Šta je novo?

Шта купити ?

Може што да не може.
Ова тастатура кошта 13199 у Љигатрону, док у румунском ланцу Medigalaxy/Altex кошта 484 RON или ти 95 ЕUR. Мада поређење није добро јер смо ми узели исту тастатуру тамо пре 3 месеца за 380 RON или ти 75 EUR. Moра се редовно пратити јер стално имају добре акције због којих вреди отићи.

Ове слушалице у Монитору коштају 14820 дин, код Румуна коштају 399 RON или ти 78 EUR или ти из RON у RSD 9244 дин.

Poslednja izmena:
Hvala, imam par pametnih drugara koj jesu Rumunskog porekla i govore rumunski, al nikada nismo o cenama razgovarali.
Zato sam i iznenadjen da tolika je razlika jer sve vreme mi u glavi EU , viši standard višlje cene.... Kad ono smeši mi se lep izlet 😃

Бугари би требало исто бити јефтини али до краја године јер су усвојили евро од 1.1.2026.
Можеш и аутобусом преко агенције за 2000 опет се исплати.
И да, обавезно обиђи DM тамо јефтинији су и имају бољи избор робе. Mediagalaxy се налази у Shopping City Timisoara на улазу у град где имаш и огроман Carreffour, ако не нађеш тамо ништа иди у Iulius Mall, можеш успут и до Аушана. Имају и EMAG али нисам сигуран колико су јефтинији. Телефони су ту негде као и код нас у легалној продаји а имају и Пиксел.

Заборавих да напоменем да сам Ремингтонов фен за косу у Аушану купио за око 1700 дин, у Лидлу код нас је био 3400 тада. Редовна цена без акције је била.

Poslednja izmena:
Хтео бих да купим дискмен. Гледам да купим Сони али сви до 2500/3000 су старији и не читају mp3. Да ли имате предлог за марку? Налетео сам на Панасоник и Аиву у том ценовном рангу али не знам колико су квалитетни. Знам да Аива никад ништа лоше није направила што се тиче аудија.

Zanimljiva tema, sada sam je pronašao.
Iako sam protivnik modnih brendova i plaćanja istih tu sam u nedostatku istrazivanja i dostupnosti ipak konzumer.
Udjem u jednu radnju Lacoste i uzimam polo majice, nekad i par istih. Svidela mi se kolekcija gde je logo iste boje kao majica jer mi je muka da mi gledaju ljudi u marku. Udjem i kazem 3 teget i 3 crne, čini mi se paris kolekcija. Začudjeno i nekad uz par puta napomenu da uzimam sve iste boje i da ima raznih i da mogu različite boje...
Replay farke ili Barbolini pantalone. Replay traju, a Barbolini su udobne ali se brzo pocepaju. Odnos cene Lacoste i Replay mi je odličan 100pranja i dalje kao nove izdržljive stvari. Boss volim ali nije toliko kvalitetan i ne retko se izbegne taj logo.
TV OLED LG serija C, nemam pojam istrazivao sam koji je najbolji za oci, pa sam do toga dosao.
Cipele ne nosim već patike paciotti patike-cipele, boss i air-max. Za treninge sam uzeo sve under-armor. Po koju nike majicu i boss za po kući sve gledam 100 pamuk da bude. Kao i gaće i čarape, 100% pamuk. Super-dry i Colmar za skijanje. Lacoste šorcevi za kupanje. Papuče Super-Dry, pre toga Nike. Retko kada idem u šoping, sve mi dugo traje dok baš ne pocepam da se ne može nositi. Udjem u te 2-3 radnje kada treba i kupim, nekad i ne isprobavam jer znam samo da mi treba zamena iste veličine.
Hteo bih da se prebacim na jeftinije, to jest da ne plaćam marku, ali ovo mi je nekako sve prilagodjeno i brzo obavim. Uredjaje sam prestao da gledam i sve u poslednje vreme Bosch, i od svih funkcija realno koristim 2.
Jedino se oko kola više interesujem inposvetim pažnju za kupovinu.
E da Samsonite koferi i IKEA za razne stvari i nameštaj, ako nije od mog majstora po meri.
Sada vidim da sam tipičan konzumer iako sam protiv toga... Apsurd.

