Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Divno, hvala VeniVidiVici! Zaista se moraju propisati nekoliko tipova vrata kada kada restauracija nije moguca! To bi zapravo i podiglo nase kovacke radionice, pored naravno ogromnog estetskog poboljsanja grada! Kome bi se ovakva inicijativa uopste mogla predloziti?
 
Dišo, woma je u žargonu pumpa visokog pritiska za vodu, nazavana tako po brendu
Pitanje je bilo da li skidaju samo čistom vodom ili još nešto ubacuju u vodu.
Sada vidim da ubacuju pesak., hvala :)
 
Ljudi, ima li neko predstavu od kad je ovaj natpis?

Negde pored Hotela "Palace" ili bese na njemu, sad ne mogu da se setim.
Iznad je natpis, ali ne znam da li ima veze sa tim koji kaze da je tu bila neka kuca gde je bila prva sindikalna skola u Beogradu (1903).


20240107_173559.jpg


20240107_173555.jpg
 
Наравно, Кнеза Милоша, изглед из 1980. и у данашње време.
 
Mladi limari nisu mogli da urade kako je bilo izgleda te detalje previše komplikovano mislim da nisu imali samo estetsku ulogu vec da spore klizanje snega leda

Ne samo to, čak su i ispod obrijali fasadu, sad ne prati stubove u donjem delu kao pre. A to je samo tri parčeta stiropora...
 
Zavod za zastitu spomenika kulture grada Beograda je odmah i sjajno odreagovao jos u septembru, poslao dopis inspekciji i Ministarstvu Kulture, dva puta su izlazili su na teren iz Zavoda, ALI gradjevinska inspekcija ne zaustavlja radove. Fasada spada pod investiciono odrazanje a stanari to nisu odobrili. Profesionalni upravnik nam kaze da mi nemamo nista od toga sto ce inspekcija da njima naplati veliku kaznu. Kakav RASPAD drzave i drustva na micro planu.


UPDATE - ovi zavrsili fasadu tj nakacili metalne limove na istu, bez ikakvih dozvola. Zavod reko ne moze, koga briga!
 
Vrh