Šta je novo?

Стадиони у Србији - Изградња, реконтрукција

Поздрав људи, ево данашњих фотки из Лознице:

Почетна, са старе позиције:
1.jpg


Па мало ближе:
2.jpg


Целом дужином стадиона, са источне стране постављена је ова скела и оплата за, чини ми се, завршне бетонске радове при самом врху трибине:
3.jpg


У три угла стадиона направљени су "колски" улази на сам терен. Ово је рампа на прилазу са улице за један од тих улаза, која из неког разлога прави велику кривину пред самим стадионом:
4.jpg


Поглед на терен из југоисточног угла (у доњем левом углу се види горе поменути улаз на терен):
5.jpg


Горњи ниво југоисточног угла (у претходној репортажи овде није било практично ничега - припремана је оплата, и био је готов доњи део стубова):
6.jpg


На јужној трибини постављена је кровна облога у централном делу, и главни челични носачи у углу до запада, а постављен је и већи део рожњача у тим сегментима:
7.jpg


Источна трибина је практично готова, што се тиче грубих бетонских радова (остало је да се комплетирају сви капители стубова, односно постоља за главне челичне носаче):
8.jpg

9.jpg

10.jpg


Над северном трибином постављена је практично комплетна кровна конструкција (без облоге) у углу до запада (лево на слици), као и делови три главна челична носача у другом углу - до истока (десно). Делови трибине (овај тамнији сегмент трибине на слици) су пређени неким премазом преко којег је посут неки прах. Претпостављам да је у питању нека површинска заштита бетана.
11.jpg

12.jpg


Овде се види тај "премаз" на степеништу:
13.jpg


Западна трибина је готова што се тиче бетонских радова. Склоњене су све скеле и оплате, завршени су стубови и капители, као и плоча изнад централног дела трибине:
14.jpg

15.jpg

16.jpg


Простор на врху трибине (иза ложе), "свеже" покривен овом челичном конструкцијом:
17.jpg

18.jpg


Кровна конструкција у југозападном углу:
19.jpg


Јужна трибина:
20.jpg


Ово је простор јужно од стадиона где ће бити помоћни терен:
21.jpg

22.jpg


Око целог стадиона направљен је плато који је од околног терена виши за око 1,5-2m. Ово је део платоа иза северне трибине:
23.jpg


На месту ове избетониране рампе биће степенице за прилаз том платоу (ово је такође иза северне трибине):
24.jpg


Испод самог платоа, у том северном делу, биће неки кафић и куглана:
25.jpg


Ово је иза северозападног угла трибине. У доњем десном углу слике се види улаз за возила у подтрибински део где се налазе свлачионице, паркинг, и још неке просторије:
26.jpg


Исти - северозападни угао трибине (и на овој фотки се делимично види поменути улаз):
27.jpg


И за крај, тренутни спољашњи изглед западне трибине:
28.jpg

29.jpg


Толико за данас, поздрав:sesir:
 
prelepo okruzenje stadiona, valjalo bi to malo još urediti...ili kad bolje razmislim nek ostane ovako kako je.
 
Лагатор са омладинским парком и новоградњом око храма Вазнесења је одлично осмишљен крај, а овај стадион феноменално изгледа :)
 
Koja je svrha ovog stadiona? FK Loznica godinama pingponguje između druge i treće lige, ove godine je najozbiljniji kandidat za ponovno ispadanje u treću.

Da se razumemo, znam ja gde živim i zbog čega se zaista gradi - interesuje me šta su genijalci proklamovali kao razlog izgradnje stadiona baš u Loznici.
 
Биће да председник улаже у тазбину.
 
Pa, valjda kontaju da odigra nekad reprezentacija, plus možda uloži neko u klub ako ima dobar stadion...

I hajde da ne preterujemo, srednje škole u Teksasu imaju ozbiljnije stadione od ovog. Nismo tolika sirotinja, možemo da imamo javne objekte.
 
Mogli bi za pocetak da napravimo korisne javne objekte, pa onda stadione.
 