Prednost kod markirane robe koja i ne mora biti skupa je što neke kolekcije traju godinama i decenijama pa je lakše kupiti istu stvar istog kroja i sličnog kvaliteta. U mom slučaju Levis 502 je odgovarajući kroj tako da se svaka naredna kupovina lakše obavlja. Levis ima radnju u Autlet parku u Inđiji gde su i cene dosta niže a imaju praktično isti izbor kao i u radnjama u gradu.

Levis, ne Replay, sada sam video, lapsus sam napravio. Jeste dobar je taj Outlet. Evo ja 501 imam.
image.jpg

U pravu si, vidim ja da su mi bolje ove 😉 To je to znači 502 moram da zapamtim kada budem išao u ponovnu kupovinu. Verovatno sam žurio kada sam uzimao ove 501. Jer me još i pitaju koji model nosim, a ja kažem 500 i neki 😂 Da dobro si opisao vrećast je uz nogu kod kolena i dole.
image.jpg

I da navukla me je žena na ovaj Iphone i sada ga imam već nekoliko godina i menjam modele. Jer je zeznuto preći sa Iphona na drugi. Prošli put mi je prodavac sve prebacivao sa Samsunga(koji mi je bolji bio)na Iphon i to se pomučio. Ray ban naočare volim polarizovane i zbog moje nepažnje ih menjam jedanput godišnje, jer se izgrebu.
Definitivno treba kuputi ono što je dobro za zdravlje, tako ja gledam. Dobre naočare za sunce, odeću gde ti telo ,,diše,, i gde se osećaš ok i izgledaš ok. Kola da su sigurna i da ti je dobro za kičmu, ja volim bmw. Patike/cipele udobne i za šetnju. Tv da je koliko može ok za oči. Dyson sam uzeo za prečišćivanje vazduha zbog porodice. Colmar za skijanje. 8 god imam jaknu, kao nova je a još sam je i pozajmljivao svima. Pre 2 god sam uzeo drugu.
Schlarafiju dušek za spavanje, vredi svaki dinar. Pa to je to, otprilike već godinama tako. Oko tehnike ne koristim mnogo funkcija, tako da mi to nije toliko bitno. Važno da se ne kvare(jer smara reklamacija i nova kupovina) i da nisu bučne stvari.
Veš mašinu moram zameniti, ovoj dugo treba i počela je da bude bučna dok radi. Imam 2 u 1 jer nemam mesta za posebne.
Realno kola su mi možda i najbitnija jer u njima provodim mnogo vremena, volim brza agilna i malo tvrda to je za sada bmw 1.
Osim kola i nabrojanog mislim da je zapravo dušek za spavanje izuzetno važan(spava se 6-8 sati na njemu), naočare za Sunce, automobil, kao i patike. Gaće pamučne 😉
Ne znam šta treba kupiti, po meni robota za kućne poslove, to čekam za buduću kupovinu kojoj ću posvetiti dosta pažnje.

Здраво.
Покренух ову тему са жељом да буде нека паралела теми "Sta jedemo ?", само за друге ствари, оне које се не једу, да ли то био неки алат, нешто за свакодневну употребу или иоле корисне џиџабиче.

