Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Mislim da je to za turističke autobuse, tako je valjda obeleženo i jedno mesto u Bulevaru kod skupštine grada i na Studentskom trgu.
Screenshot_20230619-155655.png
 
Ima ga i kod Pionirskog parka gde kreću oni busevi za razgledanje grada. Iako mislim da su tek u poslednjih 4-5 godina počeli da ih masovnije koriste.
 
Jos jedna nelogicnost na aerodromu:

Ako je let koji je trebao da poleti recimo u 18:00 odlozen na 19:30, ne pise ni na tablama ni na gejtu "Delayed 19:30" vec "Gate closed", mada se ne secam da li je "19:30" dodano na kraju ili ne. Nikad nisam video da se za let koji kasni pise da je Gate closed
 
Tokom ovih radova sam zaboravio da je ispred T1 bio ovaj lepi drvored. Da li su sekli sadnice ili su ih premestili negde? Koncesionar parternom uređenju nije dao nikakvu pažnju, što se može videti po asfaltu koji je na sve strane, zar ni za behaton nisu imali pare? Takođe onaj goli beton na dolasku sa vidljivim instalacijama i stihijski postavljenom rasvetom sa buvljaka je stvarno blam.
nikolatesla2021.jpg
 
Za estetiku sam se pomirio da je ostala negde na Batrovcima, ili Karavankama.

Valjda će da bude funkcionalno.

Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk
 
Osim nekih detalja kao sto je boja avio mostova ili nepostojeci HVAC uredjaji na krovu, ovaj render prilicno realno prikazuje ono sto je do sada zavrseno.

Zdrav razum kaze da stvari koje jos uvek nisu zavrsene (recimo gejt C15 ili zelenilo izmedju puta i C hodnika) jos uvek ne mogu da izgledaju kao na renderu.
 
Belgrade has been selected as the host city for the specialised EXPO 2027, which will take place from May 15 until August 15 in 2027. As part of the development of the exhibition area a new rail line is planned, which will link the airport both with the EXPO site and the New Belgrade station, from which passengers can connect onto the existing main line, which stops at both Belgrade’s main railway station, as well as the Karadjordjev Park and Vukov Spomenik stations in downtown Belgrade. The new railway line will be built from New Belgrade station and pass the Zemun station, from which it will continue onwards to four new railway stations - Autoput, Belgrade Nikola Tesla Airport, Surčin and National Stadium station, where the EXPO site will be located.


Jel ovo znaci Beovoz koji ce da ide do one glavne stanice gde je Soko na NBG? pa da nstavlja dalje ka Karadjordjevom parku pa Vukov spomenik?

Ima li neka skica?
 
 
Vrh