Šta je novo?

3 Lista Duvana - [ Poslovni Objekat | 20 000 kvm ]

Luksuzna zgrada umesto „Tri lista duvana”
mb |||| - 23.01.2008. - 22:38

KAFANA - Na mestu gde je nekad bila čuvena beogradska kafana „Tri lista duvana”, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i ulice Kneza Miloša, kompanija „MPC properties” počela je sredinom 2007. godine da gradi poslovni kompleks čiji je završetak planiran za kraj 2008. godine.

Ovaj objekat će biti jedini veći poslovni objekat koji se gradi u bližoj okolini ovog dela grada. Kako su za „24 sata” rekli u kompaniji „MPC properties”, radi se o kompleksu koji će imati 17.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, a čitava investicija koštaće 50 miliona evra.

Ceo projekat biće urađen u dve faze. U prvoj fazi biće izgrađeno 11.300, a u drugoj 5.700 kvadrata poslovnog prostora. U planu
je da zgrada ima i podzemnu garažu na dva nivoa od 2.000 kvadrata.

Kompanija „MPC properties” odnedavno za suvlasnika ima čuvenu američku investicionu kuću „Merill Lynch”. Autor projekta je atelje „Ličina”, a rešenje za ovaj poslovni prostor dala je projektantska kuća „Mašinoprojekt”.
izvor 24 sata
link http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=19482
 
ja ne vidim problem sa skupstinom: sama skupstina je sa njenim ulazom od ovog objekta udaljena vise od sto metara (dijagonalno) i tako je postavljena da vise „komunicira“ sa prostorom ispred nje, sa pionirskim parkom i skupstinom grada.
iz slike koju je postirao dragan vidi se odnos izmedju poste i ovog objekta i mislim da je to u redu.
ono o sto je malo diskutabilno kod ovog objekta (na drugi pogled), je po meni, da ovaj centralni, visoki volumen izgleda da prelazi gradjevinsku liniju i time bitno mijenja vizure kada se iz kneza milosa prilazi raskrsnici (pogotvo prema posti). meni se cini da je ovdje predjena gradjevinska linija, ako ne i granica parcele.

mogu da razumijem sve navedene kritike, ali mi nije jasna vizija sta je to bolje, teze, neuobicajeno rjesenje. misli li se tu na funkciju, formu ili nesto trece.
treba razumjeti i investitore koji su kupili to „kosvetogpetrakajganaskupo“ beogradsko zemljiste i zele napraviti maksimalan profit iz toga. oni ce graditi samo za svoj interes kao sto bi i svako od nas to uradio (mada mi nije jasno zasto se odustalo od hotela)

na osnovu ovih par rendera, raspravljati o materijalima i ljepoti je bespredmetno. jedino sto je vjerovatno je da ce ono staklo biti staklo (a ni to nije sigurno), a sve ostalo moze biti od stakla, betona, kompozitnih panela, obicne fasade itd….
btw. mene interesuje koliko je ova varijanta „zvanicna“…. ili je to samo jedna od mogucih varijanti ili probnih balona…
 
sad vidim da zgrada ima oko 10000 m2 brgp sto je vjerovatno premalo za jedan (ozbiljniji) hotel
 
Pa, ima malo više od 10000 m2 .... taman za jedan ( neozbiljni) hotel :

'Ceo projekat biće urađen u dve faze. U prvoj fazi biće izgrađeno 11.300, a
u drugoj 5.700 kvm. poslovnog prostora.
U planu je da zgrada ima i podzemnu garažu na dva nivoa od 2.000 kvadrata.
'

Znači, 17.000kvm. ...... kako je rekao Dragan :)
 
dragan":cd63n7rz je napisao(la):
Pa, ima malo više od 10000 m2 .... taman za jedan ( neozbiljni) hotel :

'Ceo projekat biće urađen u dve faze. U prvoj fazi biće izgrađeno 11.300, a
u drugoj 5.700 kvm. poslovnog prostora.
U planu je da zgrada ima i podzemnu garažu na dva nivoa od 2.000 kvadrata.
'

Znači, 17.000kvm. ...... kako je rekao Dragan :)
kad kazem "ozbiljan" onda mislim na to da ako dolazi neki hotelski lanac onda traze minimalnu povrsinu za 200 soba.
10 000 m2 je malo za to.

za dva dana sa 10000 na 17000 ?
 
derray":2gtrdzpg je napisao(la):
sad vidim da zgrada ima oko 10000 m2 ...
Gde si ti to 'video' ?! ..... pa se sad čudiš : ' za dva dana...'

