Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Кад се сетим расправе овде о концесији.

Били сте упозорени да ће Ванси бити параван за још једно партијско-тајкунско крчмење националног добра. Што је најгоре, ондашња државна управа аеродрома је била једина која се колико-толико понашала домаћински, држала предузеће у профиту и имала план развоја.

Ja imam inside info o toj koncesiji da je Vansi samo front za lokalnu SNS mafiju.

Uzmimo da je istina, dajte ljudi malo više od toga "imam insajd informaciju". Barem naznaka: Čovek u vladi, ministarstvu, upravi aerodroma, nešto...

Ne mogu da kažem konkretno, ali u pitanju je osoba koja je bila blisko uključena kao savetnik u same pregovore i transakciju sa Vansijem svojevremeno.

Nema šanse da Vansi ulazi na taj način. Oni upravljaju a proviziju su već platili odavno.

Beobuild korisnik @sergio_spector i njegovi Youtube snimci sa Aerodroma Nikola Tesla iz poslednjih mesec-dva su me inspirisali da napravim ovaj kolaž od njegovih video snimaka i nazovem ih "Radovi u Toku/Uskoro". Skoro da nema dela aerodroma koji nije zaražen ovom odvratnom bolešću, od ulaska u stari Terminal 1, veze T2 i novog Procesora, ulazni hol novog Procesora, Teslin Trg, oba kraka C i A hodnika, najviši nivo A hodnika za dolazne putnike, deo sa karuselima za preuzimanje prtljaga. Da je na jednom ili dva mesta ostao neki ogromni problem koji se još sanira, pa da razumem, ali ovo je bukvalno SVUDA. Dokle bre više, C ekstenzija je puštena u upotrebu pre više od TRI godine, nova zgrada centralnog Procesora pre više od DVE godine! Bedno i sramotno:

RadoviUToku09.JPG

RadoviNaPostavljanjuDvaNovaKaruselaUToku09.JPG

RadoviUToku13.JPG

RadoviUToku02.JPG

RadoviUToku14.JPG

RadoviUToku12.JPG

RadoviUToku06.JPG

RadoviUToku15.JPG

RadoviUToku05.JPG

RadoviUToku18.JPG

RadoviUToku07.JPG

RadoviUToku16.JPG

RadoviUToku03.JPG

RadoviUToku17.JPG

Poslednja izmena:
I ja nedavno primetnih to kad sam putovao, stvarno je očaj. Htedoh da pitam, do kad oni planiraju da renoviraju ovo čudo, al rekoh neću.

Kriminalno je da godinama glavni aerodrom u zemlji izgleda kao gradilište.

Овако траљава, аматерска и трајна реконструкција је гурнула тас на ваги и по истеку концесије биће неопходно и вероватно најрационалније градити потпуно нови термнал и писту југозападно, као што је и планирано мастер планом развоја БЕГ-а 2006. године.

Ми смо оваквом концесијом заправо заиста изгубили аеродром.

Само да напоменем пословицу, која је заправо питање: Шта једино може да порасте у туђој руци?

• Sviđa mi se
Reagovanja: bit
Imajući u vidu sve do sada viđeno postavlja se pitanje šta od ovoga nismo mogli sami da uradimo? Deluje kao da je koncesija donela samo kratkoročni finansijski ćar, ako uopšte i to?

Sa ovim nerado moram da se saglasim. Ne kažem da koncesionar nije odradio nešto što jeste unapređenje (proširenje terminalske zgrade, facelift, pitanje parkinga i sl.), ali daleko od toga da to nije mogla sama država.
Pritom, radovi idu sporo, a neki problemi nisu rešeni (divlji taksisti - na stranu što ih ima svuda, kako smo pričali).
Plus, ono što je po meni najbitnije, a to je železnička veza, država nezavisno finansira. Ostaje da se vidi da li će koncesionar makar da ponudi neku vrstu tople veze sa samim terminalom, i ako da, kakvu.

Tuzno sta se desava na najvecem aerodromu Srbije!!! Bruka.
Cak glupa Pristina ili Sarajevo imaju sreden aerodrom.

Kako ne mogu kafice i trafike da otvore? Pre pasoske imas samo 1-2 restorana/kafica. Godinama se ceka na otvaranja. Pa svako bih popio kafu sa familijom ili projateljima pred polazak i platio paprene cene. Taj park kod parkinga, dali ce ga uopste biti? Zardinjere i zelenila kao da nema napolju.
Teslin Trg je mracan i bedan. Dokle ce to vise ici ovako?

