Šta je novo?

Хотел „Метропол”/ Hotel „Metropol”

Danas prodjoh pored Metropola i bas je ruzna scena, prvo smece koja se nalazi na ivici dvorista sa pravnim, onda na fasadi, belo, zuto, negde se slilo, nekako izgleda kao kamenac u wc solji.

Verujem da ce srediti jer su silne novce ulozili, da bi im fasada bila ruzna ali kako ide zima pitanje je kad ce se to desiti :?
 
brdjanin":w600b3fp je napisao(la):
Ja sam tek danas video veliki bilbord na kome je fotografija novog Metropola.
Na njoj je vidi da je u stvari ona fleka tek deo buduće slike razvučene preko cele fasade.
Mislim da će biti sa licem devojke u desnom delu.
Samo što se onda stalo?

Ništa mi sad nije jasno, o čemu se ovde radi?
 
Na reklamnim bilbordima hotela se nalazi slika slična ovoj:

1.jpg


Čini mi se da ovaj render prikazuje sliku koja je projektovana, a ne naslikana na fasadi hotela.
 
FOTOGRAFIJE - IZLOŽBA U HOLU HOTELA „METROPOL PALAS"
Pola veka zvezdane istorije
17.10.2012 - Izvor: PRESS - Vanja Marinović
Elizabet Tejlor je na mesec dana zakupila ceo sprat hotela „Metropol", u kojem je nekoliko noći proveo i mladi kubanski revolucionar Če Gevara.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
615x318_6864-izlozba.jpg


Luj Armstrong je ulazio i izlazio kroz garažu hotela dok su ga obožavaoci čekali na ulazu, čudeći se što ne izlazi iz sobe, a Ivo Andrić je uživao prilikom pisanja u toj sredini.

Ovo su samo neke od zanimljivih priča o hotelu „Metropol palas", upotpunjene izložbom fotografija „Istorija od pet zvezdica", koja će posetioce upoznati sa pola veka dugom i bogatom tradicijom ovog čuvenog prestoničkog hotela. Šetajući između panoa s fotografijama, posetioci će se upoznati i sa arhitektama i projektantima ovog velelepnog zdanja.

Zašto je kuhinja ovog hotela postala sinonim za kvalitet svakom će postati jasno nakon što detaljno pročita recepte u kojima su uživale i mnogobrojne poznate ličnosti iz naše i svetske prošlosti, poput Sofije Loren, Elizabet Tejlor, Kirka Daglasa, Roberta de Nira, Ive Andrića, Josipa Broza Tita i mnogih drugih. U mnoštvu crnobelih fotografija, dokumenata i razglednica može se pronaći i ona na kojoj Robert de Niro igra kolo uz harmoniku, kako Tito dočekuje Novu godinu i zanimljivu priču kako je Roman Polanski netragom nestao iz ovog hotela nezadovoljan simultanim prevodom svog filma. Možda ćete na fotografiji proslave mature ili svadbe u ovom prestižnom hotelu pronaći svoju mamu ili baku. Posetioci će od sutra biti u prilici da u holu hotela pogledaju izložbu.

- Ovo je samo deo onoga što smo želeli da podelimo, a sigurni smo da će priča o hotelu „Metropol" nastaviti da živi i ispisuje nove stranice - istakao je Gerasimo Perdikaris, generalni direktor, i dodao da je „Metropol palas" pristupio međunarodnom ugostiteljskom lancu „Starvud" i grupi hotela „Lakšeri kolekšen". Kako kaže, gostima je na raspolaganju polovina smeštajnih kapaciteta, a u narednom periodu biće gotovo svih 239 soba, mada je prosečna popunjenost u hotelima s pet zvezdica oko 65 odsto.

Izvor: Press

Boldovano još uvek nije zvanično potvrđeno, ali kontam da će do svečanog otvaranja kompletnog hotela "Metropol" i formalno postati deo tog lanca.
 
Niko nije prokomentarisao, pa ću ja: IV pasus u tekstu nabraja među hotelskim sadržajima krematorijum. Nisam odolela, pitala sam i PR-a hotela i jednog od bivših direktora, misle da je u pitanju greška... ali nekako ne mogu da zamislim da je 1957. u "Borbi" mogla da se potkrade ovakva greška o najnovijem Titovom hotelu.

metropol_istorija_od_pet_zvezdica_borba.jpg
 
Verovatno je greška ili lapsus - moguće je da je novinar hteo da napiše nešto drugo (kotlarnica npr.), pa se ili nije setio pravilnog izraza ili je hteo da ispadne pametan i upotrebi neki fensi izraz, pa je lupio "krematorijum". I dan danas se dešavaju takve gluposti.

Mislim šta će hotelu krematorijum!? Osim ako... :D
shining_2379134b.jpg



Inače, vidim da napreduju radovi na aneksu hotela. Sinoć su bila upaljena svetla u nekim prostorijama, pa se već moglo naslutiti koliko će hotel bolje izgledati kada sve bude gotovo. I veoma mi je zanimljiva reakcija ljudi u tramvaju kada prolaze pored "Metropola" :)
 
Jeli izlozba u holu da navratim i pogledam inace drugarica mi je dobila posao u metropolu
 
Unutrašnjost je iole prijatna, ali spolja... Takav transfer neprijatnosti skoro nisam osetio. Što reče Mateja, kao neka Ukrajina.

