[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=468838#p468838:167gawkk je napisao(la):
Drakche » Sre Avg 02, 2017 10:06 am[/url]":167gawkk]Neka i nisu maloletni, nego 18-21 god. Ne menja stvar, posto su to i dalje veoma mladi ljudi. Mozda im je to jedini prestup, a mi zelimo da ih kriminalizujemo i javno ponizavamo, znamo kuda takav zivot vodi.. Ovakav vid bunta mi dodje jos simpatican, ma koliko bilo neopravdano, setimo se da su ti mladi ljudi sposobni za mnogo uzasnije stvari, hajde da ih ne mesamo.
To nije nikakav bunt nego majmunisanje. To je bunt koliko bi bio bunt kada bih ja, kivan na birokratiju i državni aparat kao sistem, otišao u poštu i isprebijao nasumičnog radnika za šalterom, tvog prijatelja, koji nije ništa kriv što su meni političari povećali porez. Ili kada bih gađao tvoju kuću đubretom zato što sam kivan na radnika Parking servisa što mi je lupio kaznu. To je običak kukavičluk i licemerje.
Ako neko hoće da glumi buntovnika i da se bori protiv tog sistema (o kome huligani i propaliteti stalno nešto drve) neka ide pa neka šara zgradu Vlade, zradu Predsedništva, zgradu Apelacionog suda... nek ide neka urla političarima pod prozor, ili nek organizuje proteste, drži govore, deli letke, okuplja ljude... Nek uradi nešto što će zapravo dospeti do onih koji su odgovorni za njegov bunt, i što će proizvesti neku dugotrajniju i smisleniju poruku.
A ne da zapišava i usvinjava imovinu ljudi koji nemaju apsolutno nikakve veze sa njegovim problemom i njegovom borbom. I da ostavlja poruke koje aspolutno nikoga ne zanimaju. Dakle ako hoćete da budete buntovnici i borci za ovo i ono, uzmite odgovarajuće sredstvo, okupite odgovarajuće ljude i uputite se na odgovarajuću adresu gde ćete uputiti odgovarajuće poruke. A obične ljude i njihovu imovinu ostavite na miru. Imaju već dovoljno briga i problema da se povrh svega bakću i sa vašim majmunisanjima i dečjim kompleksima.
Ovo mi jako lici na onu situaciju gde najvecem zlocincu i kriminalcu ne smemo nista da kazemo, jer ode glava, ali zato cemo spaliti na lomaci prvog bezopasnog sirotana koji nesto izvrlja na fasadi, jer neka zrtva mora da padne.
Ko ne sme šta da kaže o kome? O čemu ti pričaš? Ljudi ne komentarišu samo grafitere. Komentarišu i korumpirane političare, i kriminalce, i dilere, i teroriste, i mafijaše... sve redom. Odakle ti ideja da se kritikuju samo grafiteri?
Ej bre, pa grafiteri ovde divljaju bez kontrole već 5 godina, nema jednog gradskog bloka koji nije zasran grafitima. I onda se sa 5 godina zakašnjenja malo digne prašina o tome i skreće pažnja na taj problem i eto odma vas dežurnih dušebrižnika da drvite o lepoti tog bunta, o agresivnoj raji koja bi da ih pali i secka na komade, o mržnji prema umetnosti... Kakva bre mržnja čoveče? Pa mržnja je kad nekom ni krivom ni dužnom uništavaš imovinu i zagorčavaš život. I ne, to ne mora da bude samo političar koji te potkrada, nego može da bude i degenerik sa sprejem koji ti uništava fasadu, srozava ceo kraj i navlači komunalce, koji njega neće juriti ali će tebi rado da klepe kaznu za fasadu.
I sad ti meni reci, ko je tu maloumnik, i ko tu zapravo mrzi i ponaša se kao bezumna srednjevekovna rulja?