DzonTravolta
Expert
- Učlanjen(a)
- 26.07.2015.
- Pohvaljen
- 8.421
Pod skelama je već mesecima, možda i godinu dana. Trenutno je neki spor oko dozvole, tu treba da bude kafana.
Zgrada je pod zastitom.Pod skelama je već mesecima, možda i godinu dana. Trenutno je neki spor oko dozvole, tu treba da bude kafana.
Pa kad naslednici ne mogu da se dogovore ili isplate međusobno...Biće kafana. Komšije i potomci čoveka koji je izgradio kuću se trude da spreče. Problem je što tu ima (blago rečeno) dvocifren broj naslednika.
Vlasnik je bio pokojni galerista, koji nije mogao da renovira zbog statusa zastite, pa mi je bila interesantna informacija o kafani.Ne znam sve detalje, ograđujem se, ali ono što znam je da su ta i kuća ispod bile deo jednog placa krajem XIX veka. Kasnije je tu bilo svega: i deobe, i nerešenog nasledstva, i uletanja drugova partizana koji su u zamenu za iseljenje tražili vilu na Dedinju (bez preterivanja).
Ninković je tu živeo, ono što lično znam minimum od 1994., do oko 2020. Ili duže i on je bio glavni suvlasnik.Ne znam kada je on živeo, ja se sećam priče da je početkom 2000-ih, kada je prvi put potegnuto pitanje restitucije, u naslednom redu bilo 80 ljudi, a da je u kući živeo jedan matorac (ex-partizan), koji je tražio dedinjsku vilu u zamenu za to da se iseli. Šta je sa tim bilo, nemam pojma.
Ovo za kafanu sam čuo pre tri nedelje od žene iz komšiluka.
Pa kad naslednici ne mogu da se dogovore ili isplate međusobno...
Ne znam jel bolje da se sredi ta kuća-jer sigurno neće niko da uzme da stanuje tu, ili da je poruše i ostave zelenu površinu..? Ako je srede-ne gine joj sudbina ugostiteljskog objekta ili kladže...a to je baš poražavajuće.
Pa za to sa klimama sam čuo da se sprema zakon (već je trebalo da bude javno pre godinu-dve) da ni u kom slučaju više neće smeti da bude na uličnoj fasadi zgrada..Ne znam jel bilo klima,ali ova zgrada sad izgleda sveCki. Koliko bi samo zgrada , narocito iz perioda socijalizma, sinulo samo kad bi se oprale i skinule klime.