Hotele treba deliti na profitabilne ili ne, a ne na tzv. 'svetske' ili sl.
Zašto bi tu trebao da dođe neki 'lanac' ili konopac.?

ps ... nema potrebe da citiraš text iznad tvog, samo trošiš prostor na sajtu ( koji se plaća)
 
@dragan

vijesti na naslovnici od 21.01.08:
" ...radi se o objektu koji ima oko 10000 kvadratnih metara, a vrednost celokupne investicije mogla bi da dostigne čitavih 20 miliona evra..."

pa naravno da hotele treba dijeliti na profitabilne i neprofitabilne, ali su oni tako izracunali da su im isplativi tek od tolikog broja soba.

p.s.
citirali su se dosad i veci tekstovi i slike od ovog, pa nije bilo problema.
(ali povescu racuna o tome)
 
Na mestu boemske kafane poslovni centar
Autor: Irena Radisavljević | 27.01.2008 - 00:11
zgrada_v.jpg

Na mestu čuvene kafane „Tri lista duvana“, gde su se nekada oko čašice skupljali beogradski boemi, uskoro će nići 17.000 kvadrata poslovnog prostora okovanih u zatamnjeno staklo. Iza ove ogromne investicije „teške“ oko 50 miliona evra stoji firma „MPC propertis“, odeljak kompanije „MPC holding“, koja je u vlasništvu biznismena Petra Matića.

U „MPC propertisu“ sa nam rekli da se kompleks gradi za „jednog kupca“, čije ime nisu otkrili. Inače, donedavno se na ovom mestu, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ulice kneza Miloša, nalazila se javna garaža. I novi poslovni kompleks će sadržati podzemnu garažu na dva nivoa, koja će se prostirati na 2.000 kvadratnih metara.
- Zgrada bi trebalo da ima i više od 8.000 kvadrata luksuznog poslovnog prostora, dok će oko 6.000 kvadrata biti iskorišćeno za prvoklasni kancelarijski prostor. U prizemlju će se nalaziti i 20 lokala za izdavanje. Ostavljena je i mogućnost da se kancelarije pregrađuju i modifikuju prema potrebama korisnika. Ova zgrada je jedini veći poslovni objekat koji se gradi u bližoj okolini tog dela grada - kaže Slavica Cicvarić, PR „MPC propertisa“.

Projekat zgrade je radio atelje „Ličina“, radovi već uveliko traju, a završetak se očekuje krajem ove godine. Dozvole za izgradnju ovog poslovnog objekta pribavljene su još 2004. godine, kažu u „MPC propertisu“.
- Dozvolu je izdao Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda još u aprilu 2004. godine. Nije bilo nikakvih problema sa dobijanjem dozvole - kaže Cicvarićeva.

Da podsetimo, planovi za izgradnju ovog objekta su se razvijali i menjali mnogo puta od 2005. godine. Iako je početno zamišljeno da na tom mestu bude luksuzni hotel sa četiri zvezdice, krajnje rešenje je izmenilo namenu objekta u poslovni prostor. Sa promenom funkcije ovog objekta, došlo je i do promene investitora. Prvobitni investitor je bila „Hipo-Alpe-Adria grupa“, ali je ceo posao preuzela srpska kompanija „MPC“ koja odnedavno za suvlasnika ima čuvenu američku investicionu kuću „Meril Linč“.
...
izvor Blic
ceo tekst http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=28283
 
hvala na ovoj informaciji vlado :)

mada nismo puno pametniji:
"Zgrada bi trebalo da ima i više od 8.000 kvadrata luksuznog poslovnog prostora, dok će oko 6.000 kvadrata biti iskorišćeno za prvoklasni kancelarijski prostor."
znaci sada 14000 m², osim toga ovaj kondincional ostavlja neki utisak kao da se pokasava "namaknuti" jos koji m².

vrlo neizvjesno sve ovo, za jedan objekat koji se vec gradi.
 
Video sam noćas (oko 3) da imaju neki bager unutra i dva kamiona i da kopaju nešto i gomila radnika.. Da li to samo rade noću?
 
ja sam ih video danas,rade normalno.Sto bi radili samo nocu...?Rupetina ogromna,cini se da fino napreduju.
 
Otkud znam, računam noću ima manje saobraćaja, manje gužvi, pa rade samo noću sa tim kamionima koji nose zemlju, da se ne bi stvarala gužva još veća nego što je uobičajeno.. :/
 
Pa ne bi smeli da rade nocu zbog buke. Okolo ima stambenih zgrada.
 
ma neka kopaju bre, samo neka rade;)).... inace, malo je off topic, ali jel neko zna tacno koliko ce spratova imati Belville? stigli su do 10og inace, danas brojao:)
 
Ево неколико слика од 26.марта, од тада су доста напредовали радови али нисам стигао да сликам



 
ovo sto se vidi na slici i nije toliko duboko koliko je bilo kad su iskopali skroz temelj... prevelika rupa, nisam tako dubok temelj video nikad (mada moram da priznam da se i nisam nagledao temelja :) )
 
Pa ako budu gradili onom parom mozda i stignu da zavrse do 3.9.
Inace juce sam prolazio tuda i na onom desnom delu su izasli iz zemlje, a na levom su na nekih 2 sprata u zemlji.
 
dziggy":pmkv90m8 je napisao(la):
.. prevelika rupa, nisam tako dubok temelj video nikad
(mada moram da priznam da se i nisam nagledao temelja :) )
Pre će biti da je to podzemna garaža ( -2sp.), nego temelj ... na kojem stoje radnici.
 
Vrh