Започео бих тему са питање о искуствима људи које користе бритву или онај бријач којем морате сами мењати жилете које су вам мжд користили очеви (safety razor на енгл, а на српском не знам).
Погледах на нету да је само бријање угл боље жилетом/бритвом него овим "пластичним" бријачима, али бритве су доста скупе, па ме знаима колико је тешко да се одржавају и користе, и ако имате неко место где се могу купити јефтиније (најбоље уколико била нека мала радња, а не коорпорација)
Ne znam, koristim onaj najjeftiniji BIC ili Gilete sa dve oštrice i bolji su mi od tog gde se menjaju žileti. Hteo sam britvu ali sa ovima odradim brijanje za 2 minuta.
Razmišljao sam kao ti kada si ovo pitanje postavio, ali jednostavnije mi je sa ovima. I te za jednojratnu upotrebu koristim više puta, samo ih obrišemni izbacim dlake sa nečim.
Kao mladji sam taj jedan koristio mesecima uz čišćenje.
Kod fizera jednog mi je bila opcija i brijanja iredovno sam je koristio, on sa britvom i bilo je odlično. Hteo sam posle toga da uzmem i onu četku za nanošenje pene prw brijanja, ali eto nisam.
Nism nikad sa mašinicom jer mi isto vremenski traje a čitao sam da je bolje obično brijanje(hidratacija itd...).

Увек сам си могао приуштити било какву марку. Ипак, због неког свог душевног мира, одавно сам прешао на Спрингфилд, Котон и Ваикики, Ц&А, па чак и Лидл (нпр. феноменални купаћи шорцеви). И боле ме бриге. Сад, једино деци да докажем исто то. Иде мало теже.

Из ранијег периода имам доста Боса, Лакоста и нарочито Пол&Шарк, али не могу да кажем да им цена оправдава квалитет. Нешто се и држи, али доста ствари се поцепало, променило боју, а нисам их се наносио.

Од обуће само Адидас (искључиво најстабилнији и најудобнији running модели) да може човек да шета 10к-20к свакодневно, а да се не осећа ко патка, ципеле сам одавно баталио.

А за спорт такође користим Лидл, Котон и Х&М, где може да се нађе за 600 динара, нешто што у Најку кошта 6,000. Има доста ђубрета, али може да се пробере. Једино патике морају бити брендиране и скупе.

А телефон - пиксел.

Е да.... Олимп кошуље. То стварно вреди сваку пару, али нема код нас да се купи.

Poslednja izmena:
Modirao si se kada je za to bilo vreme :grand:

Nego Springfild majice su teško đubre mada nisu skupe. Problem je što se nakon pranja dooosta izgužvaju a nije da mi se peglaju. Uglavnom ih nosim ispod duksa.

Klasičnu zelenu Lacoste sam nosio oko 15 godina ali se sva razdrljala pa je završila u đubretu. Pre dve godine sam se zeznuo i kod njih uzeo dve tanje majice (udobni pima pamuk) koje nisu bile skupe ali se ispostavilo da stoje kao benkica :ROFLMAO: pa sam ih batalio.

Imam izražen hejt prema adidasu i trendu nanula/šunjalica koje sam kratko nosio pre 10ak godina.

I da navukla me je žena na ovaj Iphone i sada ga imam već nekoliko godina i menjam modele. Jer je zeznuto preći sa Iphona na drugi. Prošli put mi je prodavac sve prebacivao sa Samsunga(koji mi je bolji bio)na Iphon i to se pomučio. Ray ban naočare volim polarizovane i zbog moje nepažnje ih menjam jedanput godišnje, jer se izgrebu.
Definitivno treba kuputi ono što je dobro za zdravlje, tako ja gledam. Dobre naočare za sunce, odeću gde ti telo ,,diše,, i gde se osećaš ok i izgledaš ok. Kola da su sigurna i da ti je dobro za kičmu, ja volim bmw. Patike/cipele udobne i za šetnju. Tv da je koliko može ok za oči. Dyson sam uzeo za prečišćivanje vazduha zbog porodice. Colmar za skijanje. 8 god imam jaknu, kao nova je a još sam je i pozajmljivao svima. Pre 2 god sam uzeo drugu.
Schlarafiju dušek za spavanje, vredi svaki dinar. Pa to je to, otprilike već godinama tako. Oko tehnike ne koristim mnogo funkcija, tako da mi to nije toliko bitno. Važno da se ne kvare(jer smara reklamacija i nova kupovina) i da nisu bučne stvari.
Veš mašinu moram zameniti, ovoj dugo treba i počela je da bude bučna dok radi. Imam 2 u 1 jer nemam mesta za posebne.
Realno kola su mi možda i najbitnija jer u njima provodim mnogo vremena, volim brza agilna i malo tvrda to je za sada bmw 1.
Osim kola i nabrojanog mislim da je zapravo dušek za spavanje izuzetno važan(spava se 6-8 sati na njemu), naočare za Sunce, automobil, kao i patike. Gaće pamučne 😉
Ne znam šta treba kupiti, po meni robota za kućne poslove, to čekam za buduću kupovinu kojoj ću posvetiti dosta pažnje.
Ja progledah konacno sada kada sam sa kombinovane ves masine presao na posebne. Prvo ves se ne guzva toliko da maltene za vecinu stvari peglanje nije potrebno, druge ne zapusava se dovod vazduha kao kod kombinovane sto me je nerviralo jer sam svakih par meseci morao da rasturam masinu i cistim, trece mnogo bolje osusi i sacuva ves. I kod mene nema mesta pa sam morao da iskombinijem onu mini ves masinu od 5kg sa novom susilicom. Plasio sam se da ves masina ne bude malog kapaciteta za nase potrebe ali za sada funkcionise odlicno.

