Šta je novo?

Akva Novi Beograd Blok 44 (sportsko rekreativni kompleks)

Homer Jay":3d1lx3ap je napisao(la):
Sto se tice price o tome kako bi grad trebalo da preuzme projekat na sebe, apsolutno se NE slazem. Dakle, narocito danas u doba ekonomske krize, investiranje iz budzeta u takve projekte je smesno. Investitor zeli da gradi akva park, neka muga, pa neka vidi koliko se to i da li u BG-u isplati. Grad bi samo bacio pare koje moze uloziti u razvojne projekte.
Апсолутно се слажем, и то са или без кризе

I ostadosmo mi bez akva parka. Mozda je i najbolje da se ova agonija zavrsi sto pre.

Do daljnjeg bez Akva parka
Izgradnja Akva parka na Novom Beogradu neće biti realizovana i od tog projekta odustalo je 12 investitora.

List "Blic" navodi da je poslednji investitor u tom projektu bila kompanija "Genel", zbog čijih finansijskih problema projekat nije realizovan i da su gradske vlasti pokrenule postupak oduzimanja tog zemljišta u Bloku 44, jer su probijeni svi rokovi za završetak izgradnje tog parka.

Izgradnja akva parka je trebalo da bude završena još pre tri godine, a ceo projekat od početka prati nedostatak novca.

Predstavnici "Genela" zbog toga su tražili od grada da na pola tog zemljišta izgrade stambeni kompleks, ali to nije prihvaćeno.
Izvor: Studio B
Link: http://www.studiob.rs/info/vest.php?id=39217

Dobro ljudi, ajde sad, mora i Jagodina da ima turisticku atrakciju! I onako je samo 180 km od BGDa autoputem...moraju i oni od necega da zive. Pa onda idite lepo tamo i nek vas intervjuise TV Palma Plus za emisiju "I bi dan" :lool:

Od početka je ideja, a i lokacija bila "genijalna" tako da je ovo očekivano i dobro je što se to desilo

Najbolje bi bilo da od vec napravljenog naprave nacionalni plivacki centar, i tako rese problem nedostatka olimpijskih bazena u gradu.

hehehe moj ulaz je poslednji do akva parka, tako da svaki dan gledam to, sa sve više i više grafita... jednom sam i ušao unutra, buljuk što igli, što kondoma..... baš je postalo okupljalište džankija

Akva-park u 44-tom je bio od početka mnogo glupa ideja (Paspalj - izvini za ovo).

Valjda će da pristojno urede taj prostor.
Ne vidim razlog da se ne napravi još jedan niskospratni stambeni blok u "parkovskom" okruženju, kao blok 45 i 70.
Samo - šta uraditi sa onolikom zemljom što je nasuta?

Stvarno šteta što niko neće da nastavi gradnju. Uz malo hrabrosti već u prvoj sezoni (dva, tri meseca) rada bi povratili 7,34% uloženog. :)
Očigledno su navikli na 400%. :dil:

neko misli da bi to stvarno bilo isplativo?
ja mislim da je na lošoj lokaciji i da je većini grada mnogo lakše i bliže da stignu do ade, nego do zabačenih savskih blokova...

Evo na TV-u, Studio B (nisam siguran) prikazaše uklanjanje Ambrozije sa ove napuštene parcele.

Beogradska hronika. Pricalo se i o oduzimanju lokacije.

Procitao sam u Novostima pre mesec, dva, da neka londonska kompanija planira izgradnju akvaparka, marine i hotela na keju u Grockoj......

Bilo bi lepo da postanemo zemlja prepoznatljiva po,Aqua lendima,Rimskim Termama i Turskim kupatilama :p

Teško... u turskim kupatilima su noćni klubovi i neonke (Niš), terme su nam zatrpane i asfaltirane (Beograd) - jedino ćemo moći da pokazujemo ostatke izgradnje Akva Parka u nekoj bližoj budućnosti :D

Što se tiče udobnosti življenja,Turci vratite se... :cool:

Vrh