Šta je novo?

Фасаде / Fasade

20241007_200804.jpg

Zgrada na uglu krunski i svetozara skinuta skela dobila i dekorativnu rasvetu

Evo šta kažu investitori na temu rekonstrukcije nekadašnje zgrade Komercijalne banke u Kralja Petra (mene najviše kopka taj "tim svetski poznatih arhitekata"):

Budite tamo gde se udobnost i luksuz sreću​

Smeštena u srcu živahnog centra Beograda, odmah uz renomirani ugao ulica Knez Mihailova i Kralja Petra, istorijska zgrada bivše Komercijalne banke uskoro će proći kroz najveću rekonstrukciju.
Na površini od 5.500 kvadratnih metara, ova značajna zgrada, koja je prvobitno završena 1962. godine, bila je prva u bivšoj Jugoslaviji koja je imala staklenu fasadu. Njen modernistički dizajn dugo je bio simbol arhitektonske inovacije.
Sada, tim svetski poznatih arhitekata radi na novom konceptualnom rešenju koje će uskoro biti predstavljeno. Predstojeći redizajn obećava da će spojiti bogato istorijsko značenje zgrade sa najnovijim arhitektonskim dostignućima, redefinišući njenu ulogu u gradskoj slici.
Kralja_Petra-pin-01-1024x683.jpg

Још боље питање, какве везе хотел у сред пешачке зоне старог града може да има са ЕХПО између Сурчина и Јаркова?

Uzmimo da će žvaljava hunta smisliti kako da transportuje toliki svet iz centra na livadu.

Mene jedino zanima šta ćemo od tolikih hotela kad prođu te dve nedelje guženja 2027.
To su privatni hoteli ne znam kakve to veze ima sa "nama".

Izmedju ostalog ponuda stvara potraznju, verovatno racunaju da ce broj turista nezavisno od ekspa da raste, sto je do sada i bio slucaj svake godine.

Otvoren je i Sava Centar, pa Beograd sada nema kapacitet da ugosti jednu vecu konferenciju.

Vrh