Šta je novo?

Фасаде / Fasade

На овој згради на углу Узун-Миркове и Цара Уроша су дуго стајале скеле - радили су на крову/поткровљу, али на фасади - ништа:

Истина, она и није у лошем стању, али, лепо би било да су је освежили:

Хотел "Балкан" данас поподне:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=778243#p778243:3i665itm je napisao(la):
ValterUdarnik » Суб Сеп 26, 2020 8:18 pm[/url]":3i665itm]Po meni ima vise smisla pretvoriti je u pjesacku uz metro stanice.
Тешко, то је транзитна улица. Искрено, боље трамваји него аутобуси. Предратна 13ица је била сасвим природно трасирана, као и трамваји преко Теразија и у Кнеза Милоша, штета што су их после рата укинули.

Da li je ovo realno?

“Vesić planira rušenje na desetine zaštićenih zgrada”

Prema izrađenom Planu detaljne regulacije, na desetine objekata na potezu između Smiljanićeve, Krunske, Kneginje Zorke i Njegoševe na Vračaru biće srušeni, a reč je o zgradama od kojih neke uživaju status prethodne zaštite, navodi za Nova.rs Konstantin Samofalov, predsednik odborničke grupe Oslobodimo Vračar.

kombo-zgrade-za-rusenje-scaled-vesic-725x483.jpg

https://nova.rs/vesti/politika/vesic-pl ... ih-zgrada/

Pa neće, pročitaj članak koji je neko postavio na temu “Razni projekti”

Kod OŠ Braća Baruh na Dorćolu. Da li je zgrada inspirisala autora fasade na školi, ili je novo rešenje inspirisalo stanare da se ne uklope po kontrastu:
20200925_175451.jpg

Mislim, jeste ovo i smešno i tužno, ali nekako mi je i beskrajno simpatično.

Evo Lole na Bulevaru. Čitav jedan sprat ima nove panele, a ostali baš ofucani i dronjavi:
20200928_100734.jpg

20200928_100617.jpg

Pa to mi je jasno, vi arhitetke ne možete da gledate prekoputa faksa, u raspale fasade. To je nulti prioritet. Respect.

Tek kada grad prestane da sredjuje fasade po gradu onda se vidi koliko se po Beogradu zapravo ništa ne dešava. Živimo u "zlatnom dobu" ali više fasada se radilo iz privatnog kapitala stanara pre 10 godina nego danas (i to je tako bilo i pre korone). Verovatno se više radilo i tokom rata i sankcija...

Danas prodjoh Terazijama, Albanija kakva jeste, ona zgrada gde je Mamut nadogradjena ocajna, onaj Insa casovnik pozuteo... Otuzno sve to izgleda.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777168#p777168:1w4os3ku je napisao(la):
Пуковник » Sre Sep 23, 2020 11:09 am[/url]":1w4os3ku]Испушкиране су две фасаде и Његошевој 17 i 19. Колико сада лепо изгледају без графита. Сликаћу у пролазу...
Ostao sam dužan za slike ;)
Kad se setim koliko su bile usvinjene grafitima nije mi dobro.
Screenshot_20201004_192231.jpg

Screenshot_20201004_192247.jpg

Screenshot_20201004_192309.jpg

Одлично :) Тако треба целу Краљице Наталије.

Zar nije sredjena ta fasada u starine novaka pre godinu dana?

Jeste zašto opet ista fasada jedino ako ne rade krov ...fasada je radjena tipa prije maks 3 god ....

Не разумем, да ли они виде свој резултат? Исто и на згради бивше ГЖС - две значајне зграде не би требало тако да се раде и још осветле тако да се виде те неравнине.

Ne vide rezultat zato što je njima samo bitno da sija i pršti. Glavna železniča stanica je, osim što je loše odradjena, osvetljena kao da je studio zadruge u šimanovcima.

Vrh