Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

IMG_20220625_225550.jpg
 
Misliš, neko će da pozove na odgovornost samog sebe, zbog prokišnjavanja krova, po zakonu protiv prokišnjavanja sopstvenih krovova?

Ako izdaju saopštenje, i to je nešto.
 
Povodom ovog skandala sa prokišnjavanjem Aerodromu Nikola Tesla, kao i pitanjima o odgovornosti, setio sam se teksta sa Tango Six portala sa dosta fotografija, imena i drugih detalja koje treba pročitati u linku. Najbolje da o odgovornosti saznamo direktno od onih koji su postavili uslove koncesije i koji odobravaju planove, nadgledaju radove i obavljaju proveru:

naša uloga je u praćenju realizacije ugovornih odredbi ugovora o koncesiji, a to podrazumeva, na prvom mestu, pregled tehničke dokumentacije, odnosno njenu usklađenost sa onim što je definisano u odobrenom Master planu. Obaveza svih naših inženjera je pregled svake faze tehničke dokumentacije, kojih prema Zakonu o planiranju i izgradnji ima pet.
...
Kada se završi izrada tehničke dokumentacije i kada se pribave sve potrebne dozvole i saglasnosti, pristupa se najzanimljivijem delu, a to je izvođenje radova, gde je naša uloga, prvenstveno u praćenju kvaliteta i dinamike. Po završetku, sledi krajnja provera svih aspekata, kao i predaja korisnicima na dalje upravljanje

izvor: tangosix.com
https://tangosix.rs/2020/19/02/eksk...za-pracenje-koncesije-aerodroma-nikola-tesla/
 
Izgleda kao neka scena iz Indije... Fale samo mrtvi da plutaju po "reci".
Tamo plivaju posle prave kiše, npr:

Tad je tamo palo preko 1000mm/m2, a kod nas juče manje od 50.

Ovo je vrlo ozbiljna opomena koja jasno pokazuje kako se rade projekti u Srbiji poslednjih 10 godina.

Ova šačica opozicije se vezuje za to KO izvodi radove, što i jeste za analizu, ali je mnogo bitnije KAKO rade.
Svaka vlast pere pare i gura svoje izvođače, ali brate, neka bar rade kvalitetno.
 
Danas se na aerodromu nije primetilo da je juče bilo nekih problema.
 
"Pojedini delovi infrastrukture su juče pretrpeli veliko opterećenje zbog oluje i padavina koje su izazvale veliku štetu i na području Beograda i Srbije. U toku su obimni radovi na modernizaciji aerodroma i veliki delovi površina su još uvek pod rekonstrukcijom. Sanacija je u toku i sve ekipe su na terenu. Izvinjavamo se putnicima i zahvaljujemo na razumevanju", odgovorio je aerodrom "Nikola Tesla" na pitanje Nova.rs.
 
Da li se na kraju zna koliko je kiše palo na aerodromu (ne u gradu, to nije isto)? Ako negde ima detaljnih podataka o vremenskim uslovima onda je to na aerodromu.

Nije bilo uraganskog vetra, EDIT: METAR je pokazivao najviše 23kts i udare do 35kts oko 4 popodne, što nije dovoljno za ozbiljnu štetu.

Ako su u pitanju stogodišnje kiše ili nepogode koje se očekuju jednom u 50 godina onda mogu da razumem. Mogu da razumem ako je na starom delu ili ako je neko kratkotrajno rešenje dok se ne završi konstrukcija.

Ono što ne mogu da razumem je da je curilo na novim C10 bus gejtovima i to u prizemlju! To je pušteno u upotrebu u aprilu, nije moglo već da se zapuši i nije smelo da procuri. Prsti upiru na ekipu iz tangosix linka.
 
Poslednja izmena:
Za onaj parking u rupi i može da se nađe opravdanje - jedna plastična kesa ili flaša koje vetar nanese, mogu da zapuše odvod... ali ovo sa gejtovima je neoprostivo.
 
Poslednja izmena:
Може, али је 8нда питање како је то пројектовано кад једна флаша може да зачепи .
 
