Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Čekaj, i da nema, zašto bi je prikazao random liku sa foruma, sa zaokruženom Gugl mapom?
Ako nekome treba, to je Direktorat za civilno vazduhoplovstvo. A očito oni ne prave problem godinama.

Poslednja izmena:
Ček, zašto misliš da nije imao dozvolu? Mislim, ovde su se potrošile silne strane na rasprave da li Vlogzila ima dozvolu da podiže dron.
Pošto su njegovi snimci veoma gledani, sigurno su privukli pažnju Sekretarijata za civilno vazduhoplovstvo, koje sigurno neće da dozvoli sranja, ako ništa, zbog snažne međunarodne regulative i velikog broja stranih letova koji bi bili ugroženi.
Ako niko nije imao primedbe, zašto bi ovde bivalo zabrinutih građana?

Meni lično to uopšte nije najveći problem kod njegovih videa, siguran sam da dozvolu poseduje, već su mi problem iznošenja nekih paušalnih ocena. Npr, u najnovijem:
"Komunalna policija uklanja sve koji se nelegalno parkiraju na prilazima aerodromu" - apsolutno netačno, komunalaca ni od leka. A ljudi se tu parkiraju jer nije urađena nikakva zona za kratko zadržavanje onih koji bi da dočekuju putnike, što je propust "Vansija".
A minut pre toga je rekao ovde je sve u savršenom redi nikakvih problema nema. A desno 20 nepropisno parkiranih automobila...a sa levo sve zaraslo u korov na praznom parkingu.

Čekaj, i da nema, zašto bi je prikazao random liku sa foruma, sa zaokruženom Gugl mapom?
Ako nekome treba, to je Direktorat za civilno vazduhoplovstvo. A očito oni ne prave problem godinama.
Postoje kadrovi iz njegovog videa da je njegov dron bio u vazduhu na tom mestu. Svi smo mi mogli biti u avionu na tom mestu u to vreme kad je on snimao. Da se nešto desilo, onda bi, kao i za nadstrešnicu, bilo pitanja zašto je njegov dron bio tamo, i to nije prvi put da snima gde ne sme. Da Tom Kruz snima "Top Gun 3: Drones above Belgrade" pa ajde da razumemo što je dobio dozvolu, ali Vlogzila!

• Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
Да ли ће у неком тренутку овај део бити унификован са осталим објектима? Толико је времена прошло од када се кренуло са модификацијом изгледа аеродрома да је и те како поражавајуће да све изгледа као буџење у ходу, без да је икакав план направљен.
Bez naslova.jpg

Uh ovo je mailo naivno poverenje u institucije ove države, iste one u kojoj se dogodila nadstrešnica, i toliko toga drugo što je simptom upravo (ne)funkcionisanja institucija. Ja uopšte ne bih bio iznenađen da nema dozvolu, a neću ni da mu aplaudiram ako je ima, niti mi je pogrešno postaviti pitanje - Ima li te dozvole?

Iran je izgleda gađao američku bazu u Kataru, a možda i na još par lokacija u regiji, pa je to razlog za preusmeravanje.

Тај ко данас летује на блиском истоку је стварно луд човек.

Опет кажем, ако вас баш занима, можете од ДВЦ да тражите податак да ли су издавали дозволу за дрон, кад и коме. Чак можете и копију да добијете

Опет кажем, ако вас баш занима, можете од ДВЦ да тражите податак да ли су издавали дозволу за дрон, кад и коме. Чак можете и копију да добијете

Nema potrebe. To je javno dostupan podatak

Mialim da je ovaj put uvoz Pulsa za paradu. Al baš preko Hrvatske...
Преко Хрватске је полетео назад са џебаном која је раније договорена (обично се то договори месецима унапред) а вероватно остале земље нису израелском авиону дозволиле прелет.

Kao što sam najavio u komentarima prošle godine, u toku je rat između divljih parkinga i EXPO pruge na području Aerodroma Nikola Tesla. Novi satelitski snimci Google Earth iz maja pokazuju gubitke koje trpe divljaci sa donje strane puta i pruge. Vidi se da su divljaci sada u ofanzivi na gornjoj strani, gde su prebacili svoje snage i otvorili nove divlje parkinge bežeći od EXPO buldožera:

ParkingEXPO1.JPG
ParkingEXPO2.JPG
ParkingEXPO3.JPG

Kao što sam najavio u komentarima prošle godine, u toku je rat između divljih parkinga i EXPO pruge na području Aerodroma Nikola Tesla. Novi satelitski snimci Google Earth iz maja pokazuju gubitke koje trpe divljaci sa donje strane puta i pruge. Vidi se da su divljaci sada u ofanzivi na gornjoj strani, gde su prebacili svoje snage i otvorili nove divlje parkinge bežeći od EXPO buldožera:

Pogledajte prilog 242609Pogledajte prilog 242610Pogledajte prilog 242611
Mogu li te pitati odakle ti ove nove satelitske slike sa google earth-a - posto kod mene jos uvek stare na google earth i na google maps.
Hvala ti...

Vrh