Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Da je uradjena zgrada u Beogradu sa ovakvom zutom bojom kao u Zagrebu svi bi je ispljuvali.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463817#p463817:smi8xn2n je napisao(la):
spatiotecte » Sre Jul 05, 2017 9:46 pm[/url]":smi8xn2n]Da je uradjena zgrada u Beogradu sa ovakvom zutom bojom kao u Zagrebu svi bi je ispljuvali.

Bilo bi mrtvih...

Ova zgrada se baš dobro uklapa u svoju okolinu s ovom bojom. Vidi se da hrvati, za razliku od naših, znaju šta rade.

Usput, meni se čak i boja zagrebačkog asfalta više sviđa nego ova kod nas. A i zebre su im nekako bolje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463817#p463817:2pak138g je napisao(la):
spatiotecte » 05 Jul 2017 09:46 pm[/url]":2pak138g]Da je uradjena zgrada u Beogradu sa ovakvom zutom bojom kao u Zagrebu svi bi je ispljuvali.

I jeste odvratna, bilo gde da je.
Tipicna za juzno nemacko, astrougarsko podrucje.

Upravo to. Ovo je tipičan primer onoga da Srbima trava s druge strane ograde uvek deluje zelenije i lepše. Pa makar s druge strane bila i žabokrečina.
Zato i napisah onaj prethodni sarkastični komentar.

Ali ona pored nje ima klime ... Hrvati su ista fela kao i mi, samo pate od kompleksa da su civilizacija a mi divljaci ... a i naši ljudi imaju kompleks niže vrednosti u odnosu na Hrvate.

Idite na ulični pregled Gugla i zađite na periferiju Zagreba ... naša Kaluđerica je pojam urbanizma za njih ...

A u međuvremenu kod nas - i mislim bukvalno kod nekih od nas :sesir:

Monstrum u Dubrovačkoj dobija street art mural. Izgleda da samo jedan umetnik radi isključivo sa sprejom.

U Zagrebu ima još zgrada sa ovoliko žutom fasadom (112% žuta).

Kako li izgleda u mraku ? Da li svetli ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463878#p463878:1pgo1ecj je napisao(la):
stf » 06 Jul 2017 07:19 am[/url]":1pgo1ecj]Ali ona pored nje ima klime ... Hrvati su ista fela kao i mi, samo pate od kompleksa da su civilizacija a mi divljaci ... a i naši ljudi imaju kompleks niže vrednosti u odnosu na Hrvate.

Idite na ulični pregled Gugla i zađite na periferiju Zagreba ... naša Kaluđerica je pojam urbanizma za njih ...

Još nisam upoznao nekog ko ima kompleks na bivše Srbe rimokatolike.
Zvane Hrvati.
Pa , ko i može imati kompleks na istorijski i kulturno efimernu zajednicu kao tu ?
Bez državnika, bez svetskih naučnika, bez ikakvog kulturnog traga.
Nemoj se sprdamo... nama je samo krivo što im je zapalo svo more.

P.S. Živia Ajduk !
Srpski nogometni klub !
Biće rvacki, kad mi nađete jednog ajduka Rvata. Hajduk Ante? Hajduk Stipe? Radojica Šime ? Čarapić Domagoj?
Ne' se zaebavamo stim stvarima :p

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463884#p463884:3dk7oqj9 je napisao(la):
GOJE » 06 Jul 2017 08:06 am[/url]":3dk7oqj9]A u međuvremenu kod nas - i mislim bukvalno kod nekih od nas :sesir:

Monstrum u Dubrovačkoj dobija street art mural. Izgleda da samo jedan umetnik radi isključivo sa sprejom.
file.php

Trazili smo fasadu za nas deo zgrade, dobili smo mural... :bash:
U svakom slucaju monstrum je remek delo zavoda za zastitu spomenika, ova zgrada se vodi kao P+4+PK

Kakva gadost, morao sam u guglu da proveravam da tako nesto postoji.

Ja ne bih smeo da živim na spratovima ispod ove metastaze.

ni ispod a bogami ni iznad. Ne razumem ljude koji poseduju zgradu i dozvoljavaju da zbog profita drugih, dovode sebe i svoje vlasnistvo u opasnost.

Да су испоштоване спољне мере доњег дела тј да нема оних висећих балкона лево на слици не би била толико страшна. Углавном инвеститор станарима уради фасаду, интерфон и среди ходнике, овде су можда исплаћени у готовини.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=463959#p463959:30kxeeob je napisao(la):
stf » 06 Jul 2017 12:16 pm[/url]":30kxeeob]Ja ne bih smeo da živim na spratovima ispod ove metastaze.
Ja upravo zivim ispod ove nadogradnje.
Nisu krivi stanari ni donje ni gornje zgrade vec korumpirani zavod za zastitu spomenika koji je 2000te (promena vlasti) dozvolio privatnom investitoru da nadogradi zgradu za 3 sprata u delu grada gde je maksimalna dozvoljena spratnost P+4+PK. Za uzvrat se investitor obavezao da sanira zgradu jer je 1941 god pala bomba (bacac) koja je napravila ogromnu pukotinu koja se prostirala od prizemlja do treceg sprata. (10cm siroka pukotina u gornjem delu, mogao si da gledas okolinu kroz nju).
Ta bomba je upravo uletela kroz tavan i napravila rupu bas u mom stanu. A moj deda je 1945 popravio tu rupu.

Inace niko tu nije mogao nista da uradi da spreci izgradnju ovog cuda. pri tom je moja porodica licno ostecena kao i ostale 3 porodice koje imaju stanove ispod tadasnjeg tavana jer je nadogradnja sprovedena bez nase saglasnosti i niko tu nije dobio nikakav kesh.
Nadogradili zgradu, prodali stanove i to je to. Firma koja je izvela te radove verovatno vise ni ne postoji.

Moram priznati da se posle toliko godina odlično drži, ali i da potpuno sa pravom nosi naziv monstruma u Dubrovačkoj.

@spatiotecte,

Ko finansira mural? Na stranu to što je nakaradno raditi ga na fasadi u ovakvom stanju, ali mislim da će barem biti lep.

Tu nadogradnju svakako treba srušiti, ako je legalna onda eksproprijacija i rušenje. Mada moramo sačekati neka bolja vremena i "bolju" vlast da bi se to desilo.

Legalna je jer je uradjena pod pokroviteljstvom zavoda za sastitu spomenika, ono sto nije u redu je sto su u potkrovlje strpali 3 sprata i to se vidi sa ulice.

Hmmm, ja sam bio pri utisku da Zavod za zaštitu spomenika kulture služi za zaštitu spomenika kulture...

Ruski.. Turistički.. Rijaliti šou.
Brate... :D

Aj mi sa foruma napravimo 'vako nešto. Npr pijačni rijaliti šou ''Vreme je za celer''. Stavimo kamere na pijace i napravimo emisiju od toga. :lol:

Inače produkcija je mogla bar da ponudi stanarima da podele troškove sređivanja fasade pola-pola. Uostalom, duže bi joj trajao mural/reklama.

Vrh