Šta je novo?

Ambrozija u Beogradu

Za Beograd na ambrroziiji
nije nšta potrošeno ni radjeno,
Bez ikakvih planova i akcija ona se sama rašiilla. E da nam je još takvih stvari možda bi nadležni bili i uspešni 😂

Još je ima jbt. 6 Oktobar

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk

Bulevar Zorana Ðindjića od Narodnih heroja do Tošinog bunara - na svakom koraku je ima.

Nije ni čudo sa obzirom koliko ima korova i kako nije skoro košeno

То се не коси, то се чупа са кореном.

Mislio sam generalno na održavanje zelenih površina.

Btw, šta da uradim sa iščupanom ambrozijom? Stavim u kesu i bacim u kontejner?

Obaraju se rekordi, hvala Sapicu i precedniku na ovom uspehu, tj na uspesnom pustanju ovih plemenitih biljaka da rastu i bujaju.

Ma dobro je , pre koju godinu , rebra su me bolela od silnog kijanja.Sad bar ne bole. 😃

Situacija je baš loša, kao da ne postoji gradsko zelenilo da ide okolo i kosi krov. Ne znam o čemu se radi ali ove godine mi je najlošije do sada.

Jeidni spas je da se smanji izlozenost ambroziji, tj pred zoru zatvarati prozore i izbegavati izlazak napolje pre podne, u ovo doba godine.
I uzimati neki antihistaminik, ali nisam siguran koliko to pomaze.

"Prošlog četvrtka, 4. septembra izmereno je u Beogradu 992 polenovih zrna po metru kubnom vazduha.To su najveće dnevne koncentracije polena ambrozije u prestonici od kada obavljamo ovaj monitoring, a krenuli smo pre 23 godine", rekla je za Tanjug Mirjana Mitrović, rukovodilac grupe za monitoring alergenog polena - Agencije za zaštitu životne sredine.

992 ?

ajde eek

a na 30 se već osecaju simptomi

inače, kada duva iz Vojvodine prema Bg, je dodatna katastrofa.

ma i nije toliko problem grad, problem su i neodržavane njive.

na vračaru je sve beton pa se davim svejedno.

zrnca polena lete i do 100-200 km pa ako duva iz Vojvodine preko Dunava, sve nas podavi.

Има гомила амброзије око њива у широј околини пута који води ка Пупиновом мосту. Већ се прилично развила, има барем метар-два висине.

da li je žuta ili tek čeka cvatnju?

inače ima naša dobro zamišljena aplikacija za praćenje i dojavu o Ambroziji.

Пре 10ак дана када сам прошао зелене су биле. Можда одем поново, па ћу поставити слике. Видео сам апликацију, са леве обале Дунава ништа није пријављено а има материјала...

Vrh