Nisu rekli da dolazi struja od tih panela sa slike. Pretpostavljam da misle na ovo:Marketing i subvencije.
Devet panela * 600W = 5400W. Svaki od tih panela nema sanse da proizvede vise od 2 kwh za dan u proseku. 9 panela = 18 kwh. Ono su koliko vidim stavili dva punjaca po jednom "sistemu". Tesli treba mnogo vise Ostatak energije dolazi iz mreze.
На одласцима сам видео да су постављени и спремни за употребу пре пар дана.Od eGatesa ni traga ni glasa...
Ovako je. Takođe su sada razvojeni tokovi putnika za one koji dolaze i odlaze, te više dolazni putnici nemaju pristup duty free-u, nego se posebnim hodnicima na novom spratu dolazi do pasoške.Da li je security sada kao svugde posle pasoške kontrole
Jutros još uvek nisu bili u funkciji.На одласцима сам видео да су постављени и спремни за употребу пре пар дана.
У суштини је ово заиста Београдски проблем. У другим градовима у Србији имам само позитивна искуства са Такси превозом а таксисти у Београду су (част изузецима) погана и криминална ст***!!! За аеродром бих издавао посебне лиценце са провереним возилима и возачима који би морали да носе униформе и да буду опремљени камерама унутра као у Емиратима нпр. Не разумем шта је толико тешко решити проблем са дивљацима? Само на излазу из аеродрома ставиш велике билборде или телевизоре на којима се врте упозорења како изгледају регуларни таксији (које бих офарбао у жуто са неким видљивим налепницама које издаје МУП и онда дивљак не може тако лако са белим возилом да глуми таксисту) и таксисти као униформисана лица и да је коришћење нелегалних превозника кажњиво законом и готово. И ваучери би се издавали са QR-кодом који таксиста скенира у свом возилу и нема приче. У сваки такси се угради ЏПС-пријемник који аутоматски централи показује где се налази такси и нема више црних вожњи. Таксиста лепо изда рачун после сваке вожње и зна се. Не треба измишљати топлу воду него копирати најбоље системе. Такси возила не смеју бити старија од 5 година и контролишу се на сваких 6 месеци. А полиција лепо на такси станицама врши алкотестове за возаче. У нашој земљи нажалост морају да се примењују драконске казне ако желимо да уредимо нешто...@sutraw Da, slažem se, ali želim odmah da sa izlaza sedam u taxi (zato je i napravljeno tako)
Plus, najveći problem, šta ćemo sa strancima? Oni nemaju dinare i često izbegavaju menjačnice na aerodromu. Plus, apsolutno je normalno u zadnjih X godina da se plaća karticama
Najgore što u tom taxi redu stoje i vozila većih taksi udruženja (tipa Beogradski taksi) koji sasvim sigurno imaju terminale za kartice... Ne razumem, to mi je porazno
Не разумем шта је толико тешко решити проблем са дивљацима?
Само ЈандексNajbolje je da skineš aplikaciju npr. Pink taxi i da ga naručiš sa opcijom plaćanja karticom.
Ja se godinama vraćam s aerodroma preko Car Go. Oni sad dozvoljavaju plaćanje i kešom.