Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Ko li se docepo gasparice da mi je znati odlicno je ispala...

Kuća uništena, fasada preradjena, korišten drugačiji crep na krovu, a takodje mi je žao lepe ograde u Mihaila Avramovića, koja me je podsećala na one španske ograde sa crepom i ornamentiranom kapijom. Sada izgleda kao standardni bunker tajkuna sa Dedjina.

Slazem se za ovu kucu. Ispostovana je sto se tice gabarita i originalnog izgleda, ali joj je nekako ubijena dusa. Ova kuca je ocigledno bila inspirisana Spanijom, sada podseca na Nemacku.

Ovo na zelenjaku počinje da mi se sviđa,uradiće ih sve u cugu.Ponavljam apel za ovu u Prizrenskoj broj 9,baš je ružna.
6fe53261e2bc5676668324b83160f2dd.jpg
e82e61c16793bc184fce62af4d9865cf.jpg
d4804bccbd05fed9057446262ee7ef15.jpg
b5b03551781131bee802f29ef1798d08.jpg

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=619954#p619954:5zzl4rda je napisao(la):
direktor » Čet Maj 02, 2019 5:17 pm[/url]":5zzl4rda]Ko li se docepo gasparice da mi je znati odlicno je ispala...

Neko mi odavno rece da Cepter ili neko njemu blizak ima veze sa tom kucom, jos pre renoviranja, e sad, da li sam dobro cuo, ne znam :(

Ako neko ima vise info, neka me demantuje.

Šta bi po vama bio najbolji izbor boje za ove fasade? Sve pastelne nijanse, samo žute nijanse, samo bela boja?

Ne znam da li si video Vučinu kuću na Savi u zadnje vreme. Sredjena pre 2 godine a sada bi mogla da se poredi sa fasadom pre radova. Ovde ne bi smelo ništa u belim i svetlim nijansama. Naravno najbolje bi bilo da nemamo ovakav problem sa izdušnim gazovima. Kod nas možes voziti sve što ima 4 točka pa dok se to ne promeni imaćemo taj problem sa fasadama.

Која је поента кречења фасада ако неће бити у белим и светлим нијансама? Тамне и неокречене већ имамо

Fasade mogu biti i u prirodnim smedjim i braon nijansama kao i u bojama cigle. To su boje fasada koje dominiraju u zap. Evropi i Americi.

Ovi pajseri ce srediti vise fasada samo u jednoj ulici nego cela ds ekipa za 10godina koliko su vladali u Beogradu

A sto nam sad to prisas kad niko nije pokrenuo tu temu...Kazem ja da si ti sns bot ali dobro, nema veze, bices i kad ovi drugi budu na vlasti njihov... Ako cemo vec da poredimo prosla vlast je izgradila 3 mosta, za razliku od ove koja je jedan... Tada se makar malo postovala struka pa mnogo lepsi i moderniji soliter nije poceo da se gradi na mestu mupa je jer se nije uklapao i nije bilo saobracajnog resenja za to...Evo ga danas Skyline 7 puta ruzniji ide punom parom...(nemoj ovo da shvatis kao uvredu, to je danas vrlo zastupljen posao...)

Ovo ti je tema o fasadama a ne o mostovima kao sto mozes primetiri u naslovu, ja sam napisao da je ova ekipa sredila vise fasada nego ds za svo vreme vlasti, ako imas neki drugi argument osim da sam bot i da me demantujes vezano za broj sredjenih fasada izvoli, cekam.
I da, koji je to treci most uradjen u bg?

Opusteno Vracarac, samo ih podseti. Ja sam bio najmladji demostrant 96, do 18 na preko 100 demostracija bio, poslednji ostao ispred skupstine 5.Oktobra, uvek najliberalniji i sto kazu klasican pljuvac po svojoj naciji, izdajnik, gay....i tako dalje...shiptar a bogami i ustasha ponekad...

To sto si napisao je tacno, sve te nadogradnje i budzevine su krenule od SPO-a 95-96 a posle se nastavile DS vladavinom u Beogradu. Srbiju je razvalio Milosevic a oni su je dokrajcili. Vise Srbiji znaci napaljeni SNSovac neko DS liberal, jer ovaj drugi ako je i nesto pametan vec je davno napustio Srbiju....i tapka po tastaturi kao sto ja sada tapkam...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620768#p620768:2efrx2do je napisao(la):
And7rey » Pon Maj 06, 2019 2:39 pm[/url]":2efrx2do]A kako su uradili većinu fasada to nije bitno.
Naravno da je bitno i verovatno da je dosta njih odradjeno lose i tu nema opravdanj. Nisam nesto narocito kompetentan da dajem bilo kakve ocene o kvalitetu obzirom da nemam blage veze o gradjevini ali mogu da komentarisem laicki na izgled. Fasade su nesto sto po meni najdrasticnije menja izgled jednog grada i zato imam pozitivno misljenje vezano za taj segment upravljanja gradom nista vise. Najsrecniji sam kad vidim da postavljaju skele na zgradu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620775#p620775:sfd9zaba je napisao(la):
Vračarac » Pon Maj 06, 2019 2:56 pm[/url]":sfd9zaba]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620768#p620768:sfd9zaba je napisao(la):
And7rey » Pon Maj 06, 2019 2:39 pm[/url]":sfd9zaba]A kako su uradili većinu fasada to nije bitno.
Naravno da je bitno i verovatno da je dosta njih odradjeno lose i tu nema opravdanj. Nisam nesto narocito kompetentan da dajem bilo kakve ocene o kvalitetu obzirom da nemam blage veze o gradjevini ali mogu da komentarisem laicki na izgled. Fasade su nesto sto po meni najdrasticnije menja izgled jednog grada i zato imam pozitivno misljenje vezano za taj segment upravljanja gradom nista vise. Najsrecniji sam kad vidim da postavljaju skele na zgradu.

Ja sam prestao da se radujem postavljanju skela onog momenta kada mi je postalo jasno da su naši realizatori obnavljanja fasada ocigledno bezali sa predavanja na kojima se ucilo o konzervaciji i restauraciji svih tih povrsina ili ih jednostavno to ne interesuje jer naručioci radova i nemaju velike zahteve osim da fasade izgledaju umiveno. Nove boje jos i mogu da mi se dopadnu, svakako su osvezenje ali neku dublju impresiju sigurno jos neko vreme nece probuditi u meni. Za sada dobar (3)

Stavljaju skele na ovu kuću na uglu Ruzveltove i Dalmatinske gde je nekada bila kafana "Korzika".Zadnju stranu su završili.
22f1ffefe921c4c497c5f356cabba837.jpg
fb0a05c9e61779d52737d53a64d9956c.jpg
b4fcff0e8d9e4b0b74bbe70cfe8dd792.jpg
a64c7b185276d44158259fe27a9f4b2c.jpg

Tu je bila cuvena kafan 6 i 400 mislio sam da ce kuca pod bager ...

U Zemunu na magistarskom trgu postavljaju skele na kucice, citav niz kuca tj zgrada. Jel to u sklopu onog sto je Vesic najavio 60 fasada u Zemunu dal zna neko? U svakom slucaju pohvalno.

Rade ovu u Košćuškog preko puta Zoo vrta.Nema table ali ovde bi po meni moglo da se i digne sprat,dva čisto da se izjednači sa ovim zgradama pored.
cff9c57b461313b40ea03329ada2f4d4.jpg
cc0ff1ad76ac472f835fa3e78e16a7ed.jpg

Vrh