Šta je novo?

Фасаде / Fasade

A te nakazne kvazi kupole, bez ikakve veze sa proporcijama objekta i uradjene fuserski su bile odlike "stila" Milosevicevih 90-tih. Puna je Srbija i Beograd tih zalosnih pokusaja da se spoji staro i novo. Stavljali su ih gde je kome palo napamet sa uglavnom tragikomicnim rezultatima. Plus cigla crveno sa zutim, jedna od najodvratnijih kombinacija boja uopste, a stavljena u to akademsko okruzenje, smirene klasicisticke arhitekture. Da se ne ponavljam, treba mrzeti svoj grad pa mu raditi ovakve stvari.

Osnovna škola Užička Republika je izgrađena 1982, od žute cigle, dok su sve krovne konstrukcije tamno crvene. I sjajno izgleda. Po meni najlepša osnovna škola u gradu (nije što je moja pa sam pristrasan :) ).

Ako stvarno želiš da vidiš arhitektonski užas u vidu ružičastih zgrada i tamnoplavih terasa, svrati do bežanije, tamo je izgleda omogućeno samo daltonistima da grade (mada je i ona nova zgrada u bloku 63 odvratna).

Ma sve moze, ali vazan je kontekst, okruzenje i izvedba. Ovakva i odgovara Bezaniji.

Evo nekoliko slika hrama svetog save sa novim osvetljenjem.

835_hram_4.jpg

436_hram_1.jpg

210_hram_2.jpg

335_hram_3.jpg

Na zgradi prekoputa vlade ugaseno je osvetljenje fasade

346_zgrada_1.jpg

I za kraj evo je novo obnovljena zgrada na terazijama.

835_zgrada_2.jpg

Evo par sredjenih fasada.............na Andricevom Vencu(samo strana zgrade prema Pionirskom Parku),pa u Sarajevskoj i na kraju kod Brankovog mosta.

fotografija0001lp8.jpg

fotografija0003jc2.jpg

fotografija0004sa1.jpg

A sto se tice ugasenih svetiljki na zgradi ministarstva inostranih poslova verovatno da menjaju lampe.Kompanija Svetlost teatar koja je zaduzena za osvetljavanje Doma Skupstine ima na svom sajtu i slicicu za projekat (nisam siguran ali meni se cini da lici na zgradu sada Alfa banke na uglu Kneza Milosa i Srpskih Vladara(dijagonalno od Kasina London).

http://img391.imageshack.us/my.php?image=header1tt3.gif

e pa mozda je ugaseno na zgradi MIP-a osvetljenje jer ga nekim cudom sredjuju :)) inshallah... inace, ostveljenje na toj zgradi je bilo vise nego kriminalno par poslednjih puta kad sam prolazio tu :kafa:

^^^ovom rekonstrukcijom fasade u Pop-Lukinoj malo su upristojili prethodno stanje tj. one dve vikendice na vrhu te zgrade.

Goldstein":3s7tvux8 je napisao(la):
^^^ovom rekonstrukcijom fasade u Pop-Lukinoj malo su upristojili prethodno stanje tj. one dve vikendice na vrhu te zgrade.
Nesrećni kućerak i dalje stoji, pozicija zgrade je takva da sve što je na krovu je jasno vidljivo sa brankovog mosta...ovaj bilbord je tu bedu nešto malo prekrio, i onaj sklepani betonski zid su mogli bar ukrasiti nekim ornamentima.... pa nije to valjda toliko skupo, a zgrada je inače pod zaštitom države..

Ne zivim u Srbiji. Nisam bio skoro dve godine. Zanimama me, koliko se izgledan centra grada promenio u poslednjih par godina. Da li su zgrade i dalje stare, sive, i depresivne, ili se vec primecuje razlika.

Dolazim na beobuild skoro svaki dan ali se slabo javljam ovde. Evo bas da iskoristim priliku da se zahvalim svima koji postavljaju slike i koji informisu o novim promenama u Beogradu. Hvala svima.

:gobb:

Promelino se dosta... To je dugotrajan i mukotrpan projekat, ali se efekti u svakom slucaju vide. Dosta poplovanih trotoara, novookrecenih zgrada itd. Nadam se da ce ti se svideti :)

Tako je, mogu da potvrdim, ima citavih poteza gde ne vidis ni jednu oronulu fasadu, i stalno se rade nove. Efekat se stvarno vidi (doduse samo u centru), ali da se vidi, vidi se...

