Šta je novo?

Aerodrom "Morava" Kraljevo

Најскупљи део је опрема за инструментално слетање, посебно у лошим метеролошким условима!
 
Можда улети у дил и неки пајтос?
 
U tekstu pise da ne moze da se sleti ATR i da ce se uraditi zato nova pista, ali sa druge strane pocetkom decembra krecu letovi za Bec, znaci tako brzo ce uraditi novu pistu?
 
АТР може да слети без проблема на садашњу писту, и да са ње узлети. мање више сви авиони до 70 места (укључујући и млазњаке) могу да користе Мораву
 
Могу и већи млазњаци, ако су нису попуњени. А обзиром да је заменик барбике рекао очекује да ће цена карте да буде око 100 Евра, и А319 са 15 путника може да слети/полети :D :D :D
 
Ovaj tekst je bas bas nelogican. Em kaze ATR ne moze da koristi pistu pa ce raditi novu a avioni krecu pocetkom decembra, em spominje Wizz-Air ali cenu karte od 100e i to sa sve subvencijom...
 
дајте бре, ко још слуша Илића. човек углавном нема појма о чему прича
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=679739#p679739:2ej2tb0q je napisao(la):
Прле » 13 Nov 2019 03:07 pm[/url]":2ej2tb0q]Могу и већи млазњаци, ако су нису попуњени. А обзиром да је заменик барбике рекао очекује да ће цена карте да буде око 100 Евра, и А319 са 15 путника може да слети/полети :D :D :D

Могу и сасвим попуњени, али не током целог дана (што и није реално), већ би број слетања/полетања морао да буде ограничен на рецимо 6,7 дневно (и више него довољно), па би се пратило стање писте.

Био синоћ са једним стручњаком за пилотирање већим авионом (капетаном), па ми појаснио.
 
Sa sajta RTS-a je detaljnije objašnjeno za šta su izdvojena navedena sredstva

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... oravu.html


Додељено 155 милиона динара за "Мораву"

Влада Србије донела је решење којим додељује 155 милиона динара Министарству одбране за извођење "инвеститорских радова" на аеродрому "Морава" код Краљева.

Под тим радовима подразумева се израда заштитног појаса тзв."ресе" код прага 31 (смер ка Краљеву), испитивање носивости свих маневарских површина око полетно-слетне стазе – рулница А и Ј и прага 13, као и преобележавање хоризонталне сигнализације", наводи се у одговору Министарства РТС-у.

"Наведени радови спроводе се у циљу обезбеђења дозволе Директората цивилног ваздухопловства за дужину писте од 2.265 метара, летење у условима смањења видљивости и активирања система светлосног обележавања аеродрома "Морава".

Радови који обухватају испитивање носивости маневарске површине већ су обављени".

Зоран Илић, заменик ресорног министра, задужен за авио саобраћај рекао је да ће се за који дан знати која ће авиокомпанија полетети са краљевачког аеродрома до Беча, прве недеље у децембру.

"Наравно да очекујемо да ће се ту јавити Визер, можда Ер Србија. Односно од Ер Србија, верујем, и требало би да буде најзаинтересованија обзиром да Краљево није далеко од Београда, да им је можда лакше да се овде базирају, међутим немам информацију да су преузели документацију. Мотив компаније која добије посао, је да има што више путника, а то ће остварити само уколико буде имала ниске цене карата. Не очекујем да ће цена на линији коју смо поменули да буду више од десет до дванаест хиљада динара, и то повратне", рекао је Зоран Илић.
 
измењени су услови тендера. авио-компаније имају рок до 25. новембра да се изјасне да ли желе/планирају да лете Краљево-Беч и/или Краљево-Солун на комерцијалној основи (али у наведеном периоду). уколико се неко јави да жели да лети неку од тих линија на комерцијалној основи, та линија ће бити уклоњена из тендера за субвенције. мало неспретан начин да избегну проблем који су имали са Рајанером у Нишу за линију Ниш-Хан
 
иначе, мислим да су глупо урадили са овом изменом тендера. требали су да оставе отворен временски период за почињање летова и рок за обављање тих летова од 3 година
 
А зашто да ризикују? Па није им циљ да се још неко јави (мада су шансе равне нули).
 
Sama sa sobom a poreski obveznici Srbije je caste sa 5 mil evra? :mrgreen:
"Ova avio-kompanija je bila jedini ponuđač i dobiće 5,63 mil EUR...
..Svi letovi iz Kraljeva biće održavani regionalnim ATR72 turboprop avionom."
 
Ima li vesti o prodaji i ceni karata za KVO-VIE? U medijima se pominje pocetak decembra, a na sajtu Air Serbie jos ne mogu da se kupe karte.
 
Spominjali su cenu od oko 100e ili 12.000 din. Da li ce biti tolike ne znam, bilo bi lepo da bude neka promocija radi uvodjenja nove linije pa spuste malo cenu barem u pocetku.
 
Hahahah 100 evra, za te pare nece da im leti 10 ljudi po letu...
 
Vrh