Гага
Professional
Наравно да можеPa može li uopšte da izvuče tu krivinu?

Сви "исправљају" кружни ток кад улазу у њега, али само ако у њему нема ни једно возило.
Наравно да можеPa može li uopšte da izvuče tu krivinu?
Sad je pravi trenutak, sad Sapicu treba objasniti sledeci potez a to je potez genija - restauracija terazijske fontane.
Na osnovu ovih oznaka moglo bi se pomisliti da kada se ide od Slavije sme levo ka Prizrenskoj, verujem da ce biti uletanja u suprotan smer
Kad si kod toga, zanimljivi su mi ovi mini znakovi, uvek je pre strelica bila veća u prečniku od znaka ispod:На Теразијама недостају знакови и табле на врховима разделних острва — на два места код саме кружне раскрснице (пре стубова семафора) и на два места код такси стајалишта — на острву код стајалишта и на острву пре скретања за такси возила, гледано од Трга Републике.
Jel uopste moguce skrenuti iz pravca Slavije u Prizrensku u ovoj situaciji?Gledao sam 2 minuta i odmah naravno ovo o cemu sam gore pisao. Iz pravca Slavije levo ka Prizrenskoj. Preko ovih ivicnjaka u suprotan smer.
Pogledajte prilog 250251
Planirali su da to skretanje nije dozvoljeno vec samo polukruzno.Jel uopste moguce skrenuti iz pravca Slavije u Prizrensku u ovoj situaciji?
Oćeš u garažu Pionirski park iz pravca tunela ili Takovske, može, Al prvo kružni tok kod Trga Nikole Pašića, pa potom polukružno na kružnom toku na Terazijama.Da bi se islo u Prizrensku, mora na kruzni tok na Trgu Republike, pa polukruzno nazad na Terazije.
Bukvalno liniju ne znaju da prate.
Ne znam kako su zamislili ovaj slalom da se izvede. Prvo smotaš da uðeš u KT, pregaziš ivičnjak..pa onda pun u levo da zaobiðeš turistički autobus...pa onda pun levi kroz ovih dva metra da pogodiš ovu glupu nišu
Previše je komplikovanja kod nas na tom polju. I previše imbecilnih distrakcija, i na kolovozu i pored njega (brda znakova i natpisa). Ne valja to, ne znam kako im to ne dopire do lobanje.A te linije te bukvalno zbunjuju, jer horizontalna signalicija toliko jasno navodi kojom trakom treba da ideš gde, da ukoliko nisi naučio da dešifruješ hireoglife, velike su šanse da promašiš.
Apropo komplikacija i bombardovanja znakovima... imam negde fotografiju ulice Carice Milice ispod Tanjuga, sa tipa 6 znakova jedan iza drugog na deonici od 50 metara. E to je to bombardovanje informacijama i distrakcijama o kojima pričam. Na kraju takve stupidarije dovode do toga da ljudi oguglaju na mnoge znakove pa počnu i da ih refleskno ignorišu. Čak na engleskom imaju i neki termin za to, i upozoravaju da se ne preteruje sa time. Ali neki naši genijalci, i političari, ne umeju da pojme i shvate to. Misle da više znakova i prepreka = bolji saobraćaj. Kao što su i u ovom slučaju na Terazijama mislili da će usporavanje i uvođenje kružnog toka dovesti do povećanja bezbednosti a pešacima to ništa ne znači a za to vreme na kolovozu malo malo pa se desi neka konfliktna situacija.
Састругано је, нема више ивичњака. Сада је фарба....Da imamo opoziciju, koliko sutra bi platili nekoga da sastruže te ivičnjake makar.