Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 335 94,9%
  • BMC

Glasovi: 18 5,1%

• Ukupno glasača
    353
Moguće da Higer nema kapacitet da izdrži celu izmenjenu trasu. Mada ova sad mi deluje kraća od prethodne izmenjene kroz Svetogorsku. Jedino zbog gužvi koje su sad verovatno veće.

zna neko nešto na ovu temu?

Prilozi

• Screenshot_2025-11-03-14-32-41-183_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2025-11-03-14-32-41-183_com.instagram.android.jpg
    88,3 KB · Pregleda: 162
zna neko nešto na ovu temu?
Prvi put čujem za ovo, ali generalno za ovakve stvari bi se trebalo pismenim putem obratiti Sekretarijatu za gradski prevoz.​

Sve češće sam na Eko 1 viđao trovratne iz druge serije. I oni su rastrešeni, ali su daleko pristojniji od prvih.
Šta će se desiti kada nijedan kineski elektrobus prve generacije ne bude mogao da vozi? Da li će se onda tražiti zamena punjača i nabavka novih vozila druge generacije ili postaje autobuska linija?

Poslednja izmena:
Ja koristim 77 od Gradske bolnice do centra, nemam takvih problema. Jedino možda ova kraćenja u špicu ako utiču nekako da nema busa na Bezaniji, često mi dodje 77L Usce ili 77L GO Novi Beograd, plus sto su bili radovi u Mihajla Pupina. Ali ne pamtim da sam čekao duže od 15 min 77

Ide 77 na 10 minuta u špicu, ali 76 mi nije normalno da je toliko nepouzdana. Do 8 sati uveče radi posle se treba snaći.
Posle 7 uveče se čeka dugo linija 77, oko 16 minuta. Krate i van špica i to mi već nije jasno i taj što se žalio ima pravo na to.
Da se promeni uloga i trasa linije 76 uz obavezu da svrati do BG Zelenila.

Ono što sam ranije predlagao, a i drugi, je da 708 preuzme trasu linije 76 oko Hotelskih kompleksa i Gradskog zelenila na BK, a da se 76 ili ukine ili promeni trasu. Ja sam predlagao da se preko BK i Bulevara Heroja sa Košara spoji sa VMA ili Čukaričkom padinom preko Radničke ulice.​

Da se 708 pokriva deo 76ice bezveze je,gubi se znacaj i volja sa putovanjem.A 76 ne znam,ipak on pokriva ono juzni blok taj deo,manje vise kao ispomoc 77ice ako se zaglavi.Mozda bi pored VMA da pokriva i Ortopediju gde staje 42.😧
Ono što sam ranije predlagao, a i drugi, je da 708 preuzme trasu linije 76 oko Hotelskih kompleksa i Gradskog zelenila na BK, a da se 76 ili ukine ili promeni trasu. Ja sam predlagao da se preko BK i Bulevara Heroja sa Košara spoji sa VMA ili Čukaričkom padinom preko Radničke ulice.​

Za početak mogu da probaju da od Opštine NBG ide Mihajla Pupina, pa Španskih boraca do nove okretnice preko puta Vera ili do Bloka 58, taman da kači autobusku i železničku.

Nije duže putovanje nego brže kada se ide pored Zelenila nego pored Okova i bivše zgrade IDEE.​

Немамо документацију. Ако је опет услов 11000 кубика мотор зна се ко ће добити.
Imamo dokumentaciju, motor je spušten na 8500 kubika i 310ks, što jasno govori da su Turci opet u igri. Nabavka je spuštena sa 300 vozila na samo 150, jer očigledno nemaju para za onih 300 o kojim se pričalo. Rok za ponude je smešnih 3 nedelje i to znači da je sa nekim sve već ugovoreno.
Takođe po prvi put nisu zabranjena tapacirana sedišta, tako da možda dobijemo i sedišta sa tapacirima.

75 соло 75 зглоб претпостављам? Значи QRC.
80 solo i 75 zglobnih. To nije dovoljno da bi se povukla sva vozila na dizel, pa čak nije dovoljno ni da se Solarisi zamene. Videćemo da li će biti još jednog tendera za ponovnih 150 vozila, ili će prosto ostaviti 100 Solarisa, kao i delove Higera i Bmc. Takođe bi trebalo raspisati tender i za remont tih vozila, ako već nemaju više para za nove.

ne bih se ja zaletao, ne verujem da je prethodni tender oboren samo zbog 11L motora. mislim da ima još šanse za neke velike igrače.

Ja mislim da nema jer je rok isporuke od maksimalnih 290 dana prekratak za bilo kojeg većeg igrača.

Vrh