Šta je novo?

Стајалишта

Meni ovo sa platnima izgleda kao iživljavanje , jer ne vididim nikakvu svrhu.

šta bezveze ? Pa vidi link , radili studenti i djaci osnovne škole .... bolji su od nas :!:
bar su prikazali nešto drugačije .... bravo za njih :kk:
kad porastu divicemo se njihovim projektima i naravno stajalištima :D

...Он је додао да су тoкoм три дaнa интeнзивнoг рaдa, уз сaрaдњу ђaкa, прoфeсoрa и запослених „Влaдa Oбрaдoвић Кaмeни”, aрхитeктe успeлe дa рeaлизуjу свoje зaмисли и пeт нoвих и другaчиjих aутoбуских стajaлиштa сада сaчeкуje путникe нa рeлациjи Сурчин – Лeдинe – Нoви Бeoгрaд – Зeлeни вeнaц....

Evo ponovo izvor i link što dade astrodule

http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/17490 ... rettyPhoto

Bravo za klince
:gobb:

Bravo za njih.

Šta su uradili nadležne gradske službe? NIŠTA. Da su barem zasadili novu travu ili bar malo sredili okolinu, očistili tablu sa brojevima linija, stavili neku ljudsku kantu za đubre...

Kićenje tuđim perjem!!!

Da neće možda deca i studenti da to srede za džabe?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539612#p539612:2hqx0ge9 je napisao(la):
boca-ica » May 22nd, 2018, 3:00 pm[/url]":2hqx0ge9]šta bezveze ? Pa vidi link , radili studenti i djaci osnovne škole .... bolji su od nas :!:
bar su prikazali nešto drugačije .... bravo za njih :kk:
kad porastu divicemo se njihovim projektima i naravno stajalištima :D

...Он је додао да су тoкoм три дaнa интeнзивнoг рaдa, уз сaрaдњу ђaкa, прoфeсoрa и запослених „Влaдa Oбрaдoвић Кaмeни”, aрхитeктe успeлe дa рeaлизуjу свoje зaмисли и пeт нoвих и другaчиjих aутoбуских стajaлиштa сада сaчeкуje путникe нa рeлациjи Сурчин – Лeдинe – Нoви Бeoгрaд – Зeлeни вeнaц....

Evo ponovo izvor i link što dade astrodule

http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/17490 ... rettyPhoto

Bravo za klince
:gobb:
Ja na celu stvar gledam sa strane funkcionalnosti. Bravo za đake , ali ipak mislim da tu treba da se radi nešto ozbiljno , a da đaci dobiju da rade nešto drugo , poput parkića , igrališta , urbanih džepova ...

Сређена је и надстрешница на окретници у Срђана Алексића. Ставили су неко дрво и даске за седење.

Stajalista su sredjivana u okviru bine www.bina.rs
Radjeno je sa ogranicenim budzetom ovo su bile intervencije 5 timova iz srbije makedonije bjelorusije portugala poljske
Ovo gore je bila najmanja intervencija 4 ostala su drugacije klasicnije odradjena sredjena postojeca konstrukcija stajalista

To sto je ispleteno konopcima trajace dok ne dodje sezona paradajza seljaci ce to da pokupe.... :D

I meni je ovo totalno bezveze u gradu (i zemlji) gde su autobuska stajališta zapuštena i neodržavana.

Umesto da postave standardizovane nadstrešnice oni se igraju. Na stranu nefunkcionalnost jer pseudo-nadstrešnica jer ne štiti od atmosferskih neprilika.

Uređenost stajališta, javne rasvete i (ne)postojanje trotoara u naseljenim mestima je nepogrešiva slika jednog društva.

