@stf
Procenat neefikasnosti kondoma nije uopšte mali:
The rate of breakage is between 0.4% and 2.3%, while the rate of slippage is between 0.6% and 1.3%.[47] Even if no breakage or slippage is observed, 1–2% of women will test positive for semen residue after intercourse with a condom.
Izvor:http://en.wikipedia.org/wiki/Condom#Causes_of_failure
Stoga, na svakih 100 odnosa (što realno govoriti uopšte nije mnogo ako si sa nekim u vezi dužoj od dva meseca), uz potpuno korišćenje zaštite, sperma nalazi put do vaginalnog kanala dva do tri puta. Dovoljno je samo jednom.
stf":2v3frohp je napisao(la):
Uglavnom su to trudnoce nastale bezobrazlukom tipa ``Necu da koristim kondom, lepse je bez!!!!!``, ili zbog seksa za jedno vece!
Upravo zbog toga nam je potrebno mnogo više dostupnih kondoma i kontraceptivnih sredstava, kao i više obrazovanja o odgovornom i ustaljenom korišćenju istih. Nadam se da se tu slažemo?
Drugo, parovi koji su vec odgojili decu i vise je ne zele imaju mogucnost kontraceptivnih pilula koje su sigurne 99,9%. Isto vazi i za duze i stabilne veze.
Pilula je odlično kontraceptivno sredstvo, ali nije zdrava za sve žene. Recimo, pilulu ne smeju uzimati žene iznad 35 godina (upravo scenario o kome sam govorio) niti žene koje puše upravo zbog potencijalnog rizika srčanog napada. Bilo kakvi pređašnji slučajevi srčanih problema, migrena, problema sa jetrom i žučnom kesom, ili zagušenjima vena takođe čine pilulu vrlo opasnim kontraceptivnim sredstvom. U zemlji sa najvišom stopom srčanih problema u Evropi, kao i jednom od najviših stopa pušača, mislim da bi bilo vrlo neproduktivno (ili čak opasno) da se oslanjamo na pilulu. To naravno ne znači da ne trebamo raditi na poboljšanju opšteg srčanog zdravlja, ali to je neka druga tema.
Trece, i legalnim abortusom se nepovratno narusava zdravlje zene i njena mogucnost da ponovo rodi kada bude zelela. Nelegalan je daleko opasniji, ali bi bio smatran kriminalom sa zatvorskom kaznom od 40 godina, pa da vidim ko ce da proba.
Takvi zakoni su postojali u Rumuniji, a ilegalni abortusi uopšte nisu iskorenjeni - tačnije, njihov broj je ostao vrlo visok. Opet ti snažno preporučujem da pogledaš film koji sam linkovao (koji nije džabe dobio Zlatnu Palmu u Kanu). Evo nekih interesantnih informacija:
Six months after abortion was legalized in Guyana in 1995, admissions for septic and incomplete abortion dropped by 41%. Previously, septic abortion had been the third largest, and incomplete abortion the eighth largest, cause of admissions to the country's public hospitals.6 One year after Romania legalized abortion in 1990, its abortion-related mortality rate fell from 142 to 47 deaths per 100,000 live births.7 These are examples of the positive impact legalizing abortion has on women's health.
Izvori:
"Envisioning Life Without Roe: Lessons Without Borders," Alan Guttmacher Institute, 2003.
"Abortion in Context: United States and Worldwide," Alan Guttmacher Institute, 1999.
Vec sam postovao da bi silovanim, zlostavljanim zenama dozvolio abortus, ajde, dodajmo i seksualne radnice, ali zaboravljas da je i to nelegalno.....
Samo zato što je nelegalno, ne znači da seksualne radnice neće zatrudneti. Ili takođe predlažeš da potpuno iskorenimo prostituciju?
Takođe, već sam gore indikovao problem kako ćemo utvrditi da li je žena silovana ili ne, i koliko to može da smanji već nizak procenat prijavljenih silovanja.
Jedino sto mi ulazi u glavu je da ste imali i vi taj problem, prouzrokovan nicim drugim do bahatim i neodgovornim ponasanjem. Tacka.
Ovo smatram jednim bezobraznim i neproduktivnim ad hominem napadom. Sve vreme govorim samo o zdravlju i potrebama žena, a ne o nekim ličnim ili sebičnim razlozima. Druga stvar - ja nikad ne bih trudnoću smatrao problemom, deca su za mene blagoslov. Upravo iz tog razloga nisam toliko neodgovoran da ne razmišljam i planiram unapred kada bih želeo da ih imam sa nekim (i sa kim), jer želim da im pružim najveću moguću šansu u životu. Molim da se vratimo na ozbiljnu diskusiju bez ličnih napada.
1. devojci se placa skolovanje
2. automatski dobija stan i sigurno zaposlenje posle skolovanja
3. DNK analizom se potvrdjuje ocinstvo i otac dobija zakonsku obavezu da placa polovinu troskova(ukoliko ne zele da budu zajedno)
4. napustanje deteta automatski povlaci kaznu od 40 godina zatvora, nebriga 10.
Znači žene bi imale ekonomski podsticaj da zatrudne, bez potrebe da same uče ili napreduju iz nekih drugih razloga. Što se prava žena tiče, mislim da je takva politika jedna velika nula. Takođe, naša država neće imati novca to da plati u toku naših polno-produktivnih života, te možda odluke o abortusu trebamo ostaviti na mlađim generacijama, jer nas se to ionako ne tiče?