[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=776980#p776980:25f7msio je napisao(la):
spatiotecte » 22 Sep 2020 17:41[/url]":25f7msio]Bendere i Solecar, ako se u nešto ne razumete i mešate termine samim tim stvarate zabunu.
Ako vam neko nesto objasni i to argumentivano, vi to necete da čujete a tek nećete da prihvatite i još se posle ljutite na ljude koji zele da vam ukažu na propust.
Zasto hoćete da isterujete pravdu u nečemu gde se ne razumete (ili bar ne razumete dovoljno)?
Ne znam čime se bavite ali ne bi nikad sebi dao za prava da vas učim vaš posao ako ja nemam pojma o tome.
Nije niko rekao da nemate pravo da komentarisete nesto iako niste iz struke ali izlupetali ste se za sve pare i sad se jos i ljutite kad vam neko objasni gde ste pogrešili.
1) Čitajući neke komentare, stiče se utisak da je bolje da se složiš sa mišljenjem većine, kako ne bi u suprotnom bio proglašen za nekog ko se ne razume u ono o čemu piše. Kada sam pisao da se slažem sa mišljenjem drugih da je Kineski kulturni centar ispao super, niko se nije bunio, niti govorio kako se ne razumem, jer je to većinsko mišljenje. Ali kada sam komentarisao fasadu u Ustaničkoj 94, kao i fasadu u Makedonskoj, e onda ispada kako se ne razumem, zato što se većini ne sviđa Ustanička 94, a otkidaju na Makedonsku. A ustvari, suština je u onome što je napisao Piccolo, da smo svi izneli svoja mišljenja i poglede, i da je sve to na kraju potpuno lično šta se nekome sviđa a šta ne.
2) Kada sam ti objasnio da znam da nije u pitanju modernizam ovo što se danas gradi, već da ga tako drugi neki ljudi nazivaju, a da sam ja odgovorio onako kako bi drugi neki ljudi, ti si nastavio sa time da ja ipak ne znam značenje izraza
modernizam.
3) Nadovezujući se na prethodni deo, a apropo toga da isterujem pravdu u nečemu gde se ne razumem, dodao bih da si upravo ti taj koji to potencira. Da ti ustvari hoćeš da sebe predstaviš kao nekog uzvišenog, ko je iznad drugih, i kako si ti jedini koji zna, uprkos tome što drugi kažu da znaju šta znači neki izraz i zašto su ga upotrebili na način na koji su ga upotrebili. Niti imam želju da isterujem pravdu oko nečega u šta se ne razumem, niti imam želju da se upuštam u neke diskusije koje su mi besmislene na milion načina. Jedino što mi je cilj je da ne dozvolim da me neko pravi budalom, što smatram da se ovde dešava.
4) Što se tiče ljutnje, da i to isteramo na čistac, za sada, pošto će neke stvari očigledno morati da se ponavljaju. Toliko njih mi je skretalo pažnju ovde (mislim na celokupni forum, ne samo na ovui temu) na neke stvari za koje sam pogrešio, pa se nikada nisam ljutio, već se uglavnom zahvalio.
5) Kada smo već kod lupetanja, ja eto smatram da si se više puta izlupetao na temi o metrou, time što konstantno pišeš o tome kako metro treba da ide baš tamo gde je i isplaniran po SNS – u, kroz livade i zapuštene delove industrijske zone, pritom zaobilazeći gusto naseljena mesta i delove grada koji već imaju isprojektovane kasete za metro. Niti je moja struka železnica, niti je tvoja, pa opet i tamo pišeš i kada ti više njih kaže da je tvoje razmišljanje i viđenje stvari popgrešno, naljutiš se i konstatuješ kako nije moguće normalno razgovarati na temi. A nešto se ne sećam ni da sam na ijedno konkretno pitanje dobio konkretan odgovor, ili kada bih argumentovano objasnio zašto je metro loše trasiran, nego ili neke floskule kako Beograd nikada ne bi postao to što danas jeste da se samo gradila tramvajska mreža tamo gde je bilo naseljeno i sl. , ili uopšte ne dobijem odgovor... A onda ono kako bi neki da nas ukanale sa tramvajem u XXII vek, uz raniju konstataciju kako nije ukanaljivanje trasiranje metroa kroz vodoizvorište na Makišu i nepostojeću industrijsku zonu na Vilinim vodama, već kako je to razvojni metro i kako je to pravi način gradnje, jer eto tako rade svugde u svetu, plus što je i sam Jovin to tako zamislio (iako je to u suštini debelo okrinjen plan). Slična stvar je i sa raspravom oko Prokopa, gde pokušavaš da sve moguće i nemoguće načine da dokažeš da je na pogrešnom mestu i kako je odlična stvar što je metro trasiran da ide preko sajma i BNV, a ne preko Prokopa (gde već imamo metro kasete), KCS i Slavije.
Ja bih eto, konstatovao da ti nećeš da čuješ, a tek da nećeš da prihvatiš, kada neko argumentovano kaže nešto protiv metroa, ali ne znam koliko sam uopšte merodavan da sudim po tom pitanju, obzirom da nisam železničar.
6) Što se tiče pluseva ili „palac gore“, uobičajeno da svako ko deli mišljenje sa nekim drugim, stisne dugme za to. Sa tim nemam ništa protiv, bez obzira šta mislio o nekom postu ili nekom članu.