Šta je novo?

Фасаде / Fasade

To je zato što ljudi još gledaju na zgrade kao da nisu delom njihove. Kao da je to neki metafizički oblik u kojem, eto, postoje njihovi stanovi. Treba malo nadležne inspekcije da počnu da rade svoj posao i krenu u pregledanje fasada i kažnjavanje kako bi se ljudi pokrenuli.
А могло би и Градско стамбено да ради свој посао како треба а не само да генерички врте исту причу како није њихово да обнављају фасаду него да то морају станари јер је у питању тзв инвестиционо одржавање а шта тачно они треба да раде за новац који им плаћамо знају само они и нико више. Црамота како се понашају имао сам пар лоших ситуација са њима како на Новом Београду тако и на Врачару.

Trebalo bi fotkati te zgrade nasta danas lice nekad i sad
ово треће је некакво стуб-дрво са чини ми се антенама мобилне телефоније на себи а сликано је у Жарковачкој..
20240926_162532.jpg
20240926_162653.jpg
20240926_161557.jpg

А постоје и полукружни сунцобрани, мада фали ту и да су лучни прозори.

Zavrsili su premazivanje udzerica u Beogradskoj....steta sto krovove nisu sredili. Ipak mora se reci da zajedno sa novom zgradom ovaj deo ulice izgleda bolje. Nema vise raspad fasada na ovoj strani ulice do raskrsnice sa Krunskom.
1000041701.jpg

Karadjordjeva ulica je jedna velika depresija.
Nadam se da postoji plan za one raspadnute fasade i da se rekonstruise ulica

Kako je izgledala pre

6e9fd51eb51b138d3894dc35489bea8b.jpg

Чуо сам за неки план "1.000 фасада" који ваљда треба да се реализује до Експа 2027 и обухвата неколико општина а пре свега Стари Град како би се "пицнуо" Београд за Експо. Надам се да је то истина и да ћемо то и доживети. Не знам колико би значило 1.000 фасада у Старом Граду али по некој мојој рачуници би се заиста препородило лице центра. Фокус би наравно био на оним фасадама где је то неопходно а сигурно би то обухватило минимум 50 улица у граду (рачунајући по 20 фасада по улици) које би заиста препородило једно такво шминкање. Генерално бу ускоро требало да се направи фонд за подстицаје за сређивање фасада и по питању енергетске ефикасности.

Vrh