Kailan
Advanced
- Učlanjen(a)
- 24.08.2015.
- Pohvaljen
- 10.742
Зграде које су историјски и туристички значајне имају веће оправдање да се паре пореских обвезника троше на њих са циљем заштите културноисторијског наслеђа и промовисања туризма који посредно и непосредно пуни џепове стотинама хиљада људи, па се позитивно одражава на све пореске обвезнике. Зато сам и рекао да то важи и за зграде на НБГД које су значајне, иако апсолутно мислим да у крајњој линији фасаду зграде треба да одржавају њени власници или станари ако је та зграда бивша предмет несрећне "друштвене" својине. И да, да се надовежем на причу о инфостану, треба апсолутно да туже град ако су паре намење одржавању фасада проневерене што само по себи не изузима никога од текућег улагања да се фасада одржава. Неће се те паре вратити ако нама буду падале фасаде на главе.Po cemu neki naslednik stana u centru zasluzuje da mu se sredi fasada od para poreskih obveznika a neko na NBG ne osim sto je ta u centru "istorijski znacajna" a sam dinar nije ulozio nego docekao da mu drzava uradi?
Ni jedno ni drugo nije fer, jer zasto bi nekog ko zivi u Zemunu ili u blokovima bilo briga za to sto ce turistima lepse da izgleda Kosancicev Venac kapiras
Па шта ако градим себи кућу на згради? Шта мене брига ако људи не могу да прођу тротоаром од мојих кола? Моја је ствар ако ми се излива канализација у кишни одвод
Ово је и даље једно дубоко болесно друштво без елементарне свести о нормалном суживоту у људској заједници