PIGLET
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 13.06.2007.
- Pohvaljen
- 1.582
E brate, shvati da smo mi generalno nedisciplinovan i neogovoran narod (iako verovatno ti i ja nismo) ali dobar deo manji lil veći ima neke negativne ruralne običaje, ima neku agresiju u sebi, ne voli da vidi sređene javne površine, njemu dom počinje od kućnog praga, sve ispred je vašar. Sad da li su drugi narodi bili takvi pa su ih kazne i efikasna državna sila dovele u red ili im je mentalitet jednostavno drugačiji ne znam.boris73":2m8e2txm je napisao(la):ако је главни аргумент за печурке тај да им вандали скоро па не могу ништа, онда к врагу сав наш покушај да од београда постане нешто... нешто више од "балканске касабе"... вандализам се спречава законским мерама и комуналном полицијом... ма, лако би ја са њима. једног по једног хватати, везати и правац теразије и онако би их везане држао дан-два да их сви виде.
нису ни ова нова стајалишта најсјајнија али... само да их не оштећују, то је једини проблем.
:kafa:
U ovoj državi mnogo toga zavisi od političke volje, postojanje zakona je mrtvo slovo na papiru ako nema političke volje za sprovođenje istog.
Vrati film kad je Ministar Mihajlović bio ministar policije i kad je bila kampanja za vezivanje u kolima: kako su se svu brzo navikli na pojas: pogledaj danas. Zakon je isti i danas tad ali danas se retko ko više vezuje jer ne postoji ozbiljan verovatnoća da ćete platiti kaznu zbog toga.
E sad priča o komunalnoj policiji ostaje samo priča i dalje.....