Pogledajte prilog 1Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 5

Jedan studenski pokusaj za uredjenje vam toliko smeta
Zasto do sad niko nije prijavio raspala stajalista direkciji opstini surcin da se srede ofarbaju dovedu u red
3 su sredjena postojeca 1 je unapredjeno a 1 je ovo eksperiment za koje su se svi uhvatili sa sasipajuci drvlje i kamenje a do juce bila je bila kastrofa na koju niko nije obracao paznju
Obrazlozenje direkcije je bilo da nece da ulaze u ista jer ce ih uskorooooo mjenjati
Samo u bg ne vazi praksa koja se radi svugdje u svijetu da kad centar dobije nova stajalista
Ona koja su tu do juce bila se repariraju i idu ka periferiji

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=540101#p540101:61q27bbn je napisao(la):
direktor » May 24th, 2018, 10:59 am[/url]":61q27bbn]Jedan studenski pokusaj za uredjenje vam toliko smeta
Zasto do sad niko nije prijavio raspala stajalista direkciji opstini surcin da se srede ofarbaju dovedu u red
3 su sredjena postojeca 1 je unapredjeno a 1 je ovo eksperiment za koje su se svi uhvatili sa sasipajuci drvlje i kamenje a do juce bila je bila kastrofa na koju niko nije obracao paznju
Ne zalazim tol'ko često u Surčin , tako da nisam baš u prilici da prijavljujem , ali tamo gde mnogo češće zalazim (idem) , prijavljujem razne nepravilnosti vezano za stajališta , koja su uglavnom rešavana pozitivno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=540101#p540101:61q27bbn je napisao(la):
direktor » May 24th, 2018, 10:59 am[/url]":61q27bbn]Obrazlozenje direkcije je bilo da nece da ulaze u ista jer ce ih uskorooooo mjenjati
Samo u bg ne vazi praksa koja se radi svugdje u svijetu da kad centar dobije nova stajalista
Zar nisu skoro počeli da te stajališne nadstrešice prebacuju na stajališta u zonama 3 i 4?

Mozda samo u prici ja to u prakci nisam vidio jos
Vecina stajalista na potezu ledina tj surcina bi se dala srediti uz mala ulaganja ali to nikog nij briga

Stajalista na ledinama su uredjena sa novim tablama i alma quatro nadstresnicama jos zimus i to redom - Biodekor oba smera, stajaliste Ledine ka Surcinu, okretnica 71 i 603 kao i sportski centar Mladost (holivud) u oba smera.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=540101#p540101:2n8dq1ty je napisao(la):
direktor » 24 May 2018 08:59 am[/url]":2n8dq1ty]Jedan studenski pokusaj za uredjenje vam toliko smeta
Obrazlozenje direkcije je bilo da nece da ulaze u ista jer ce ih uskorooooo mjenjati

Da li će Srbija dočekati dan kada će stajališta po gradovima i selima imati uređene nadstrešnice dostojne kulture življenja razvijenih makar u ravni druge polovine prošlog veka?

Da ne pričam o nepostojanju trotoara, vodovodne i kanalizacione mreže i deponija.

To su civilizacijska pitanja koja se tiču celog društva a ne jedne opštine. Kada rešimo pitanja 20. veka onda ima smisla baviti se eksperimentima i naprednim dizajnerskim rešenjima.

Nevidim kako se kosi jedno sa drugim u cemu je problem sto je grupama mladih preko konkursa dato da srede 5 stajalista jek bolje da su ostala raspala ...
Da ti odmah kazem da Srbija docekati nece jer nikog ne interesuju ni trotari ni stajalista a i sami gradjani tih djelova se ne zale i ne bune barem ne dovoljno ...
Ne vidim u cemu je problem sredjivanje stajalista jer eto nemaju ledine kanalizaciju
Znaci netreba da sredimo ni stajalista za koja smo nasli neke pare jer nema kanalizacije ...
Znaci dok sve to nerjecimo nista netreba da radimo a kamoli nesto studenti da dizajniraju pokusaju nesto da promjene ...

Koja je poenta ovakvog sređivanja stajališta ako su ona i dalje nefunkcionalna, odnosno ne štite ljude od onoga što treba. A to da li izgledaju lepo ili ne je stvar ukusa, meni se lično ne sviđa. I ta izjava "prijavite raspala stajališta...", ja zaista ne znam šta onda rade u Sekretarijatu ili Direkciji, ko god je više zadužen. Pa valjda oni treba da imaju evidenciju o stanju svih stajališta i nekakav plan uređena. Ako ne, onda lepo neka izađu na teren i pregledaju situaciju.

