Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Tim ljudima koje spominješ nije život ispunjeniji kada posadi drvo, nego kada posadi koš koji € ili $ na bakovni račun, pa kupi neka skupocena kola, sat od nekoliko hiljada € i sl. Sadnja ga ispunjava jedino ako će mu porez biti manji.​
То је све индивидуално шта кога испуњава. Некога испуњава и једно и друго, некога нешто сасвим треће. Кажем генерално да је задужбинарство племенита ствар и да му не треба гледати у зубе. Није ствар памети свачему наћи неку ману или длаку у јајету. Некада треба рећи: баш је лепо, свака част. И то без оног чувеног: али.
А верујем да када би зграде у центру изгледале као Палата науке ми би сви били много више поносни на свој град.

Meni nije jasno zasto grad ne propise uredbu kojom obavezuje sve stambene zajednice da moraju da ciste grafite na svojim zgradama pod pretnjom sankcijama. Mislim da je ovo toliko banalno da se uradi a jako bi brzo mogli da ocistimo grad. Ovde ne govorim o sredjivanju fasada, to je druga tema, samo o ciscenju grafita.

Meni nije jasno zasto grad ne propise uredbu kojom obavezuje sve stambene zajednice da moraju da ciste grafite na svojim zgradama pod pretnjom sankcijama. Mislim da je ovo toliko banalno da se uradi a jako bi brzo mogli da ocistimo grad. Ovde ne govorim o sredjivanju fasada, to je druga tema, samo o ciscenju grafita.

Zato što svinje iscrtaju nove grafite već sledećeg dana.

A neke od tih svinja rade i za državno-partijsku mašineriju...

Jbt pišete ko da ne živite u gradu sa jednim od najviših stopa grafita u Evropi a istovremeno i najvišim stepenom korupcije i nesposobnosti državnih organa...

Šta da plaćaju i kreče? Nečije patološke svinjarije? Od kojih para? Zarad čega? Da bi sutra nova grafiterska svinja napravila novu škrabotinu? Da bi mu MUP rekao "nismo nadležni" a Belemudi "nema od toga ništa, jedino ako hoćete da podnosite ličnu tužbu..." ?

O čemu vi pričate? Jel ne znate gde živite? Mislim da ne znate, i da neki od vas nemaju dodira sa realnošću.

Poslednja izmena:
To je već obuhvaćeno postojećim propisima, ako inspekcija izađe na teren i ustanovi da je fasada izmenjena bez dozvole, ona nalaže stambenoj zajednici da je vrati u originalno stanje. Ovo se ne primenjuje masovno jer bi onda ljudi krenuli da napadaju policiju što ne radi svoj posao, a verovatno bi bilo i tužbi protiv policije i komunalaca.

Човек је дао свој новац и ресурсе, надам се на општу корист, промоцију науке и едукацију младих. Лично, образовање сматрам највећим приоритетом Србије.

Ako ćemo iskreno, čovek je dao pare koje je uzeo od građana Srbije, na ne vrlo zakonit način. Ovo je klasičan "whitewashing" - kada neko želi da opere svoju biografiju.

Valja se podsetiti istorije dotičnog, kao na primer perioda kada je Evropka unija uvela sankcije Srbiji zbog malverzacije dotičnog.

Izveštaj o izvozu šećera u zemlje Evropske unije (II deo) - 09. mart 2004

Mislim da bi bila bolja uredba da se propiše da se komunalci zapravo bavem svojim poslom, tj da sprečavaju ta žvrljanja, kao i da privode one koji žvrljaju.

Ne mogu komunalci sami, moraju gradjani da prijavljuju a njih bas briga.

Sankcije za ljude kojima je uništena fasada ali ne i za one koji unište fasadu... Zašto bi neko plaćao zbog tuđeg postupka?
Treba propisati uredbu da se grafit obavezno prijavi, a da MUP i komunalna milicija obavezno izađu na teren, pregledaju kamere u okolini i pronađu počinioca.

Vrh