Šta je novo?

Стајалишта

A mene takođe zanima da li je ovaj font po pravilniku. Nešto mi je sumnjiv. Pojavili su se na mnogo mesta oni znakovi "kružni tok usporite" i "savski most zatvoren" sa nekim nestandardnim fontom.

A mene takođe zanima da li je ovaj font po pravilniku. Nešto mi je sumnjiv. Pojavili su se na mnogo mesta oni znakovi "kružni tok usporite" i "savski most zatvoren" sa nekim nestandardnim fontom.
Знакове по Београду прави Београд пут. То су катастрофални знакови, никад у потпуно по стандарду односно по Правилнику о саобраћајној сигнализацији. Нема никакве контроле кад се знак направи. Детаљи на знаковима често стоје укриво.

Autobusko stajalište Torlački vis.
1000000827.jpg

Ok. Koliko se ja razumem u medicinu, 71 i 75 će ispuštati putnike tamo gde im je početna stanica? I onda će ljudi pokušati da izađu, dok ih istovremeno stampedo onih koji čekaju napolju, i hoće da sednu, bude uguravao nazad. Jedna krajnje bezbedna situacija. Kao veselih devedesetih. Koji mozak treba da budeš da ukineš izlaznu stanicu na terminusu...

Који мозак треба да будеш да физички одвојиш траку за станицу код Мека горе? Да је нису одвојили не би се ово дешавало.

Ok. Koliko se ja razumem u medicinu, 71 i 75 će ispuštati putnike tamo gde im je početna stanica? I onda će ljudi pokušati da izađu, dok ih istovremeno stampedo onih koji čekaju napolju, i hoće da sednu, bude uguravao nazad. Jedna krajnje bezbedna situacija. Kao veselih devedesetih. Koji mozak treba da budeš da ukineš izlaznu stanicu na terminusu...​
Ništa manje i ništa više nego na gomili drugih stajališta. Baš sam nedavno imao jednu situaciju gde su se ljudi nabili na vrata a mi koji smo bili u autobusu izlazimo. Prilokom izlaza, a izlazio sam sa kolicima za pijacu, nagazio sam jednog čoveka a ženu potkačio kolicima. Oni su negodovali, na šta sam odgovorio da se sklone sa vrata pa neće biti sudaranja. Uradio sam tako kako sam uradio jer nisam imao gde da stanem od ljudi nabijenih na vrata.​

Знакове по Београду прави Београд пут. То су катастрофални знакови, никад у потпуно по стандарду односно по Правилнику о саобраћајној сигнализацији. Нема никакве контроле кад се знак направи. Детаљи на знаковима често стоје укриво.
Najprostiji primer je onaj ogroman beli novopostavljen znak na trgu Nikole Pasica, ni po kakvim standardima.

Vrh