Komšija i ja smo otpušavali zapušeni slivnik kod pešačke staze ispred zgrade (NBG, građeno ranih 80-tih)... ne znam stručnu terminologiju za kanalizaciju, ali evo ovako: ispod rešetke slivnika se nalazi prostor u kojem se skuplja kišnica, a na njegovom dnu se nalazi otvor odvodne cevi koja se nastavlja bočno ka glavnoj cevi.... mala plastična flašca od Fante se zaglavila na ulazu u tu cev, pa se pri svakoj dužoj kiši pravila velika bara ispred zgrade.
Saznali smo dve stvari:
- da, mala zgužvana plastična flašica može da napravi poplavu
- postoji telefon koji okreneš i dođe ekipa BVK za otpušavanje slivnika, pa se ne prljaš i ne bude ti muka od smrada :ROFLMAO:
 
pa po običaju tipično a gradi se. neznam što imamo potrebu da pravimo senzaciju kao da smo tako duhoviti...ili da se ovo samo kod nas dešava. evo na Google ubacite Baustelle Unwetter i videćete da se to svuda dešava i u Austriji gde živim i takođe vidim pa i u nemačkoj...
 
Potpisujem priču od početka do kraja. Nedavno sam i ja doleteo iz Istanbula letom pegasusa i svi smo bili šokirani načinom na koji su se ponašale policajke. Sramotno je blaga reč, svi u redu za pasosku kontrolu su bili šokirani.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
Statistika kaže da su nam Turci najbrojniji turisti, a zapravo se radi o neprijavljenim građevinskim radnicima. To je suština problema, ali naravno nikoga ne treba maltetirati.
 
Ne znam za Turke i za osobe tamnije puti, ali mogu da kazem da su u 95% slucajeva jako neprijatni ili u najboljem slucaju krajnje nezainteresovani na pasoskoj kontroli na aerodromu.

Jednom mi se samo desilo da je jedna dobro raspolozena policajka komentarisala nesto pozitivno u vezi sa mojom kcerkom.

U ostalim slucajevima, mislim da nijednom nisam dobio dobar dan ili dovidjenja, iako sam sam to pokrenuo svaki put. Uvek me ili pogledaju popreko ili me uopste ni ne pogledaju.
 
Pa da li ste možda vi nekad bili na CDG ili u Londonu? Tamo vam baš kažu dobar dan sa osmehom.

Danas kao i uvek izvukao priču iz naftalina.
Naravno da ti ne kažu dobar dan ni sa osmehom ni bez. Ali su službeni. Ovi naši su često neprofesionalni. Već sam pisao da na Tesli u onim kućicama za pasošku rade i neka izforina deca.
Do otvaranja novog "Venecija" krila često su vršili pasošku i odmah na silasku sa mosta, pre gejta. I to su radili stariji policajac i policajka. Licem u lice, vrlo efikasno i profesionalno.
I onda dođeš do šaltera i balavac balavi totalno neozbiljan. I šta drugo da pomisliš osim da mu je ćale neko m*do u m*p-u, pa ubacio klinca. Ipak nisu bili neprijatni. Ti mu kažeš Dobro veče, on klimne glavom i kaže ti da skineš masku.

Ipak najneprofesionalniji je klinac na Batrovcima sa Hrvatske strane. Isto ćelav kao ovi naši ali maksimalno neprijatan. Na vratu mu istetoviran grb Republike Hrvatske sa ojačanim "U".
ja - dobar dan (kao što se uvek javim svima od naplatne rampe, preko vratara u pozorištu do carine)
on - dobar dan. pružam mu pasoše on ih uzima i gleda u mene. otvara pasoše i gleda opet mene i saputnike. Par sekundi pauze. Pita: kuda smo pošli?
ja - u Sloveniju
on, posle sigurno 30 sekundi - a što to ljepo ima za vidjet u sloveniji?
ja - idemo službeno
 
Opste je poznato da se na aerodromu kod nas zaposljava isklucivo preko zna se cije clanske karte
Tako da ti ljudi nemaju potrebe da budu fini i prate procedure kad imaju "ledja"
 
Pa da li ste možda vi nekad bili na CDG ili u Londonu? Tamo vam baš kažu dobar dan sa osmehom.

Danas kao i uvek izvukao priču iz naftalina.
Igrom slucaja sam bio prosle nedelje na Heathrow-u. Kad sam ulazio, granicarka mi je rekla dobar dan, pitala gde idem/sta radim u UK i na kraju rekla "Have a lovely stay".

Ne znam da li to zato sto imam pasos EU ili ne, ali nasi bi mogli makar svojim gradjanima isto ovako da se obracaju kao Englezi meni sa EU pasosem.
 
Vrh