Šta je novo?

Airport Garden

Rušenje tih objekata nije organizovano koliko ja znam, niti sam video ekipu koja se bavi demontažom i rušenjem. Uglavnom su to skupljači sekundarnih sirovina koji tu u svojoj režiji demontiraju deo po deo i odnose. Pretpostavljam da potencijalnom investitoru i odgovara da oni "obrste" te objekte da bude manje posla kada se reši uklanjanje ostataka i zidanja dalje. U unutrašnjosti tih objekata ima dosta kojekakvog šuta i ostataka, mislim da je tu najopasniji azbest koga zasigurno ima dosta sobzirom da je tu bila topionica. Čisto simnjam da se ko bavi tim pitanjem sobzirom da to pada na investitora a to košta, te se isti time nece ni baviti. Zato se nadam da ce uklanjanje biti pre useljenja stanara u okolne zgrade koje su u izgradnji.

Vidim da je na CEOP-u postavljen zahtev od strane AG za priključenje zgrade, to do sada nije traženo.

Jel ima neko neki info kad će da bude useljenje za C lamelu?

Par slika od pre par dana sa nogu sto bi se reklo

1000031128.jpg

1000031127.jpg

1000031125.jpg

Na CEOP-u je postupak odobravanja predmeta i dalje u toku. Prošle nedelje sam čuo od savetnika iz jedne banke da je Lamela A2 dostigla 80% pošto su uzeli da procesuiraju nečiji zahtev za kredit, nije u pitanju AIK banka, koja finansira projekat. Nisam stigao potvrdim info kod investitora ali ako neko proveren info, neka javi.

Danas sam bio na gradilištu, koliko sam razumeo Faza 1 je većinski gotova i čeka povezivanje na mrežu dok su u Fazi II stigli sa malterom do 4. sprata a do kraja Juna planiraju da završe sa malterisanjem na svim spratovima. Primetio sam da su liftovi ugrađeni u Fazi II ali nisu još u funkciji. Ulaz u Lameli C2 je dosta napredovao od prošle posete, slike u nastavku. Lokali na prizemlju su sada zastakljeni. Primetio sam takođe da su počeli da kopaju na ćošku Lamele C2 za priključenje.

Imao sam danas takođe priliku da vidim postrojenje za geotermalni sistem na nivou -2 i ne mogu da vam opišem koliko moćno deluje, nisam na žalost uspeo da uslikam.

Može li neko da mi da neke osnovne info o trenutnim cenama, prednostima i manama ovog projekta. Kad se ocekuje useljenje?

Ne znam tačno koje su sad cene, ali definitivno ima najbolju materijalizaciju u odnosu na ostale projekte u okolini. Lokacija je super ako gledaš kao investiciju. Jedina mana je što će verovatno još dugo da se gradi okolo, pa to može malo da smeta ako planiraš da živiš tu.

Ne znam tačno koje su sad cene, ali definitivno ima najbolju materijalizaciju u odnosu na ostale projekte u okolini. Lokacija je super ako gledaš kao investiciju. Jedina mana je što će verovatno još dugo da se gradi okolo, pa to može malo da smeta ako planiraš da živiš tu.
Slazem se, ovo je jedan od razlog zasto sam ja odustala. Odlicna materijalizacija, ali ovde ce biti potrebno min 5-10 godina da realnost zalici na rendere.
Drugi je cena, u avg prosle god za dvosoban stan trebalo je 220-240k u zavisnosti od faze izgradnje (50-55 m2).
Inace secam se da manji 1.5-2.0 stanovi ispod 50m2 nisu imali prozor u spavacoj, samo bocni izlaz na terasu.
Takodje stanovi ka unutrasnjosti na nizim spratovima mislim da uopste nece imati svetla.
Sve drugo deluje odlicno.

Vrh