4uLDh.jpg

4EhTs.jpg

TwPKy.jpg

azsLD.jpg

Wj7gr.jpg

IbXTH.jpg

yB0en.jpg
 
jlaki":2xhn0wui je napisao(la):
Unutrašnjost je iole prijatna, ali spolja... Takav transfer neprijatnosti skoro nisam osetio. Što reče Mateja, kao neka Ukrajina.

Ovaj Aleksandar detalj ih je dokrajčio... :bash: :bash: :bash:

Ako ovako nešto budu napravili i od hotela "Jugoslavija", odmah dajem reč da menjam karijeru.
 
Zina Vukin":3qxx13c6 je napisao(la):
Ako ovako nešto budu napravili i od hotela "Jugoslavija", odmah dajem reč da menjam karijeru.

Za dobrobit .... mnogo čega, nemoj.
Ozbiljan sam.
 
Slika je sjajna, jer se ne vide detalji. U fontani ispred hotela, koja ne radi, nalazi se voda s trulim liscem. Osoblje kafane je neuhodano. Case i solje ostaju na stolovima dugo posle odlaska gostiju.
 
To je tačno. Iako nisam ulazio u hotel od kada je ponovo otvoren, kao običan prolaznik stekao sam utisak da tu još uvek stvari ne funkcionišu kako bi trebalo (na tom navodnom "Luxury collection" nivou).

Dekorativno osvetljenje fasade nikada nije kompletno - uvek je neka lampica isključena ili žmirka, ali hajde, računam da će se sve to dovesti u red kada hotel bude potpuno završen i otvoren.

Ali plato ispred hotela je užasan! Ne dopada mi se što je asfaltiran, što je ispod nivoa trotoara, što je slabo osvetljen, što služi kao parking zbog čega je uvek natrpan automobilima, a već je i dosta onih stubića (lampica) iskrivljeno :(
 
lento":3oj1v615 je napisao(la):
Slika je sjajna, jer se ne vide detalji. U fontani ispred hotela, koja ne radi, nalazi se voda s trulim liscem. Osoblje kafane je neuhodano. Case i solje ostaju na stolovima dugo posle odlaska gostiju.
Pogledajte samo gornji deo nadstrešnice na ulazu :mrgreen:
 
Прилаз хотелу изгледа као покушај Украјинаца да направе Лас Вегас фазон.....
 
Прилаз хотелу изгледа као покушај Украјинаца да направе Лас Вегас фазон.....

Lepo je kad ti dan počne uz uvakav lol komentar. :kk:
 
stf":1laoo70y je napisao(la):
Прилаз хотелу изгледа као покушај Украјинаца да направе Лас Вегас фазон.....

Ovakva stereotipizacija citavog jednog naroda bez bilo kakvog povoda ili razloga je duboko primitivna. Mogu se arhitektonska resenja kritikovati i ironizirati i bez toga.
 
JohnyBgood":4lbvhfct je napisao(la):
stf":4lbvhfct je napisao(la):
Прилаз хотелу изгледа као покушај Украјинаца да направе Лас Вегас фазон.....

Ovakva stereotipizacija citavog jednog naroda bez bilo kakvog povoda ili razloga je duboko primitivna. Mogu se arhitektonska resenja kritikovati i ironizirati i bez toga.


SUBOTA 8.12.2012 | 11:53
Blam: Šta je to potpisala Ukrajina?
IZVOR: 24 SATA.HR
Kijev -- Ukrajinska vlada se baš fino osramotila, prenose mediji.



Kada su potpisali ugovor vredan 1,1 milijarde evra sa španskom kompanijom Gas Natural Fenosa koja je trebalo da Ukrajincima izgradi terminal za tečni gas , mislili su da su dogovorili posao decenije , a ispao je debakl .

Naime , nekoliko sati posle potpisivanja ugovora , Fenosa je saopštila da nikada nije potpisala , pregovarala ili razmatrala gradnju LNG terminala u Ukrajini .

Tada su otkrili da je čovek koji je u ime Fenose potpisao ugovor zapravo Jordi Sarda Bonvehi ( 43) , inače dugogodišnji instruktor skijanja , rodom iz Barselone . On poslednjih desetak godina živi u Ukrajini i predstavlja se kao zastupnik španskih investitora . U Ukrajini su očigledno smatrali da ga ne treba proveravati pa su lako ' naseli ' na prevaru .

Da sramota bude veća , na tom ' veličanstvenom ' potpisivanju ugovora bili su i sami ukrajinski premijer i ministar energetike Mikola Azarov i Juri Bojko , a ' ceremoniju ' je prenosila i nacionalna televizija . Premijer je tom prilikom izjavio da je reč o ' danu od istorijske važnosti za Ukrajinu ' .

Bonvehi je u međuvremenu napustio zemlju a u kratkom razgovoru za Rojters rekao je da ' ovlašćenje Fenose za potpisivanje nije imao , ali se nadao da će ih naknadno privoleti da se uključe u projekat '

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2012&mm=12&dd=08&nav_id=667155


Salzem se da za opasku., bolje je teletabise koristiti za takve primere.
 
Vrh