi treba da izađu, a sad se samo kao pomere. Neki se i je pomere, pa moraš da se guraš da bi izašao i kad nema gužve.

Stoje na vratima konstantno. To je i mn islo na k dok sam vozio. 6 putnika u autobusu neko obavezno stane na vrata. Zar nije bolje i putnicima da brže stignemo? U Neđačkoj ako ti ne mahne ne staješ na stanicu ili ako ne stisne stop. Onda je brži prevoz.
Зар није закон да иако нема никог да уђе изађе, возачи морају да стају на станице?
Колико пута на 28, увече идем ка граду, а он очигледно нема никог да уђе изађе он стаје на свакој станици.

Dok ja dodjem do dugmeta ili vrata ovaj prosao stanicu 300 metara i jos onda psuje majku sto nisam ranije ustao, pa onda ja dodjem do kabine da i njegovu porodicu castim i onda neko dokon snimi okaci i posle kazu huligan napao vozaca. Klasicna prica

Dok ja dodjem do dugmeta ili vrata ovaj prosao stanicu 300 metara i jos onda psuje majku sto nisam ranije ustao, pa onda ja dodjem do kabine da i njegovu porodicu castim i onda neko dokon snimi okaci i posle kazu huligan napao vozaca. Klasicna prica
Pa što ne ustaneš ranije i staneš u blizini vrata da te vidim na kamerama i da znam da izlaziš? Ja uvek gledam u kamere i ne treba mi nikakav stop taster, ali i on može da pomogne ako nema gužve, da mi se unapred najavi da je izlaz na sledećem stajalištu.
Te priče kako je obavezno stajanje na svakom stajalištu me ne zanima, jer to nigde u Evropi ne postoji, evo bio sam u Sloveniji skoro i najlaganije prođu stajalište ako nema nikog na ulazu i izlazu.

Da, ali isto tako budu na svakoj stanici u propisano vreme za tu stanicu ili eventualno sa minimalnim kašnjenjem, ne mogu da prođu ranije.

Молим вас немојте да користите гангулисане ознаке. Казнио бих одузимањем лиценце за рад сваког превозника који условљава путнике да користи стоп дугме.
А зашто ти то смета? Показало се ефикасно и добро нема стоп дугмета не стајеш и тјт

Ако се ја питам ја бих наравно увео стоп тастер да буде обавезан и да се аутобус зауставља само ако неко хоће да изађе.
Али шта ми имамо?
1. пола аутобуса у коме и нема тастера ( тролејбуса углавном )
2. 95% станица где ће у сваком тренутку неко бити да чека аутобус
3. возачи где ће полудети од тих звукова, јер ено и најаве станица искључују јер им вероватно смета...

када све буде било како треба као што се помиње, свугде у свету, онда може и тастер дугме, до тада да он буде обавезан у насумичним одабраним аутобусима?

Ако се ја питам ја бих наравно увео стоп тастер да буде обавезан и да се аутобус зауставља само ако неко хоће да изађе.
Али шта ми имамо?
1. пола аутобуса у коме и нема тастера ( тролејбуса углавном )
2. 95% станица где ће у сваком тренутку неко бити да чека аутобус
3. возачи где ће полудети од тих звукова, јер ено и најаве станица искључују јер им вероватно смета...

када све буде било како треба као што се помиње, свугде у свету, онда може и тастер дугме, до тада да он буде обавезан у насумичним одабраним аутобусима?
Apsolutno ne smeta na bilo kom autobusu osim na Ivecu sa onom glasnom trubom, ali svakako čak ni zvuk nije potreban kad svakako zasvetli taster vrata kod mesta gde je neko pritisnuo stop taster.
Zanimljivo je što sam mislio da stol tasteri na Solarisima ne rade, ali zapravo rade i to ovako izgleda:

Uglavnom klinci i klinke stoje na vratima. Nekad su bar izlazili kad drugi treba da izađu, a sad se samo kao pomere. Neki se i je pomere, pa moraš da se guraš da bi izašao i kad nema gužve.
ja takve body-checkujem pa ako su na vratima ispadnu i prospu se ko džak brašna. nakon jednog ili dva puta nauče lekciju.

prekomanda sa 77?!

Prilozi

• Screenshot_2025-12-02-11-46-46-240_buslogic.beogradplus.jpg
    Screenshot_2025-12-02-11-46-46-240_buslogic.beogradplus.jpg
    54,1 KB · Pregleda: 143
Pa što ne ustaneš ranije i staneš u blizini vrata da te vidim na kamerama i da znam da izlaziš? Ja uvek gledam u kamere i ne treba mi nikakav stop taster, ali i on može da pomogne ako nema gužve, da mi se unapred najavi da je izlaz na sledećem stajalištu.
Te priče kako je obavezno stajanje na svakom stajalištu me ne zanima, jer to nigde u Evropi ne postoji, evo bio sam u Sloveniji skoro i najlaganije prođu stajalište ako nema nikog na ulazu i izlazu.
Hoće braća da ga iznose iz autobusa. Vidiš da misli da se vozi u taxiju. Još i džabe

Vrh