Šta je novo?

3 Lista Duvana - [ Poslovni Objekat | 20 000 kvm ]

Lucifer":2p2sibjr je napisao(la):
Taj koji je to projektovao nije verovatno ni znao da je skupstina sa druge strane.
Eh sad i ti. Sve i da nikada nije bio u Kneza Miloša da obiđe situaciju (u šta sumnjam), sigurno je dobio mape i fotke. Ipak pričamo o jednoj od najprometnijih lokacija u Beogradu, a ne o slepom kraju prašnjavog sokačeta u Donjem Međurevu. Priznaješ da se zgrada uklopila u okolinu preko svakog očekivanja. To što nije napravio zgradu za instant sedanje na zadnjicu ne znači da ne zna da odradi posao -- mada i za tu vrstu pljuvačine bilo bi fer da se sačeka kraj izgradnje.
 
Hajde da sacekamo fasadu i vidimo kako se sve uklapa u ambijent. :)
Ono sto je dobro je sto projekat prati linije okolnih zdanja pa samim time ne narusava celinu.
 
израсла су три листа дувана, ко печурка после кише... :)
 
Hajde zaista da sacekamo, pre nego sto opljujemo po zgradi. Pa ovo je samo skelet, a fasada moze da napravi cuda, kao sto svi znamo. Ocigledno je da su pri projektovanju vodili racuna o gabaritima zgrade, u odnosu na okruzenje, pa verujem da su znali sta rade. :) :)
 
meni se cini da ta zgrada ima jako malo nosivih stupova i to pogotovo na toliku kolicinu betona .

sto se tice izgleda sigurno ce bolje izgledati kad je zavrse nego ranije dok je bila ona rupa.
 
ove polukruzne terase prosto jedu prostor , na licu mesta mi deluju kao da su previshe, glomazno je i zgrade kao posta ili skupstina vise ne deluju tako velicanstveno...samo zbog tih polukrugova... no dobro, da zavrse pa da vidimo...
 
Gledano iz Takovske skupstina se i ne vidi od drveca,a slicno je iz Kneza Milosa jer je skupstina takodje zaklonjena drvecem koje je u Pionirskom parku ,iz Bulevara pogled prema skupstini je isti kao pre jer se te polukruzne terase i ne vide.
Izgled ove zgrade i njena visina ce definitivno da uticu na zgradu poste i njen odnos prema ostatku trga ali ne i skupstine....
Pogled od doma sindikata nije narusen jer je dobar deo zgrade opet zaklonjen drvecem u pionirskom parku....ja sam optimista po pitanju ove zgrade mada je i po mom misljenju malo previsoka.
 
Kakav uzas! Kakav tumor! Ko je odlucivao o ovome?! O boze ne opet! :notok: :notok: :notok:
Podrekino resenje je neuporedivo bolje i uklopljenije!
 
Ne znam zasto imam utisak da ce da useru sa fasadom. Ako to urade imacemo jos jedan Centrotextil.
 
Nadam se da neće. Ipak, tek postavljaju ram (nosač) na koji će doći fasada.

Videćemo :)
 
да ли неко можда има неку фотку или податак или било какву информацију- анегдоту, везану за стару кафану "три листа дувана"? које године је срушена?
 
10z1itk.jpg


Mislim da je srusena 1983, ali nisam siguran. Bilo bi lepo da neko, ako ima, okaci jos neke slike/fotografije te kafane.

Inace, prvi telefon u Beogradu je uveden 1882. godine bas u ovoj kafani. Uveo ga je Panta Mihailovic, mehanicar. na spratu kafane stajao je sve do 1925. godine crni izolator od ebonita, ispod same strehe od krova. Tada je skinut i dat PTT muzeju.
 
јаоооој, стари београд. :) како је некада давно све рађено са више стила, са више естетике. погледајте само ове стубове за трамвајски саобраћај рецимо. а о згради старе кафане да не трошим речи...
 
Jos jedna fotka na kojoj se malo nazire kafana, ali zato dobro vide tramvajski stubovi.
23s8ylz.jpg
 
Da li bi mogli ovakvi tramvajski stubovi da se i danas postave? Pitanje mozda zvuci malo glupo, ali ne razumem se u tramvajsku tehniku i ne znam da li ispunjavaju tehnicke standarde.
 
Bilo bi odlicno kada bi konacno nesto uradili po pitanju estetike stubova. Meni, takodje sam laik, se cini da bi danasnji pantografi (ako se to tako zove) kacili ivicu luka ovog stuba, tako da bi kontaktni vod morao biti spusten u odnosu na taj luk ili nesto slicno. Ranije su tramvaji imali trolu (motku) pa nije bilo takvih problema.
9gk305.jpg
 
Goldstein":10xlyfjj je napisao(la):
http://i34.tinypic.com/10z1itk.jpg

Mislim da je srusena 1983, ali nisam siguran. Bilo bi lepo da neko, ako ima, okaci jos neke slike/fotografije te kafane.

Inace, prvi telefon u Beogradu je uveden 1882. godine bas u ovoj kafani. Uveo ga je Panta Mihailovic, mehanicar. na spratu kafane stajao je sve do 1925. godine crni izolator od ebonita, ispod same strehe od krova. Tada je skinut i dat PTT muzeju.
Meni ovo sve izgleda mnogo bolje nego sto je danas. Pogledajte kako lepo izgledaju leje pored drveca, kako je ulica prava ivicnjaci savrseni, sahtovi na pravim mestima. Danas je sve jadno najblaze receno.

Ovo na drugoj slici bukvalno lici na njujork iz 60, a ne na beograd, fenomenalno. Uvek se odusevim slikama starog beograda.
 
Haha, ja sam zapravo neke slike Beograda 60ih i 70ih ovde pokazivao nekim Njujorčanima, i oni su mislili da je to bio Njujork.

A ovde skoro da nisam video prav ivičnjak, uvek se saplićem o nešto, i video sam rpe u asfaltu kolike nisam video u Beogradu. Mada, ovde se konstantno radi/sređuje nešto.
 
Nenad":1t8psd5t je napisao(la):
Da li bi mogli ovakvi tramvajski stubovi da se i danas postave? Pitanje mozda zvuci malo glupo, ali ne razumem se u tramvajsku tehniku i ne znam da li ispunjavaju tehnicke standarde.
I meni su ovi stari stubovi lepši. Samo, ima tu jedna stvar - cena serije tih stubova. Ako bolje pogledaš stare stubove, videćeš da su napravljeni od standardnih profila, isečenih, savijenih i zavarenih ili spojenih zakivcima. Mnogo delova, mnogo obrade, mnogo materijala, mnogo struje. Verovatno je, da kada su postavljani, u Beogradu nije bilo "proizvodnje" stubova, već su se po potrebi po radionicama od polufabrikata pravili rešetkasti stubovi. A ovi sadašnji "rade" posao.
Doduše, retro je, ipak, retro. :)
 
Vrh