Ja pre par godina pošaljem pismo nadležnima (ne znam više tačno kome) da je stanica preko puta 6 kaplara nefunkcionalna zbog blatnjave zelene površine koja tu postoji još od vremena pre TC Ušće kada nije bila prometna.

Slikam lepo blato, pikavce u njemu, baru. Slikam i 3 autobusa u nizu i ljude kako ne mogu normalno da priđu autobusima.

Dam predloge kako to rešiti (smanjiti zelenilo, postaviti ogradice, pomeriti trafiku, postaviti novo zelenilo da ne smeta putnicima).

Odgovor koji sam dobio je da je stanica izgrađenima po svim standardima i da ne vide šta predstavlja problem!?

I šta ja sada da radim kada oni tu ne vide problem?

Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

Očigledno treba da za neke stvari više puta ponavljamo (dosađujemo) nadležnima. Eto recimo Vukša je oko 100x slao prijave za đubre i neuređenje biciklističke staze na Savskom keju dok nisu uzeli da reaguju.

pa da, sva stajalista su kao po propisu a nadstesnicu bukvalno stave da izlazi na ivicnjak, nzm kako ti ljudi nemaju osecaja da kad je guzva i kad nailazi vise buseva ljudi trce napred nazad da gadjaju u koji ce, pogotovo me nervira to sto vozaci uvek stanu u pm posle same nadstresnice pa naviknem cekam na kraju i stane neki bus koji mi ne ide i tek kad krene izvalim da je iza njega drugi koji mi ide i slicne gluposti, a da ne pricam da je na mnogim stajalistima posle nadstresnice jos gore za proci, npr kod bgdjanke za 31 ka slaviji ono sranje za kokice, ili kod mene stanica petrinjska ka gradu fazon kanta, onaj stub sa linijama, bandera za osvetljenje i bandera za trole, sto lepo ne ugrade slalom kad vec izigravamo budale da udjemo na srednja, ne prednja nego srednja vrata kolko daleko odu, to bude malo organizovanije pa nekog posaljemo na olimpijadu za atletiku

Marecar jedi ti pogledao ostale fotografije stajalista ili samo ono sa kisobranom jer takav se zakljucak stice .
Molim te pogledaj svih 5 tj 4 druga stajalista
Astrodule prijavljao sam isto to samo je zelenilo jednom sredilo travu inace majmun koji dostavlja novine i druge stvari za koiosk i redovno parkira na zelenilu vide se tragovi tockova
Stubice da se nevoze kola kod hajata u smjeru ka gradu stavili su poslije 5 prijava konstantnih pritom sam inspektora zateko jednom na terenu sam je vido kola kako idu tuda od tad 6 mjeseci proslo postavili stubice
Kod pjesackog prelaza tc usce zelena ugazena povrsina nicija niko nece da se iscima

Hajde pokaži mi te ostale slike koje ja izgleda ne vidim kako ti vidiš. Ja nađoh samo tri. To sa kišobranom, što neko negde reče, će da se izlomi odmah pri jačem vetru. Onda ono sa konopljem, može da prođe koliko toliko, ali zaštita postoji samo pozadi, a sa strane već slabo, čak i ona rupa pri vrhu, između bokova i krova, je besmislena. I neko treće, dugačko crno sa stubovima po sredini i panelima samo u jednom delu, opet ne pruža zaštitu. Daj da vidim i preostala dva. I dalje stojim pri svom mišljenju, koje sam izrazio za ova tri stajališta koje sam i video kada sam pisao prethodni komentar, da su ružna, a funkcionalnost je minimalna.

Pa direktore ovo su i dalje samo tri stajališta, to sam već video. Nisam smotan da ne umem da pregledam forum od početka ove diskusije. :laugh:

Nista otidji na www.bina.rs valjda su okacili sve ostale
Mogo bi i da ih obidjes menije je makedonsko simpaticno i ono na okretnici 74 i 75

Vrh