Pa valjda je svrha ove teme na forumu da diskutujemo/vidimo sanirane fasade? Makar Posejdon radio za Državnu Bezbednost, ili samo u okviru izbora, hvala mu na slikama i trudu.
Добар део њих на овом форуму су веома политички острашћени, све гледају искључиво кроз политику и само теже ка томе да сваку дискусију преокрену на политику и политичка препуцавања. Са друге стране ово није политички форум већ форум који је посвећен архитектури/грађевини и на њега долазе и људи који су једноставно љубитељи наведених области или су им оне професионални позив или једноставно воле Београд и желе да прате шта се у њему догађа. Дотични су или од оне примитивне феле слабијег образовања којој је политика све и свја у животу, основна разонода и опсесија (у шта чисто сумњам јер се поприлично писмено оглашавају) или су симпатизери, бивши чланови ДС-а, а може бити и да су неки од њих просто овде на задатку да пљују све што "ови" ураде, са циљем да омаловаже и умање урађено.
Како год, смешно је веровати да један форум има толику пропагандну снагу да нешто битно промени у стварности и да ће неко гласати зато што је видео на форуму да су сређене фасаде.
Лично сам захвалан за све што се у овом граду уради па било ко то урадио, на пример када је Ђилас изградио нови мост сви су по том мосту пљували из политичких разлога, а мени је било драго што смо добили нови мост. И да ли је сада 2022. године важно што је Ђилас направио мост? Наравно да није, све што се уради остаје а ко је урадио врло брзо падне у заборав, тако ће бити и са свим што садашња власт ради.
Са друге стране шта је бившој власти онемогућавало да среди фасаде и уреди Београд па макар то било и у предизборне сврхе? Уместо тога 12 година су држали фасаде музгавим и прљавим, широм града су се налазиле пластичне канте, графите није нико ни чистио, широм Београда па и на самој Славији су се налазиле страћаре и бараке, на многим тротоарима су биле рупе пуне воде. А аутобуси су били кршеви са бушним зарђалим подом.
Истој врсти напада и из истог разлога је изложена и тема о клиничком центру. А сећам се како су досовци 2000 године обећавали да ће купити гама нож, па су то исто обећавали 2004, па онда 2011. Смео бих се кладити да нису изгубили власт да би и 2022 читали обећања како ће бити купљен гама нож, (коначно је купљен 2016 године) а о клиничком центру да и не говоримо.
И ово је први и последњи пут од мене да се на овом форуму оглашавам о политици, заиста мислим да то стално потенцирање политике ствара негативну атмосферу и растерује са овог форума многе људе од струке и љубитеље који долазе овамо из других побуда.