Bez želje da raspravljam emocijama, kako je to izgleda ovde uobičajeno, kada se pogledaju cifre: rast BDP, rast prosečne zarade, rast minimalne zarade (po meni i važnije), stanje javne debate, stanje u medijima, itd. i tako bliže, tj po bilo kom kriterijumu, bratija koja je preuzela razvaljenu zemlju početkom 2001. (samo nemoj da mi neko roni suze kako nisu oni prethodni krivi za to što je bila razvaljena, nego NATO i ostale Amerike) i u više alotropskih modifikacija imala uglavnom vodeći uticaj do 2012: e, ti i takvi kakvi su bili (da samo oni znaju koliko su ih neki od nas kritikovali) bili su cica-mace na navijanje u odnosu na ovu drugu bratiju! Dok rezultujući vektor kretanja društva umesto oštro na dole JESTE išao na gore, i u stepenu ličnih sloboda i u stepenu orijentacije u vremenu i prostoru ovog nesrećnog društva. Ako ništa, postojalo je više međusobno zaraćenih centara moći, koji su bili međusobna konkurencija.
Iz mog ugla, deluje potpuno smešno uopšte upoređivati period 90tih/2012+ sa kratkim periodom "petooktobarske republike" (nazovimo to tako).
Ali, ima za vas gospodo odlična vest!! Petooktobarci su (uz MIlana Obrenovića) istorijski incident na ovom prostoru, pa će razni Karađorđići/Miloši/Pašići/Brozovi/MIloševići i ovakvi kao sada da nas i dalje vode u napredak, ništa se ne bojte, ono se ne zalama više od jednom u 100 godina, na kratko, časkom će to vratimo na normalu.
A što bi rekla ona pevačka zamlata, "s tamne strane globusa" najbolje se vidi koliki je to napredak. Ene je Srbija tamo, kojoj smo plaćali obrazovanje, plaća porez i rađa decu tamo negde, dok ovde kamenje po istočnoj Srbiji plače da osvane u nečijem pogledu. Tako stoje stvari, sviđalo nam se to ili ne, braćo moja mlada napaljena.
Iz mog ugla, deluje potpuno smešno uopšte upoređivati period 90tih/2012+ sa kratkim periodom "petooktobarske republike" (nazovimo to tako).
Ali, ima za vas gospodo odlična vest!! Petooktobarci su (uz MIlana Obrenovića) istorijski incident na ovom prostoru, pa će razni Karađorđići/Miloši/Pašići/Brozovi/MIloševići i ovakvi kao sada da nas i dalje vode u napredak, ništa se ne bojte, ono se ne zalama više od jednom u 100 godina, na kratko, časkom će to vratimo na normalu.
A što bi rekla ona pevačka zamlata, "s tamne strane globusa" najbolje se vidi koliki je to napredak. Ene je Srbija tamo, kojoj smo plaćali obrazovanje, plaća porez i rađa decu tamo negde, dok ovde kamenje po istočnoj Srbiji plače da osvane u nečijem pogledu. Tako stoje stvari, sviđalo nam se to ili ne, braćo moja mlada napaljena.