I hajde da ne preterujemo, srednje škole u Teksasu imaju ozbiljnije stadione od ovog.
Je l' moguće da mrtav 'ladan napišeš ovo i bez ustezanja objaviš, da može da pročita ceo svet? Kakve to veze ima sa bilo čime?

Očekujem i korelaciju proizvodnje šešira u Ekvatorijalnoj Gvineji sa isplativošću ovog projekta.
 
Ovakvi stadioni i sportski objekti su nam potrebni. Nije to nikakav luksuz za jednu zemlju (a nije ni za školu u Teksasu).

Naravno da nam trebaju i drugi objekti, ali bolnice nisu isplative :(
Ako Lozničani misle da je trebalo nešto drugo da se gradi - ko smo mi da ih ovako preko tastature ubeđujemo u to?!
 
Zašto je nemoguće da sam to napisao? Kako vi neki zamišljate život, ja to ne mogu da pojmim. Je l to neko silno razbacivanje da se napravi jedan mali fudbalski stadion, za čitavo Podrinje? Je l ima neka država da to ne radi? Je l bila neka naša država, pa i onda kada je mesečna plata bila 20 $, da to nije radila? Je l se gradi skoro pa autoput za Loznicu? Gradi se. Je l ima opština, sud, bolnica, dom zdravlja, dom kulture... Što da nema i pristojan stadion? Je l to razbacivanje neko? Pa ni u Podsaharskoj Africi to nije razbacivanje. Hoće država da bankrotira zato?

Odavno sam shvatio zašto jedan Vučić može da dominira u ovakvoj zemlji - još otkako je stari b92 radio podsmešljiv prilog na temu gradnje bazena u Babušnici. I nema više tog b92...
 
Imaju dom zdravlja, ali u kakvom je stanju? Bolje da su bazene gradili jer bazen i posluzi ljudima nekad, a stadion ce cucati prazan 95% vremena.
 
Tu ima, ali sam mislio na mesta po Srbiji koja nemaju bazen ili je u fazi raspada, a znacilo bi im mnogo vise nego prazni stadioni za skoro pa nepostojece klubove.
 
I ja mislim da bi bilo dobro da se uloži u bazene (nevezano za priču o stadionima u Loznici, Zaječaru i Leskovcu koji se trenutno grade). Pre svega bih rekao da nam fali dosta zatvorenih bazena pogotovo južno od Beograda.
 
Što da nema i pristojan stadion?
Čitaš li čoveče šta ti se piše - Loznica je trećeligaš sa povremenim izletima u drugu ligu. Za šta se gradi taj stadion? Za 15 utakmica na domaćem terenu godišnje, protiv Mačve iz Bogatića, Trajala iz Kruševca i Budućnosti iz Arilja?

Je l to neko silno razbacivanje da se napravi jedan mali fudbalski stadion, za čitavo Podrinje? Je l ima neka država da to ne radi? Je l bila neka naša država, pa i onda kada je mesečna plata bila 20 $, da to nije radila?

Država uzima 20 (ili koliko već) miliona evra meni i tebi iz džepa da bi sagradila nešto što će zvrjati prazno i skupljati korov 350 dana godišnje. A i onih 15 dana neće imati neku spektakularnu svrhu.

Zar je moguće da ne shvataš kako je to umobolno? Treća liga, EJ? Da se makar radi o gradu sa stabilnim prvoligašima (Kruševac, Kragujevac, Subotica, čak i Lučani), pa i da zažmurim.

Zašto ti je u redu ovakvo razbacivanje javnim novcem? Naročito u situaciji u kojoj su škole, bazeni, domovi zdravlja (kojima si se sam blagoizvoleo poslužiti kao argumentom) u katastrofalnom stanju. Pusti me Teksasa, ne brini ti njihovu brigu
 
Pa neće valjda država da gradi stadione prema mestu koje trenutno zauzima lokalni klub na tabeli? Otkud ti pa takva ideja pade napamet? Logično je da u svakoj važnoj geografskoj celini Srbije naprave po jedan - možda su Vranje i Leskovac overkill, ali na ovu stranu, ne gradi se u Bajinoj Bašti, ni u Ljuboviji, ni u Krupnju, ni u Valjevu, ni u Šapcu, nego eto, dopalo Loznici. Pa nekome mora.

