Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

ona siva limena je bila nesto najneudobnije od svih ikada...a bio sam na mnogo gorih aerodroma


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Igore u pravu si, to su slike sa Terminala 2 i to jeste samo privremeno ali u budućnosti planiraju temeljnu rekonstrukciju.

Da bi do toga došlo mora prvo da se napravi nova zgrada ispred postojećeg T2, taj render sam postavio na prethodnoj strani. U toj novoj zgradi Vansi će smestiti SVE ček-in šaltere na aerodromu. To znači da će skoro celo sadašnje prizemlje na T1 i T2 gde se sada nalaze šalteri biti oslobođeno za rekonstrukciju u neke nove prostore. Još nema detaljnih rendera i datuma kad će to raditi.
 
Jisheng Airlines has launched regular cargo flights between Changsha, in south-central China, and Belgrade using a Boeing 747-300 freighter from Belarusian carrier Transavia Export. The flights were launched in early December and primarily transport medical supplies, clothing, auto parts, sensors and various cross-border e-commerce products. The new route marks the first regular cargo-only flights between China and Serbia.

https://www.exyuaviation.com/2020/12/be ... cargo.html
 
Да, коначно су се осмелили, али време су нашли удри ме до зоре. Мада опет, новогодишњи колач нико не жели да испусти...
 
Krdo novih fotki sa aerodroma uključujući i novi render novog izgleda nove zgrade:

https://www.exyuaviation.com/2020/12/photos-belgrade-airport-expansion-gains.html

sa exyuaviation.com:
beg2.png
 
То је онај будући главни улаз где је сад скретање од злата у Т2 ка Ц ходнику
 
Ova zgara na rendeeu je pod uglom od 45 stepeni u odnosu na postojeći terminal i 45 stepeni u odnosu na finger
 
Ne pamtim da sam video manje istinit render, uostalom istorija rendera za ANT je uglavnom slična.
 
Deluje tako, to je onaj deo označen crvenom bojom na prethodnoj strani. Prošlo je već dve godine kako je Vansi preuzeo aerodrom i ovo je prvi put da vidim ovaj detalj.

Još ne mogu da poverujem da će sve to biti gotovo za oko dve godine, do 2023. Izgleda dobro mada se ne sećam mnogo većih aerodroma gde je drvored odmah ispred staklenog zida terminala. Možda je samo slučaj arhitektonskog greenwashing-a koji će iz praktičnih razloga nestati u stvarnosti.

Ono što se još vidi na novim slikama je treći sprat na novim C gejtovima. Vidi se da su na tom spratu (koji će služiti da dolazeći putnici dođu od aviona do pasoške) prozori isključivo na strani prema Muzeju i da nema nikakvih prozora prema pisti i avionima, samo zid. Šteta, propuštena prilika da se dolazećim putnicima prikaže daj deo aerodroma.
 
Interesantno je da je ceo novi C produžetak ima više sličnosti sa starim terminalom, dok nema baš nikakve veze sa ovim novim rešenjem po pitanju arhitekture.

Moram da dodam da je sreća da su ispisali da je reč o privremenim rešenjima enterijera.
 
Da je kojim slucajem ovaj render izbacio CIP, pljuvacne zlezde pojedinih bi bile veoma nadrazane, a ovako prolazi kao ok.
Inace prilicno bedna arhitektura, centralnog i glavnog dela aerodmoma za putnike.
 
Ja sam nekoliko puta izneo stav o ovome, sramota je za prestonicu jedne zemlje da dobije magacin. Najjače mi je bilo kada je deo ljudi ovde krenuo da se oduševljava, onda sam pomislio da nismo bolje ni zaslužili. Naročito kada su oduševljenja usledila nakon onog enterijera, koje je Bogu hvala privremeno...
 
Fingerski deo je isto mogao biti bolji, ali je valjda predvidjeno u buducnosti da se dodaju avio mostovi i sa druge strane, pa se nece ni videti. Ali ovo je glavni objekat, ulazni deo, glavni hol, glavna fasada vazdusne luke glavnog grada...
 
Биле Француза патка како ће да изгледа главна капија Србије. Битно је да се што више људи услужи јер од тога добијају паре и враћају кредит који су узели да би улагали у АНТ.... Није нам то буџет браћо
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=806516#p806516:23n54cti je napisao(la):
gishko » 23 Dec 2020 10:39 pm[/url]":23n54cti]Interesantno je da je ceo novi C produžetak ima više sličnosti sa starim terminalom, dok nema baš nikakve veze sa ovim novim rešenjem po pitanju arhitekture.
Додуше, има везе са архитектуром Музеја ваздухопловства.
 
Malo sličica.Toranj raste polako ali sigurno

Stakla na C delu

Proširilo se

Opet toranj,sa straneOvo je konstrukcija na samoj krivini kod Kargo centra

Ostale slike su sa bivšeg taksi parkinga i parkinga Jatove zgrade,ovde se radi nova toplana.
 
Да, лепо је кад је ново. Иако је на рендеру већ било показано, уживо ова сива боја, која ми је логична за Финску, Естонију, скандинавију, како ће изгледати код нас лети? Да није претамно?
 
Ostaje samo da se zaključi da li je produžetak C radjen da liči na kotlarnicu, ili su kotlarnicu projektovali da liči na njega.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808530#p808530:vx32m357 je napisao(la):
Tikvica » Sre Dec 30, 2020 11:29 am[/url]":vx32m357]

20201229-102244.jpg


20201229-100031.jpg
 
Prvi sprat ima normalno prozore na obe strane pa se mogu videti avioni tokom čekanja i ukrcavanja ali se jasno vidi da drugi sprat nema prozore prema avionima:

20201229-095828.jpg


Po meni najveći promašaj od svega novog što je do sada urađeno. :rant:
 
Vrh