Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

A naslov kao da se A380 zaleteo u traktor... Sve clickbait naslovi, više ne znaš na šta da klikneš..

Kakvi debili sa ovolikim
naslovon, ja mislio izginuli i povredjeni ljudi... (nadam se da ce se stvarno ugasiti
jer su postali i oni blatoid)
Mogli su da napisu nezgoda, ili nesto mnogo blaze.

Naslov je prica za sebe.
Gledao kolega cukanje uzivo,pa nam preneo vest.
Znam da je prilikom prevlacenja velikih aviona obavezno prisustvo mehanicara u kokpitu, upravo zbog ovakvih situacija. Ne znam zasto to nije slucaj za male avione, stalno ih prevlace prazne.

...Ne znam zasto to nije slucaj za male avione, stalno ih prevlace prazne....

Bolja je preglednost sa visine a neophodna je zbog vecih gabarita sto se dobija sedenjem u kopitu vecih aviona a sa radio vezom kojom se vozaču puš-beka ili traktoristi blagovremeno obavesti da zaustavi - izbegne ako se uopči potecijalna prepreka
upravo da bi se izbegla oštecenja
dok
kod malih aviona vozač ,,tegljača,, je na sličnoj visini kao da neko sedi u kopitu malog aviona, što je onda i izlišno :)

za sva moguca ukrštanja putanja letelica odgovran je aerod. toranj kome se najavljuju rulanja-prevlacenja
a ostala (ne leteca) transportna sredstava-vozila postupaju po pravilniku o kretanju na platformi
u kome su jasno utvrdjeni načini i prioriteti ko ima ,,prednost,, i na kojoj udaljenosti se zaustavlja radi propuštanja

:sesir:

Ima logike.
Nego meni ostalo u secanju od prosle godine caskanje sa jednim avio mehanicarem ispod nase lipe u robnom, i kao primer je bas naveo `a sta ako pukne ruda`...a inercija aviona od 40-70 tona ucini svoje. Secam se da je pomenuo da nije neophodno kod onih pushbekova koji obuhvate nosni tocak i podignu ga, pa ga tako prevlace. Nisam cesto u kontaktu sa pushbekistima, al cu se raspitati tacno sta i kako kad budem naleteo na nekog :)
Inace na delu gde se ovo danas desilo je `uvala`, deo platforme je osetno na nizbrdici,pa onda krece uzbrdo ka jat tehnici.Ddok je isla saobracajnica tuda (do pre godinu dana), osetilo se i u kolima dobrano kad se prodje (da ne pricam o ispadanju kofera i robe bas na tom delu :D .

.....`a sta ako pukne ruda`...
mozda nisi znao
ali mozes jednom rukom oslonjenu na stajni trap prednjeg točka, da (po)guraš avion srednje veličine
vido jednom na Bgd aerodromu kako meanicar ,,vraca,, praznu devetku na iscrtan reper na platformi a ispod fingera
koja je za par pedalja bili prekoračila crtu
:sesir:

Cu nisam znao, malo malo, pa mi iz carga guramo `generalnu` na poziv supervajzera i mehanicara, jer im je platforma odmah ispred nase...naravno, ako smo raspolozeni i ako nije prevelika vrucina :D
Nego u razgovoru sa tim mehanicarem on je pomenuo da je prisustvo obavezno zbog `a sta ako pukne ruda` situacije, izmedju ostalog, jasno mi je vrlo zbog cega, nego kod manjih aviona to ocigledno nije obaveza, jer ih uvek prevlace prazne.
A koliko sam cuo, pushbekista je odmah stao, pa ga je avion samo sustigao i cuknuo ga (kao sto pomenuh nizbrdica je na tom delu).
Videcu sutra kakvi su tracevi po pitanju ovog incidenta :)

Prati Rio, rekli su u ovoj fazi preko Praga, pa od naredne godine direktno.
Moraju da reorganizuju svoj raspored letelica i (ključno) da ispitaju isplativost.

Trenutno i dalje ne moze da se nadje put BEG-PRG sa njima u pretrazivacima.

Drugi petak za redom i novi dnevni rekord 21.439 putnika. Mislim da će se ovo desiti sigurno još nekoliko puta ove sezone

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=466892#p466892:1vspz42n je napisao(la):
loyola » 22 Jul 2017, 01:11[/url]":1vspz42n]Trenutno i dalje ne moze da se nadje put BEG-PRG sa njima u pretrazivacima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=466965#p466965:wywtipfi je napisao(la):
DzonTravolta » Sub Jul 22, 2017 1:07 pm[/url]":wywtipfi]Realno, što bi leteo za Prag Hainanom, kad imaš "Er Srbiju" i "Czech"... :dil:

Pa kad već imas priliku da letiš sa A330 umesto sa Atr72 ;)

Czech ne leti za BEG, tako da je jedina opacija za PRG AirSerbia sa ATR-om ili Hainan sa A330.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=466986#p466986:34ma1j9n je napisao(la):
JohnnyLee » 22 Jul 2017, 15:35[/url]":34ma1j9n]да појасним шта?
Zašto ne mogu ljudi da rezervišu Hainanovu kartu do Praga.

откуд ја знам што не може. ако су добили дозволу, немају обавезу да пусте карте у продају ако им се не уклапа у неку њихову рачуницу. иначе, преко њиховог сајта не могу да резервишем директно Београд-Пекинг. само преко Рима и Си'Ана

Vrh