Од обуће само Адидас (искључиво најстабилнији и најудобнији running модели) да може човек да шета 10к-20к свакодневно, а да се не осећа ко патка, ципеле сам одавно баталио.
Koje konkretno modele preporučuješ?

Po meni ima smisla kupovati "markirano" ali samo onaj srednji nivo. Dizajerska garderoba je bacanje para. A i markirano je kako sta. Vredi kupiti Levis, te farmerke jedino i nosim, jer su mi udobne, dobro stoje i dugo traju. Tu doduse saram sa modelima (501, 502, 514...) i bojama.

Markirane majice kupujem samo polo, a bez kragne imam neke jednobojne obicne no name, koje kupujem tipa 5 crnih, 5 plavih, 5 sivih...
Sorceve za kupanje uglavnom kupujem sto jeftinijie, jer mi se brzo upropaste od kreme, sunca, morske vode.

Ono gde mi markirano najvise vredi su cipele i dugi rukavi. Volim taj "old money look" sa sto manje boja i bez logoa. Tako cipelo-patike koje su mi se pokazale kao odlicne su Gant.

Za outdoor kokristim Mammut (skuplji ali stvarno vrede njihove recimo pantalone za pesacenje, sorcevi za trcanje, kabanice za kisu) i Woolona majice (od merino vune, ima kod nas predstavnistvo u Novom Pazaru).

Naocare za sunce armani, i to su najbolje naocare koje sam ikada nosio, odlicno stoje a super lagane (bar model koji sam uzeo).

Prednosti kod markiranih stvari su sto se mogu naci svedene kombinacije koje ne izlaze iz mode, dugo mogu da se nose, a i pruzaju lep osecaj ako su od kvalitetnih materijala.

Koje konkretno modele preporučuješ?
Супернова и соларбуст моделе. Дају довољно стабилности, уз висок ниво удобности. Пробао сам Адизеро сл (наложен на препоруке), али су погибељно нестабилне за моју конституцију.

Адидас не волим смета ми Буст нарочито камен звани Lightboost. Имам Mizuno Wave Skyrise 5 са којим сам презадовољан у сваком смислу. Волео бих да има плочу као сви остали модела али нажалост нема. Кад се подере узећу Inspire или неки други модел за пронацију, Horizon ми ужасно смета.

Дајте препоруке за неку патику са GTX небитно да ли је трчање или пешачење/планинарење до 100 евра. Размишљам да узмем Супернову 2 али бих можда ипак да зађем на мало озбиљнији терен тако да меркам Swift кад се појави или нешто од Саломона јер ми X Ultra никако не одговара због гуме напред имам осећај као да ми стално треба број веће. Купио бих у продатом Интерспорту или ако одем негде у Европу опет. Уско стопало 28.5цм. Trailmaker серија не долази у обзир. Ако негде нађете Salewa Dropline GTX јавите ми.

Vrh