Tuzno sta se desava na najvecem aerodromu Srbije!!! Bruka.
Cak glupa Pristina ili Sarajevo imaju sreden aerodrom.

Kako ne mogu kafice i trafike da otvore? Pre pasoske imas samo 1-2 restorana/kafica. Godinama se ceka na otvaranja. Pa svako bih popio kafu sa familijom ili projateljima pred polazak i platio paprene cene. Taj park kod parkinga, dali ce ga uopste biti? Zardinjere i zelenila kao da nema napolju.
Teslin Trg je mracan i bedan. Dokle ce to vise ici ovako?
Ajde de, pa ne ides na aerodrom da obilazis trgove, vec da otputujes. Putujem cesto, i iz iskustva kazem da je aerodrom sasvim funkcionalan. Problema ima, ali daleko od toga da patim za kafom od 700 dinara :D

Dolasci su takođe velike problem. Čitav aerodrom mora da se uzduž obiđe, malo manje od kilometra pešačenja. Za starije ljude to je veliki napor. Mislim da sad rade horizontalne pokretne trake

Ajde de, pa ne ides na aerodrom da obilazis trgove, vec da otputujes. Putujem cesto, i iz iskustva kazem da je aerodrom sasvim funkcionalan. Problema ima, ali daleko od toga da patim za kafom od 700 dinara :D
Haha...ti se to zezas?

Svi aerodromi na svetu zive od trgovine i probaju sve, da putnici sto duze ostanu na aerodromu i trose pare.

Ako ti kasni let, pa mislim da bih bio srecan za neku ponudu a mozda i taj trg. Pored toga, glavna hala u odlascima (Teslin Trg) je mracan, polu-prazan i svuda se radi.
Zasto se to tebi svida ili ne smeta neznam. Imas 3 kafica i to je to. Ako cesto putujes, onda uporedi nas aerodrom s drugima.

Pogeldaj jednom render aerodroma kako je to sve trebalo da izgleda pa mi kazi da je danas super.

Istini za volju taj "trg" i ceo DutyFree počinje da lici na nesto. Prošao sam pre par nedelja i od svega rekonstruisanog to još odaje najbolji utisak, mada kao što je vec napisano još uvek nije gotovo.

Dolasci su takođe velike problem. Čitav aerodrom mora da se uzduž obiđe, malo manje od kilometra pešačenja. Za starije ljude to je veliki napor. Mislim da sad rade horizontalne pokretne trake
није само за старије људе. Ево ја сам са малим дететом ишао. Три ранца жена и ја. Ја вукљачим три ранца, а она дете.. Ни мало није занимљиво... Могли су макар да ставе колица да их можеш потрпати па гураш...

није само за старије људе. Ево ја сам са малим дететом ишао. Три ранца жена и ја. Ја вукљачим три ранца, а она дете.. Ни мало није занимљиво... Могли су макар да ставе колица да их можеш потрпати па гураш...
U pravu si, za svakoga je napor, a u toj situaciji sa malom decom naročito! Ja sam mislio u početku da im je to privremeno rešenje ...

Haha...ti se to zezas?

Svi aerodromi na svetu zive od trgovine i probaju sve, da putnici sto duze ostanu na aerodromu i trose pare.

Ako ti kasni let, pa mislim da bih bio srecan za neku ponudu a mozda i taj trg. Pored toga, glavna hala u odlascima (Teslin Trg) je mracan, polu-prazan i svuda se radi.
Zasto se to tebi svida ili ne smeta neznam. Imas 3 kafica i to je to. Ako cesto putujes, onda uporedi nas aerodrom s drugima.

Pogeldaj jednom render aerodroma kako je to sve trebalo da izgleda pa mi kazi da je danas super.
Jasno da oni zaradjuju od svega i svacega, ali nekako sam navikao da iz principa necu da jedem sendvice sa 2 lista salame za 1000 dinara.
To mi je vredjanje inteligencije; koliko oni placaju kiriju kada tako lupetaju cene...?

A iskustva sa drugih aerodroma su takva da kad god sam pokusao da sednem negde na pice, retko kad sam uspeo jer ljudi u redovima cekaju i takodje ima premalo lokala. Izgleda da je to slucaj svuda po svetu :)

Cela ova obnova pokazuje samo jedno, da su francuzi šabanska nacija. Zao mi je i zbog aerodroma i metroa i rafala, iako sam veoma proevropski raspolozen sa njima nikakav posao ne bih radio.

Vrh