Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

IMG_8316.jpeg
IMG_8317.jpeg
IMG_8320.jpeg
IMG_8318.jpeg
IMG_8319.jpeg

Obećava, ako radovi nisu u zastoju.
Нису, синоћ сам прошао пошто сам чекао некога и изгледа да су 2 филијале "кафетерија" пред отварањем а између је Ер Србијина продавница, док је WHS завршен и на приземљу а и на доласцима али без робе. Заборавио сам да сликам. Кафетерија ће ускоро како ми делује.

Na renderima je sve izgledalo kao "open space" ali u praksi je mnogo pregrada, zidova...nepraktičan prostor. Ne znam da li postoji aerodrom na kome su ugostiteljski objekti, knjižare, prodaja pića i grickalica na 10 metara od šaltera za prijavu putnika. Ostaje nam lavirint, tesnac i nepotrebno natrpan prostor u toj zoni.
Samo napomena da su ovo tapete a ne pločice i da u ovoj fazi baš izgleda jeftino a ne retro.

• Sviđa mi se
Reagovanja: bit
Po planovima od pre pandemije, taj prostor je planiran za proširenje zgrade terminala. Proširiti novu zgradu za samo desetak metara deluje besmisleno ali im ne bi bilo ni prvo ni poslednje.

Korov me je ispratio, korov me je doĉekao. Inače, na dolascima 60% automata za pasošku kontrolu je bilo isključeno večeras, a ostatak je izbacivao greške maltene svim putnicima. Na kraju je većina otišla na tri šaltera koja su radila.
90749b7abb08f139f06b6f0cb3e87f75.jpg
09853c522515d79e7e94bdb870e90138.jpg
381fa1c6e96475829deba9c617b37731.jpg

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Hoće li se neka institucija pozabaviti ovim podizanjem drona, navodno je imao dozvolu Direktorata pa to je lako proveriti. Takođe treba prijaviti snimke i kanal Jutjubu.

• Sviđa mi se
Reagovanja: h2o
Ček, zašto misliš da nije imao dozvolu? Mislim, ovde su se potrošile silne strane na rasprave da li Vlogzila ima dozvolu da podiže dron.
Pošto su njegovi snimci veoma gledani, sigurno su privukli pažnju Sekretarijata za civilno vazduhoplovstvo, koje sigurno neće da dozvoli sranja, ako ništa, zbog snažne međunarodne regulative i velikog broja stranih letova koji bi bili ugroženi.
Ako niko nije imao primedbe, zašto bi ovde bivalo zabrinutih građana?

Meni lično to uopšte nije najveći problem kod njegovih videa, siguran sam da dozvolu poseduje, već su mi problem iznošenja nekih paušalnih ocena. Npr, u najnovijem:
"Komunalna policija uklanja sve koji se nelegalno parkiraju na prilazima aerodromu" - apsolutno netačno, komunalaca ni od leka. A ljudi se tu parkiraju jer nije urađena nikakva zona za kratko zadržavanje onih koji bi da dočekuju putnike, što je propust "Vansija".

Vrh