Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 318 94,6%
  • BMC

Glasovi: 18 5,4%

• Ukupno glasača
    336
Kakva je ovo sramota, ovo je najgori i najsramniji tender do sada od svih koji su bili, a bilo ih je puno. 3 puta odlažu rokove za dostavljanje ponuda i pomeraju rokove isporuke i to se sve radi isključivo zbog jednog ponuđača, a sve pod izgovorom nekih kredita.

Novi Otokar na 36, čitav red panela se otkačio.
U međuvremenu i jedan isto pozadi, čuo sam od vozača da je tako od početka i da muku muče sa panelima, ne isplati se da ga isključe.

Kod ovog primerka primetno je i da prvi prozor nije dobro pričvršćen.
1000054590.jpg

Lik kači svoj službeni broj javno, pritom je jednom snimao prostorije garaže, zamalo da dobije otkaz.

Ne znam jel za ovu temu ali prolazio danas kroz naselje Stepa pa mi upade u oči da je napravljen neki depo/parking gradskih autobusa preko puta naselja.

Tu je do skora bio otpad, letos je čak bio i požar tu.

1000042209.jpg

Otokar gasni na 38L. Deluje kao Conecto ali zveči nenormalno. Konstrukcija se trese manje nego kod Kineza, mada ima nova Bode vrata (nemačka slična starim M.A.N-ovim, ne turska Bodo), Kiel Sitze Ideo sedišta i klima radi. Smrdi na novo, doduše manje od Kineza. Druga vrata pomerena nazad rezurtirala su natrpanim sedištima napred gde je samo ulaz, odnosno kao u zadnjem delu zgloba optimalnijom cirkulacijom u najopterećenijem delu vozila, pored bolje raspoređenog osovinskog opterećenja (ne nabija prednji prepust).

Samo vizuelno deluje kvalitetnije, ali u vožnji je totalno rastrešen već po isporuci. Novi BMC deluje jeftinije, ali je utegnutiji. Jedino što i on propada po kraterima posle par meseci korišćenja.

Dakle pamet u glavu. Podalje od Turaka i ostalih van EU. Ikarbus bi na M.A.N ili Iveco šasiji, sa boljom termoizolacijom i EU delovima bio svetlosnim godinama ispred, samo da degeni nisu obećali fantomske kineske elektrobuse. J*ebali ih istočni partneri u ta partijskim ručkovima podgojena d*peta. Maketama njihovih autobusa da razvale to malo nefunkcionalne prostate što im ostalo.

Vrh