Biće neko U17 evropsko prvenstvo, finale u Loznici, polufinala u Zaječaru i Leskovcu, nek se dešava ljudima nekad nešto u gradu i u kraju, ajde, ne zezajte.
 
Pa neće valjda država da gradi stadione prema mestu koje trenutno zauzima lokalni klub na tabeli? Otkud ti pa takva ideja pade napamet?
Pa valjda je logično da, ako već finansira klubovima infrastrukturu, država to uradi gde ima smisla - tamo gde se fudbal iole ozbiljno igra, privlači iole ozbiljnu publiku, zavređuje nekakve TV prenose, gde se nekakav novac okreće. Naravno, ovo sve pod uslovom da je liga konkurentna i poštena, zarad ove diskusije ćemo zamisliti da jeste.

Tu ovako na prvu mogu da nabrojim Radnički Niš, Spartak Suboticu, Radnički Kragujevac, Napredak Kruševac, ima tu i posrnulih klubova sa solidnom tradicijom i publikom, npr. Borac Čačak, OFK Beograd, FK Smederevo, Mačva Šabac, Sloboda Užice, FK Novi Sad... Sve redom i ozbiljniji klubovi i veće sredine od Loznice.

Loznica je mali klub koji je celu svoju istoriju mali klub i nema ni naznake da će postati ozbiljniji. Maksimalni domet donja polovina tabele druge lige. Koji će joj đavo nov stadion? Da bi 2000 ljudi svake druge subote moglo komforno da gleda nižerazredni fudbal? Ja zaista ne želim to da finansiram, taj objekat je osuđen da skuplja korov, mokraću i otpatke od semenki. Naravno, niko me ne pita, ali vidim da je tebi OK i pokušavam da razumem kako je to moguće.
 
Salji lokalce ako umilostive doktore na skener/magnet/... u NS i BG sa terminom januar 2024 i nadom da ce isti docekati. Umesto toga najpotrebniji im je jos jedan Belivuk&SNS omladinski razvojni centar - bez fudbala i pratecih delikvenata lokalno pucanstvo nece preziveti.
 
Za iste pare su mogli da naprave stanicne zgrade na Prokopu i NBG.
 
A, da, argument zdravstva, kasno je i došao. Ali, solidno se ulaže u lozničku bolnicu, dobija i novi hirurški blok...

Jbg, baš se slučajno u zdravstvene ustanove u Srbiji ulaže kolosalan novac i to ne može da se spočita naprednjacima i dr Smrtu - ipak pamtimo i ministra Tomicu, kad se skoro ništa nije ulagalo, a baljezgalo se da imamo previše specijalista (naprednjaci bar dadoše mojoj ženi volontersku specijalizaciju, to beše 4 godine s jednom platom u kući, mada dobrom - kod prethodnih nesrećnih nesrećnika ni to nije moglo).

I inače preglup argument 'a što ne daju to za zdravstvo?' (jer to za bukvalno sve može da se kaže, npr. za put, samo kad bi ta logika radila), koji vodi ka kubanskom modelu društva, sad je stvarno besmislen. Jer - oni stvarno grade bolnice, jbg (organizacija je nešto drugo, i to je katastrofa, ali to se u tu priču ne uklapa).

Složio bih se npr. da je kultura potcenjena i da ne dobija dovoljno.
 
Poslednja izmena:
Mislim da su svi ovi stadioni totalno nepotrebni. Mrzite me.

Tokom prethodnog kola najgledanija je bila utakmica u Užicu, na kojoj je bilo skoro 4k ljudi.
Na svim mečevima Super lige zajedno je bilo toliko.
 
Vrh