Auuuu, kako su je ocelavili i obogaljili crveni talibani...
Auuuu, kako su je ocelavili i obogaljili crveni talibani...
Naravno da ne bi bilo.Не би било Скопље
Ух, баш би продисао и стражњи приступ позоришту, и све околне улице, и заиста би била лепа ова камена подзида. За скромност и благост оваквог приступа, нажалост, није било места у још једном (тадашњем) револуционарном заносу.Naravno, svi znamo da "krmaca" koju su dogradili u pozadini ima svoju prakticnu svrhu, ali tvrdim da je moglo,
A evo kako sam ja to zamislio, uzimajuci u obzir teren i potrebe pozorista.
Pogledajte prilog 142826
Ovo je rađeno u periodu 1941-42, izgled zgrade je pojednostavljen u popravkama tokom okupacije posle oštećenja nastalih u aprilskom bombardovanju.Auuuu, kako su je ocelavili i obogaljili crveni talibani...
Sve krasni primeri.......Бријање фасада од украса је започето у међуратној Немачкој и настављено код нациста.
Komunizam, nacizam, fasizam... isti djavo.Па да, него се тај тренд често погрешно повезује са комунизмом
Ne može ovako kako si ti to zamislio, jer je u dograđenom delu kompletna druga sala Narodnog pozorišta, tj. dvorana Raša Plaović, sa sve gledalištem.. nije to tek tako neki aneks.@Meyraf Da, slazem se, deluju kao obicni PVC prozori, u svakom okviru na pozoristu su od tog istog materijala.
Sto se pozadine tice, meni je zgrada bila kompaktnija po izvornom planu. Zanimsljena je poput mnogih pozorista i opera u Evropi, oko kojih mozes da kruzis i posmatras sa svih strana.
Jedna zgrada na platou, prakticno po sred trga. Takva estetika u centru je prijemciva.
Naravno, svi znamo da "krmaca" koju su dogradili u pozadini ima svoju prakticnu svrhu, ali tvrdim da je moglo, i jos uvek moze drugacije.
Pogledajte prilog 142826
To bi sluzilo da skuplja smece kao pjaceta u Sremskoj ili Zeleni venac. Verovatno bi nikli kiosci…@Meyraf Da, slazem se, deluju kao obicni PVC prozori, u svakom okviru na pozoristu su od tog istog materijala.
Sto se pozadine tice, meni je zgrada bila kompaktnija po izvornom planu. Zanimsljena je poput mnogih pozorista i opera u Evropi, oko kojih mozes da kruzis i posmatras sa svih strana.
Jedna zgrada na platou, prakticno po sred trga. Takva estetika u centru je prijemciva.
Naravno, svi znamo da "krmaca" koju su dogradili u pozadini ima svoju prakticnu svrhu, ali tvrdim da je moglo, i jos uvek moze drugacije.
Pogledajte prilog 142826
Дискутујемо о непостојећој теми (мада, и то је за људе), али реагујем због начелног погледа.To bi sluzilo da skuplja smece kao pjaceta u Sremskoj ili Zeleni venac. Verovatno bi nikli kiosci…
Ne Slike su mi raspad nego dapsar im us ekilSPočela je rekonstrukcija fasade jedneod najlepših zgrada u pešačkoj zoni u Kralja Petra prekoputa o.š. i Narodne banke Srbije. Tako se sređuje Beograd. Lepo.
Slike su mi raspad
Pogledajte prilog 143189Pogledajte prilog 143190