Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Da li je iko preduzeo nešto protiv nje? Jednostavno nema toliko zabačenog kraja grada gde nema njenih brljotina. To je bila tako masivna operacija uništavanja fasada Beograda da je stvarno teško setiti se ičeg sličnog. Sem možda "Miloša francuza" i "Milice lažljivice" koji su probili led, mada u nešto manjem obimu. Cena destrukcije tolikog broja fasada je ogromna. Pošto se sada tačno zna ko je nalogodavac, u čemu je problem? A što se tiče izvršioca, Grad je prekriven kamerama, pa se svakako zna i to. Zašto onda ili nije platila ponovno farbanje pola grada ili ne peva u zatvoru?
Proširila je teritoriju dejstava na Novi Sad.
 
Koliko je lepa ova zgrada, pa to je neverovatno. Samo još Pandica da ode i super :)
 
Video sam da je u Kameničkoj sređena fasada jedne kuće, mislim da je skorije jer baš odskače od ostalog raspada pa bih primetio ranije.

Takođe vidim niko nije ubacio, sređena je i ova fasada u Džordža Vašingtona, odmah ispod Palmotićeve.

Screenshot_20230928_183412_Maps-01-01.jpeg
 
,, Podnete prijave nadležnima


O grafitima Marije Lukić pisali su i članovi Beobuild foruma, možda i najpoznatije „virtuelne kafane“ u kojoj se raspravlja o razvoju Beograda, ali i komunalnim problemima glavnog grada.

Pojedini vredni članovi foruma popisali su lokacije u više gradskih opština gde su ispisani pevačicini grafiti, i prijavili ih nadležnima.,,



👍👍👍👍👍
 
Nije tenkre to uradila samo u BG, letos neko manje mesto blizu Kopa, ne sećam se više koje, ono bukvalno dve raskrsnice. Baš me iznerviralo, reših da ovekovečim, nije neki kvalitet, a i nestalo mi tečnosti za šoferku.
ML.jpg
 
Tu mora da bude trg, treba automobile pod zemlju gurnuti kako se zna i ume.
 
Pre desetak godina sam bio u potkrovlju te zgrade sa drustvom, tamo su kao neki golubarnici gde zive ljudi izletela je neka baba i jurila nas metlom :ROFLMAO:
Ja sam bio pre 15 i kusur godiana. Postojale su te neke male kancelarije koje su izdavane raznim šahovskim savzima i sindikatima , ali postoji i jedan fenomenalan ogroman povezan prostor na poslednja dva sprata koji ima svoje stepenište, galerije, taj kružni zid. Taj je prostor neko iznajmljivao za privatne žurke
 
Класика за државне зграде, поготову војску.
 
Drvena stolarija u mnogim starim zgradama, pogotovu predratnim, je toliko trula i propala da se često kruni na sam dodir. Znam iz iskustva. O količini štroke koju upija, o kompleksnosti čišćenja i održavanja, kao i o lošem dihtovanju koju pruža da i ne govorim. Takođe je sve manje stolara koji su voljni da se bave drvenim prozorima, jer iako mogu da naplate više, ipak im zauzima i više radnih sati i detaljisanja nego nešto što radi mašina. Stoga većina starih zgrada, i stambenih i poslovnih i državnih, prelazi na moderne stolarije. Drvo je bilo preskupo i pre svih ovih redova kriza, a tek sada je postalo nešto na nivou luksuzne robe. Drvenih prozora će biti sve manje u narednim decenijama, a zamenjivaće ih moderne varijante. Nešto slično kao globalni prelazak sa kaldrmi i kocki na asfaltne kolovoze sredinom prošlog veka. Prosto, drugo vreme, druge tehnologije a i druge potrebe.
 
Privredni sud je stavio drvene prozore
Postoji firma koja ih radi imaju i okrugle u ponudi gotove i po narudžbi
 
Vrh