Šta je novo?

Шта купити ?

Ajde zbog ovog poslednjeg pasusa samo ukratko. Pre oko 10 dana si mi prebacila na pp da sam neinteligentan jer ne razumem tvoje forumske šale 😄 tada sam te potpuno iskulirao i od tada kreće tvoj pojačani pritajeni bes zbog povređene sujete i dalja lupetaranja o koje čemu.

Ja sam završio još tada tamo kuliranjem al sam pokušao da imam pristojan odnos ovde. Pošto vidim da te to još nije prošlo, nego me bezveze podbadaš, pasivno agresivno, a nit si dugo ovde, nit smo dobri, ni ne znamo se, samo ću i ja tebi reći Vozdra u nadi da završavamo na tome 🖐

Nisam te podbadala - pogrešno si razumeo. Mogao si da me pitaš putem pp. Očigledno je tvoja sujetica povređena, a pominjan si samo u kontekstu prepiske sa Bekijem.

Nisam javno komentarisala da li si nešto razumeo ili ne, izgledalo je kao da pokušavaš da me pody... dok predvodiš.
"Ne brini neću iznositi ništa o našim razgovorima..."
Toliko o tome.
Utiske si mogao da napišeš pp ali nema veze, svako treba da stoji iza svojih reči.

Slažemo se da se ne razumemo i da završavamo.

Vratimo se temi "Šta kupiti" i TVu.

Prvo i osnovno budzet, drugo gde ce tv biti postavljen i trece najcesce gledani sadrzaj… a ono najbitnije ko ce gledati tv :) ( u smislu da li ce primetiti razliku u slici).
TV će biti postavljen u velikoj prostoriji~16m2, muškarac koji voli sport i filmove će ga gledati (ne znam koliko će primećivati razliku u slici), ako mogu predlozi za raz.cenovne rangove ali ne tipa 200.000 ili više.
Hvala :)

Ja bih predložio LG, Samsung ili HISENSE kao marku televizora. Sony je dobar, samo da se spremi dobra suma od 170.000 dinara pa naviše. Dijagonalu od 55 inča gledaj, ima puno više opcija.
4K je sasvim dosta za današnje vreme i ne bih išao na 8K u ovom trenutku.
Savet, koristan youtube video domaćeg kanala Benchmark koji detaljno opisuje šta treba kupac gledati oko kupovine televizora

TV će biti postavljen u velikoj prostoriji~16m2, muškarac koji voli sport i filmove će ga gledati (ne znam koliko će primećivati razliku u slici), ako mogu predlozi za raz.cenovne rangove ali ne tipa 200.000 ili više.
Hvala :)
Prostorija koja je tamna ili svetla? Sa druge strane da li trebaju funkcionalne smart funkcije (najčešće puštanje sadržaja preko kompa, dlna, jutub...) ili ne? U svakom slučaju sa OLED-om kojeg god modela nećeš pogrešiti, bar što se tiče slike, a nisu ni skupi u 55 incha. Ako ne treba OLED onda će VA ili IPS završavati posao. Po meni LG ima najbolji smart OS (webOS), zatim Philips i Sony, TCL takodje (Android), samsung zna da zaglupi apdejtovima(Tizen). Hisense ma ok panele ali im je glup vidaa OS. Dakle ako ti muž ne zna šta je OLED onda će biti zahvalan sa kojim god tvom koji daju koliko toliko ok sliku, ako je prostorija sa dosta svetla onda gledati neki model sa većom osvetlenošću mada za sport nije preterano bitno. Te gluposti nano, qled, miniled sve je to šminka stare tehnologije tako da tu ne bih pridavao značaj osim broju dimming zona. Sve igra ulogu. Kao kad bi pitala preporučite mi neki auto koji može da ide 140km/h.

Тури 1 Hisense, али осветнички! :kum:

Сад без зезања, ми смо пре 3 године узели више Hisense smart уређаја, само 43". Сви су имали 5 год гаранцију (3 + неко онлајн регистровање за остало) и тада су нас саветовали на више места да су најбољи однос цена/квалитет, нешто као што је дуго био Xiaomi за телефоне. Наводно сличан квалитет као LG или SONY, али је био јефтинији. Никаквих проблема за сада, мада се слабо и пале. Лично наш палимо једном у недељу дана.
20250701_120653.jpg

Nisam fan Hisensa, imaju ok panele kao što rekoh ali na našem tržištu je vidaaOS umesto androida, dok je za američko android+bolji paneli. Po meni bolje onda TCL, naravno ako je smart uopšte bitan. Garanciju manje više svi prežive ali je bitno da ne ubiju OS sa update-ovima kao što samsung radi gde ukinu aplikacije i uspore sistem(ili radio, priznajem nisam pratio od korone ka ovamo).

Значи тачно је да је бољи хардвер за исту лову? За софтвер, па то је некоме коме је баш битно! Овај мој је андроид, али ми то ништа не значи. Мислим разумем коме значи, рецимо мени је битно за тел, навика на Samsung i њихов OS, интерфејс и све. Жена, сестра, кева...имају новије и хардверски боље Кинезе, али мене то истог тренутка изнервира кад ми нпр дају да им подесим нешто или сл.

Samsung S90D OLED ili LG C4 serija.

Значи тачно је да је бољи хардвер за исту лову? За софтвер, па то је некоме коме је баш битно! Овај мој је андроид, али ми то ништа не значи. Мислим разумем коме значи, рецимо мени је битно за тел, навика на Samsung i њихов OS, интерфејс и све. Жена, сестра, кева...имају новије и хардверски боље Кинезе, али мене то истог тренутка изнервира кад ми нпр дају да им подесим нешто или сл.
Tačno je, generalno su "novi" pa se probijaju na tržište koje je poprilično zasićeno. Kao npr tebi što se svidja samsung kojeg šiju kinezi po nekim karakteristikama. Zato i kažem kome je bitan tv os mora sve da gleda. I medju hisensom ima različitih modela pa ne znači da je uvek bolji od konkurenta u klasi. Mnogi ljudi čak i ne primećuju razliku izmedju IPS i VA panela (IPS - široki uglovi gledanja ali mali kontrast i crna, VA velik kontrast i duboka crna ali čim se pomeriš iz centra kontrast i boje se polako ispiraju) dok npr OLED pruža sve ugodnosti odlične slike ali je nekom problem cena i eventualni burn in (kojeg ja nikada nisam dobio). Tako da u suštini ko ne primećuje sve to, a uz to mu ne trebaju smartos funkcije on je srećan jer može kupiti bilo koji tv :) Za filmofile i entizujaste je druga priča.

Vrh