Ja jedva cekam da srede onu zgradu osiguranja u Karadjordjevoj, ona mi je mozda i najlepsa zgrada u gradu (iz 1907 bese)... Karadjordjeva uopste je takav biser... Samo da izmeste teski saobracaj i onda urade neku heavy-duty rekonstrukciju sa ekstra poplocavanjem...

Sredjena je fasada na uglu Katiceve i Bircaninove (jedna od dve stare kuce bliznakinje jedna naspram druge)...sada je verovatno neka ambasada......uglavnom osim novog ruha dobila je i dekorativno osvetljenje.Evo kako izgleda.

Tu je dalje i nadgradnja u Kraljice Natalije.......ako nista radi se cela zgrada.....pa ce valjda sve biti bar iste boje.

I na kraju da kazem da iskljucivanje lampi na MIP u u Nemanjina/Kralja Milana nema veze sa zamenom osvetljenja.....vec nocas je opet pusteno sve po starom sa pozelenelim i pregorelim i otpalim lampama. :-<

Interesantno osvetljenje u Bricaninovoj. Samo poslednji sprat. On je naravno po detaljima na fasadi i najatraktivniji deo zgrade. Trebalo bi i bliznakinju obnoviti i osvetliti u istom maniru. Dalo bi lepu notu tom potesu. Jos kada bi ono Telekomovo cudo nekom misterijom nestalo, sve bi bilo divno! :)

Sviđa mi se kako su osvetlili kuću u Katićevoj (kuća braće Roš). Koliko znam, tu je neko trgovinsko odeljenje ambasade Ruske federacije.

Dosta starih fasada se obnavlja na Vracaru.Sve finansira vecinski opstina(u Beogradu uz Stari Grad najaktivnija po ovom pitanju.......najgora je Savski Venac).Evo samo nekih....
Ulica Brace Nedic(od Krunske ka Bulevaru)
fotografija0001uf8.jpg

Dosta zgrada samo u Krunskoj
fotografija0003ej3.jpg

fotografija0004oh0.jpg

fotografija0005qv8.jpg

fotografija0006mv3.jpg

Evo nadgradnje iza spanske ambasade
fotografija0002yu3.jpg

Evo i jedne iza Ministarstva zdravlja u Nemanjinoj.
fotografija0009te6.jpg

Nadgradnju iza Spanske ambasade nije trebalo dozvoliti. Zgrada izmedju nje i Krunske ulice je niska, a takva ce i ostati, tako da ce ovo cudo neverovatno da viri i bode oci! Stvarno promasaj!

поводом Вашег питања у вези са декоративним осветљењем Дома Народне скупштине, обавештавамо Вас следеће:
Секретаријат за комуналне и стамбене послове – Управа за енергетику је у сарадњи са Службом општих послова Народне скупштине РС већ спровела један поступак јавне набавке за извођење радова изградње декоративног осветљења Дома Народне скупштине, али нажалост тај поступак јавне набавке није успео јер нису прибављене две исправне понуде како је прописано Законом о јавним набавкама.
Да је тај поступак успео, Дом Народне скупштине би до сада већ имао декоративно осветљење које свакако заскужује. Међутим, поступак јавне набавке је морао да се понови и у току је спровођење процедуре нове јавне набавке, тако да се надамо да ће нови поступак успети и да ће се на пролеће отпочети са радовима на изградњи декоративног осветљења Дома Народне скупштине.
С поштовањем.

17.12.2008. године

Управа за енергетику

dok se god ovi monsrtruozni klima uredaji budu pojavljivali ovako na fasadi tzv obnovljene fasade ......Nista od te tzv obnove !!!!!!!!! :bash: :bash: :bash: :rant: :notok:

И званично

Петак, 26. децембар 2008.
Ревитализована фасада у Бранковој 25
Предузеће „Неимар град” из Београда завршило је обнову фасаде зграде под заштитом државе у Бранковој 25. Вредност радова, финансираних из градског буџета, износи 9,5 милиона динара. Објекат се налази у оквиру целине „Стари Београд” и ужива статус претходне заштите. Пројекат ревитализације израдило је предузеће „Мултикон инжењеринг” на основу конзерваторских услова Завода за заштиту споменика културе града Београда.

На овом модернистичком угаоном објекту, саграђеном у међуратном периоду прошлог века, комплетно су рестауриране уличне фасаде са декоративном пластиком, потпуно је замењена фасадна лимарија и браварија, као и вештачки камен у зони приземља.

1333718_Brankova_25.jpg
извор Беоинфо
линк http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1333714

Vrh