Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Као и многе рано-послератне надоградње предратних зграда без поштовања стила.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=637282#p637282:ovov8cib je napisao(la):
ValterUdarnik » Pon Jul 08, 2019 1:06 pm[/url]":ovov8cib]Brankovu dugorocno (nakon izgradnje alternativnog pravca iz starog grada na novi Beograd te izgradnje Metroa) treba suziti na cetri trake, dvije za tramvaj i dvije za osobni saobracaj. Ustedjeni prostorom prosiriti trotuar i izgraditi biciklisticke staze.
Pa to već i jeste u planu, samo što se čeka da se izgradi tunel od Gavrila Principa do SUPa u Despota Stefana.

@Navip malo ce sredjivanjem fasade popraviti stanje a onda da su pametni stanari da svaki prozor ukrase sa puno cveca da se sto vise maskira sama zgrada, naravno nece staviti nijedan cvet jer smo operisani od estetike. Italijani bi od ove zgrade napravili cudo.

Питање је колико тих станова су уствари преуређени у хостеле, стан на дан, канцеларије и сл.

Фасаде у Добрачиној улици - у делу најближем Симиној:

Ова фасада је одавно готова, али зграда још није (требало је да буде с најскупљим квм у Београду):

Postavljene skele i zavesa na zgradu u Hilandarskoj br. 9, tačnije ugao sa Đure Daničića. Ona je već bila u više nego dobrom stanju, ali verovatno je osvežavaju jer je rezidencija ambasadora Brazila.

Slika sa ssc. Umesto da su vratili balustere na gornjim spratovima, oni su uklonili preostale na 1. balkonu. Toliko o kvalitetu radova :bash:
IMG_5859.jpg

Untitled.png

Tako reko zavod poslji mejl gospodi iz zavoda trazi objasnjenje...

Završili fasadu kafane Korzika/6 i 400 na uglu Ruzveltove i Dalmatinske.
5cf71d01361e9008422bd643d63d63fc.jpg
73ef877164677e40f5f7f03fe1f9fd0b.jpg

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ко су ти произвођачи и купци жуте боје да их хапсимо одмах? Цео град офарбаше у ову нијансу. :lol:

Zgrada Putnika na Terazijama,rade kompletnu rekonstrukciju.
9d8eac02042ec4bafc126d999d74430c.jpg

Biće lepo ali bez erkera rekli mi ovi iz M-enterijer Gradjne koji izvode projekat.

Plasim se da "kompletna rekonstrukcija" ne znaci konstruisanje prvobitnog izgleda fasade 1:1.

Vracarac ti bi trebo da imas te insajderske informacije oce biti nece biti dekorativne rasvjete....

Pitacu to. Uspeo sam da saznam koje ce fasadi raditi stedionica i srpaka banka, rec je o dve fasade prekoputa Kalenic pijace. Radice se na prolece kao deo kampanje za izbore kad krene i Kalenic da se radi...
Mozda cak uzmu da urade ceo potez od kafane Kalenic do kraja pijace sve te fasade mada nisu nesto spec.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=638590#p638590:37481151 je napisao(la):
Tikvica » Pet Jul 12, 2019 7:25 pm[/url]":37481151]Zgrada Putnika na Terazijama,rade kompletnu rekonstrukciju.
9d8eac02042ec4bafc126d999d74430c.jpg

Neće se vratiti stara fasada ali mi deluje da će biti sa ornamentikom i da ce biti na fazon hotela Prag u Balkanskoj što mi se i svidja i dobice jedan sprat i nivelisaće se sa okolnim zgradama što je pohvalno.

A da li je pohvalna kolicina svetlosti u ulici koja ce biti? Tj u kanjonu.

Zasto nema table na zgradi putnika u k milana ili je ja nisam vidio mozda ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615025#p615025:iikvjuv5 je napisao(la):
Stefan BB » Uto Apr 09, 2019 1:17 pm[/url]":iikvjuv5]Rok za putnik 2 godine.Izgleda da ce vracati staru fasadu

file.php
Evo je...

Vrh