Eh!Dispečerski modul.
Retko koji ima na 75 km/h. Uglavnom je na 90.Da li svi Strelini Guleryuzi imaju blokadu na 90 km/h ili neki imaju i na 75 km/h. Video sam u jednom na 81 da na ekranu piše da je maksimalna brzina 75 km/h. Čudi me da imaju različite blokade, i da li je ta blokada trajna, ili može da se menja kroz sistemski softver?
E vidiš vozač juče u 70120 na 860i koji ima softver da vozač otvara vrata, vozač samo otvara druga i eventualno treća. Nemali broj puta se neko drao da otvori četvrta vrata. Čudi me da na liniji kao što je 860i ne koristi door release. Hoću da kažem da džabe što vozač može da otvara vrata, kad ne otvara sva, jer u konektu se ne vidi na kontrolnoj tabli kod kojih vrata je pritisnuto stop dugme. Ako ga mrzi da pritiska tastere, nek lepo izlepe selotejpe. Nije to 601 ili 610.Čudni su ljudi što su kupovali zglobne mercedes konekte i citare gde nema vozač tastere za svaka vrata, već kao vid štednje mora putnik da pritisne taster stop ili neko spolja senzor gore.
Sad kako je kasno, morala bi strela u ovom trenutku svaki taster stop kod zglobnih autobusa da zalepi selotejp trakom.
Svi busevi koji su opremljeni ZF-ovim menjačima, lagano mogu stotku bez blokade, pa i malo preko.Retko koji ima na 75 km/h. Uglavnom je na 90.
Može softverski da se našteluje koliko može vozač maksimalno da vozi, ali na 85-90 je tu negde mehaničko ograničenje.
Druga poruka, da li je moguće da toliko ljudi vidim kako pri ulazu u autobus stiskaju senzor namenjen za osobe sa invaliditetom pored srednjih vrata i naravno nije za otvaranje vrata kao u zglobnom Citaru ili Konektu?!
Jasno je da mnoge ne zanima prevoz i koji prevoznik ih vozi i to je razumljivo, ali da puno ljudi svih uzrasta stiskaju taj senzor u bilo kom drugom autobusu bez gledanja za koju namenu je već van granica za objasniti.
Način organizovanja prevoza i tip autobusa mora da se unificira. Treba vozač da otvara i zatvara vrata uvek ili da se jasno napravi novi pravilnik o korišćenju usluga javnog prevoza gde će putnik najaviti izlaz iz autobusa. Čudni su ljudi što su kupovali zglobne mercedes konekte i citare gde nema vozač tastere za svaka vrata, već kao vid štednje mora putnik da pritisne taster stop ili neko spolja senzor gore.
Sad kako je kasno, morala bi strela u ovom trenutku svaki taster stop kod zglobnih autobusa da zalepi selotejp trakom.